MESLEK LİSESİ MEZUNLARIYLA BULUŞTU

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluşunun 1145’ici yıl dönümünde mezunlarıyla bir araya geldi. Geleneksel pilav gününde bir araya gelen mezunlar eski dostlarıyla bir araya gelerek eski günleri yad ettiler. 

MESLEK LİSESİ MEZUNLARIYLA BULUŞTU

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluşunun 1145’ici yıl dönümünde mezunlarıyla bir araya geldi. Geleneksel pilav gününde bir araya gelen mezunlar eski dostlarıyla bir araya gelerek eski günleri yad ettiler. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Mayıs 2022 Cuma 06:08
MESLEK LİSESİ MEZUNLARIYLA BULUŞTU



Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kuruluşunun 145’inci yıl dönümünde mezunlarıyla bir araya geldi.
Okul bahçesinde düzenlenen etkinliğe çok sayıda eski mezun, okulun öğrencileri ve öğretmenler katıldı. Burada konuşan Okul Müdürü Tolga Ünal, 19 Mayıs tarihinin önemine değinerek, şunları söyledi:
“Bugün Atatürk'ün Samsuna ayak bastığı ve milli mücadeleyi başlattığı gündür. Atatürk Çocuklanı çok severdi. 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tüm dünyadaki tek çocuk bayramı olarak ilan etmişti. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk, Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk, Türk gençliğine ülkeyi emanet ederken bu bayramı da Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma. Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır. Bayramımız kutlu olsun.
OKULUN 145’İNCİ YIL DÖNÜMÜ
Bugün, aynı zamanda, 1877 yılında kurulan ve eğitim öğretim hayatına başlayan okulumuzun 145. yılını kutluyoruz.
Bu büyük ve güçtü aileyi bir arada görmek her yıl olduğu gibi bu yıl da çok gurur verici. 145 yıldır mezun veren okulumuz, gerek Edirne, gerekse Türkiye için büyük ustalar, teknisyenler, teknikerler, öğretmenler ve mühendisler yetiştirmiştir. Bundan sonra da yetiştirmeye devam edecektir.
Günümüzde okulumuz 10 meslek dalında eğitim vermektedir. Bu bölümlerin hepsi Edirne'miz ve bölgemizin ihtiyaçları doğrultusunda kurulmuş, geçerliliği ve ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz işsiz kalmaz ve istedikleri alanlarda yüksek öğrenimlerine devam edebilirler. Aynı zamanda bu okuldan mezun olan öğrencilerimiz hem ustalık belgesi hem de işyeri açma belgesi almaktadır. Ayrıca teknisyen kadrosuyla okulumuzdan mezun olmakta ve bu belgelerle diğer lise öğrencilerine göre çok önemli bir üstünlük kurmaktadırlar. Günümüzün en büyük sıkıntısı işsizliktir. Fakat bu bizim okullarımızın mezunları için geçerli değildir.” 
Konuşmaların ardından eski mezunlara plaket verildi. Daha sonra açılan fotoğraf sergisi gezildi. Tören geleneksel pilav ikramının ardından sona erdi.
Yavuz Göktaş


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.