MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Edirne Müftülüğünce, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Programda eğitimci, yazar Ahmet Çağlayan konuşmacı olarak katıldı.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Edirne Müftülüğünce, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi. Programda eğitimci, yazar Ahmet Çağlayan konuşmacı olarak katıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Ekim 2021 Çarşamba 06:38
MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI PROGRAMI DÜZENLENDİ

Müftülükçe, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda dün düzenlenen programa çok sayıdaki konuk katıldı. İlgiyle karşılanan proğram öncesi basına açıklama yapan Edirne Müftüsü Alettin Bozkurt, Türkiye’nin her ilinde ve ilçesinde haftanın anlam ve önemine ait programların düzenlendiğini ifade ederek, “Bu hafta ile ilgili her sene bir tema seçilir. Bu sene Hz. Muhammed ve Vefa, teması seçildi. Diyanet İşleri Başkanlığımız önceki gün Ankara’da bu programı gerçekleştirdiler. Bizde Edirne’de Hz. Muhammed vefa toplumu konulu konferans düzenledik. Daire Müdürlerimiz, imamlarımız, gençlerimiz davet ettik.

Yıllarca eğim semineri düzenleyen ve konuşmacı olarak katılan çok değerli hocamız Ahmet Çağlayan’ı davet ettik” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Ahmet Çağlayan, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in bu yıl vefa ağırlıklı yönlerinin gündeme getirileceğini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Vefa, içinde yaşadığımız toplumun önemli bir değeri. Değerler içimizdeki bizin aynasıdır.  Değerler geçişten günümüze taşıdığımız çok değerle mirasımızdır. Benim, bize dönüştüren eylemlerimizindir. Değerlerle ilgili kavramları Peygamberimiz öncülüğünde bu toplumun insanına gencine ve her kesimdeki yaşayan halkla bütünleştirmek bizim görevimiz. Bu nedenle bu değeri bugün bir kez daha hafızalarımızda yenilemeye çalışacağız.”

Programa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Adülhamit İriş, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.