ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Edirne Milli Eğitim ve Yeşilay Şubesi tarafından il genelinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” konulu görsel ve edebiyat kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni 5 Nisan Perşembe günü Edirne Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirildi.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Edirne Milli Eğitim ve Yeşilay Şubesi tarafından il genelinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” konulu görsel ve edebiyat kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmanın ödül töreni 5 Nisan Perşembe günü Edirne Sosyal Bilimler Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Nisan 2018 Cuma 09:27
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Edirne Milli Eğitin ve Yeşilay Şubesi işbirliğiyle sigara, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerden uzak bir nesil yetişmesi amacıyla yapılan yarışmada resim, şiir ve kompozisyon dallarında il birincisi olan öğrenciler ödüllerini aldılar. Bu sene 8’incisi gerçekleştirilen yarışmada birinci olan öğrencilerin eserleri Türkiye genelindeki yarışmaya gönderilecek. Geçen sene Edirne’den bir öğrenci Türkiye 3’cüsü olurken bu sene de Edirne’den derece bekleniyor.

Yarışmada Edirne Emel Özgür Subaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Tuğçe Gıcır liseler arası edebiyat dalında 1’inci, Edirne Özel Bahçeşehir Ortaokulu 7’inci sınıf öğrencisi Merve Cinge ortaokullar arası edebiyat dalında 1’inci, Edirne Şehit Asım İlkokulu öğrencisi 2’inci sınıf öğrencisi Damla Kokoroz ilkokullar arası edebiyat dalında 1,inci oldu. Görsel dalında ise Edirne Sosyal Bilimler Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Seray Yılmaz liseler arasında, Enez Yenice Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Tuğba Topçu ortaokullar arasında ve Edirne 75. Yıl İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencisi Eylül Alya Bayhan ilkokullar arasında 1’inci oldu.

Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Edirne Yeşilay Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç “ Biz toplumumuzun, çocuklarımızın, gençlerimizin her türlü bağımlılıklardan, her türlü zararlı alışkanlıklardan Betebet uzak kalarak sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini arz ediyoruz.  Çocuklar evlatlarım sizler bizler için çok ama çok önemlisiniz, değerlisiniz. Sizleri burada genç Yeşilaycılar olarak karşımda görünce çok mutlu oldum. Neslin korunması milletin ve devletin en önemli görevlerindendir. Bu yarışmaların düzenlenmesinin amaçlarından bir tanesi de şüphesiz ki neslin korunması için gayret göstermektir.

BU BAĞIMLILIKLARDAN UZAK DURACAKSINIZ

Bu yarışmayı gençlerin, çocukların zararlı alışkanlıklara karşı daha bilinçli hareket etmeleri için yaptıklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt “Toplumumuzda teknoloji bağımlılığı bayağı yüksek oranlarda bunun dışında kumar bağımlısı olanlar da var ve bizler bu bağımlılığı nasıl yeneriz, insanların kendilerine olan öz güvenlerini artırarak bu bağımlılıkları ortadan kaldırabiliriz. Sizlerde toplumda ikinci sınıf bir birey olmak istemiyorsanız bu bağımlılıklardan uzak duracaksınız. Dikkat ettiyseniz insanlar kapalı alanlarda sigara içemiyorlar sigara içenlerin yeri dışarısıdır. Kumar oynayan bahis oynayan bireylere karşı da vatandaşlarımız ikinci sınıf birey gözüyle bakıyorlar. Demek ki o zaman bizler ikinci sınıf bir vatandaş olmamak için bu bağımlılıklardan uzak durmamız gerekiyor.” İfadelerinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.