Geçtiğimiz hafta yapılan Demokrat Parti İl Kongresi’nde güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen İbrahim Özyılmaz, dün yönetim kurulu üyeleriyle beraber basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda konuşan Özyılmaz, bu yılki kongreyi yaklaşık 100 kişiyle yaptıklarını ve güzel bir şekilde tamamladıklarını belitti. Kadın ve gençlik konusunda çalışmalar yapmalarına rağmen yeterli seviyede olmadıklarını söyleyen Özyılmaz, 3 yıl içerisinde Edirne teşkilatının yüzde 80’ini gençlerden, yüzde 50’sini de kadınlardan oluşturmak istediklerini dile getirdi.
“PARTİMİZDE HAREKETLİLİK VAR”
Demokrat Parti Edirne İl Başkanı İbrahim Özyılmaz, Demokrat Parti’nin son 2 ayda oldukça hareketli günler yaşadığını belirterek, “Ankara’da her yıl yapılan Temsilciler Meclisi toplantısını takip ettik. Akabinde de İstanbul İl Kongresi vardı. O da çok güzel bir kongre oldu. Demokrat Parti’de bir hareketlilik var. Temsilciler Meclisi Toplantısında Genel Başkanımız, ‘Türkiye’yi yeniden demokrasiye taşıyacağız’ sloganına özellikle vurgu yaptı. Bu slogan ilerleyen dönemde daha bir açıklık kazanacaktır diye düşünüyorum. Demokrat Parti 74 yıl önce nasıl ki demokrasiyi, çoğulcu parlamenter sistemi Türkiye’ye getirmişse; iddialı bir şekilde yeniden demokrasiye geçme çalışması için düğmeye basmıştır. O çalışma içerisine girilmiştir.” dedi.
“GENÇLİK VE KADIN KONUSUNDA YETERLİ SEVİYEDE DEĞİLİZ”
Önceki günlerde Edirne’de yapılan il kongresi hakkında da konuşan Özyılmaz, “Edirne’de yaptığımız kongrede 3 liste olacağını umut ediyorduk ancak olmadı. Buna rağmen hareketlilik vardı. Daha önce 16-17 kişiyle yaptığımız kongreleri, bu yıl yaklaşık 100 kişiyle yaptık. Güzel bir kongre oldu. Seçimin ardından da görev dağılımını gerçekleştirdik. Yönetimiz kurulu asil üyeleri başkanla beraber 9 kişiden oluşuyor. Biliyorsunuz yerel seçimlerde de kadın belediye başkan adayı çıkartmıştık. O günden itibaren gerek adayımız, gerek diğer arkadaşlarımız parti için çalışmaya devam ettiler. Ancak yine de gençlik ve kadın konusunda yeterli seviyede değiliz. İnşallah önümüzdeki 3 yıl içerisinde partimizin yüzde 70-80’ini gençlerden ve yüzde 50’sini kadınlardan oluşturacağız. Kadınları Demokrat Parti’de siyaset yapmaya davet ediyoruz. Partimizde herkese yer var. Partimize yeni katılan avukat kardeşimizin önderliğinde, Gençlik Kolu Teşkilatımızı da yakın zamanda faaliyete geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Özyılmaz’ın konuşmasının ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a Whatsapp üzerinden görüntülü bağlanıldı. Genel Başkan Uysal, genel bir değerlendirme yaptı ve Edirne’ye selamlarını iletti.
Kerem Filiz