PİDE VE GÜLLAÇ ÇIKTI

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan pide ve güllaç Ramazan'ın ilk günü tezgahlarda yerini aldı.

PİDE VE GÜLLAÇ ÇIKTI

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan pide ve güllaç Ramazan'ın ilk günü tezgahlarda yerini aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Mart 2024 Salı 00:00
PİDE VE GÜLLAÇ ÇIKTI

İftar ve sahurun vazgeçilmezlerinden olan Ramazan pidesini almak için vatandaşlar fırınların önünde akşam saatlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. 20 TL'den satışa çıkan pidenin fiyatını fazla bulan bazı vatandaşlar almaktan vazgeçerken, kimileride 1 tanede olsa tadımlık olarak aldıklarını söyledi.

Bazı fırıncılar, "Gönül isterdi ki tüm vatandaşlar evlerine bu mübarek Ramazan"da pideyle gitsin. Ancak, fiyatları pahalı bulup alamayanlar var. Buna üzülüyoruz. Hatta askıda pide sorunlar dahi oluyor. Hayırseverler çıkarsa askıda pide uygulaması yapmak isteriz." dediler.

GÜLLAÇ 400 TL

Her yıl sade ve Ramazan ayında tatlıcı esnafı tarafından hazırlanarak satışa sunulan güllaç, tezgahtaki yerini aldı.

Maliyetlerin artması nedeniyle güllaç fiyatı geçen yıla oranda yüzde 80 civarında artış gösterdi. Binbir zahmetle hazırlanan ramazan tatlısı güllaç 400 TL'den satılırken, dar gelirli almak yerine bakmakla yetindi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.