Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, yaptığı açıklamada, deprem gerçeğini göz ardı etmeden vatandaşların güvenliğini sağlamak ve afetlere dirençli kentler oluşturmanın belediyelerin en büyük sorumluluğu olduğunu vurguladı
Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, “Edirne olarak bu konuda ciddi bir şekilde yoğunlaşıyor, olası bir afet durumunda ‘Edirne nasıl daha hazır olabilir?’ sorusuna her zaman cevap arıyoruz” dedi.
Toplantıda ayrıca Silivri Belediyesi ile yürütülecek iş birliğinin önemi öne çıkarıldı. Edirne Belediye Başkanı Gencan Akın, “Silivri ile kurduğumuz iş birliğini çok kıymetli buluyoruz. Dayanışma ve ortak akıl ile geleceğimizi güvence altına almak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Gencan Akın, olası afet senaryolarına karşı hazırlıkların sürekli gözden geçirileceğini, eğitim ve tatbikat çalışmalarının artırılacağını ve kentin tüm paydaşlarıyla birlikte hareket ederek afetlere dirençli bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Bu iş birliği sayesinde Edirne, sadece afet öncesi hazırlıklar değil, afet sonrası hızlı müdahale ve koordinasyon konusunda da önemli bir deneyim ve bilgi paylaşımı yapıldı.
Gözde Kabasakal

