Edirne İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen buluşma, kentteki gönüllü yapının afet yönetimi konusundaki kapasitesini artırmayı hedefledi.
Program, AFAD İl Müdürü Cengiz Karakuş’un açılış konuşmasıyla başladı. Karakuş konuşmasında, afetlere hazırlığın yalnızca kamu kurumlarının değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak, sivil toplum kuruluşlarının afet öncesi ve afet anındaki rolünün hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.
Açılışın ardından katılımcılara Afet Farkındalık Eğitimi verildi. Eğitim kapsamında deprem, sel ve diğer afet türlerine karşı alınması gereken önlemler, doğru davranış biçimleri ve risk azaltma yöntemleri detaylı şekilde anlatıldı.
Programın devamında STK temsilcilerine AFAD Gönüllülük Sistemi ve Akreditasyon Sistemi hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda gönüllü olma süreçleri, görev tanımları, akreditasyonun afet yönetimindeki önemi ve sahada etkin koordinasyonun nasıl sağlanacağı aktarıldı. Katılımcıların yönelttiği sorular yanıtlanarak program tamamlandı.
İlimizde faaliyet gösteren derneklere yönelik planlanan bu ilk buluşmanın, kurumlar arası iş birliğini güçlendirmesi ve Edirne’nin afetlere hazırlık kapasitesini artırması hedefleniyor. Yetkililer, benzer toplantı ve eğitimlerin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.
Bülent Sarıçiçek
