TANRIKULU,”GIDA İLE HJİYEN SORUNUMUZ YOKTUR” 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr Ertuğrul Tanrıkulu makamında düzenlediği basın toplantısında bir kurum müdürünün yerel yönetimin yeterince hijyen ve gıda denetimi yapmadığı dair sözlerine tepki göstererek, “Edirne’de yemek yiyemeyeceğim lokanta ve kafe yok. Çünkü ben denetliyorum” dedi. 

TANRIKULU,”GIDA İLE HJİYEN SORUNUMUZ YOKTUR” 

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr Ertuğrul Tanrıkulu makamında düzenlediği basın toplantısında bir kurum müdürünün yerel yönetimin yeterince hijyen ve gıda denetimi yapmadığı dair sözlerine tepki göstererek, “Edirne’de yemek yiyemeyeceğim lokanta ve kafe yok. Çünkü ben denetliyorum” dedi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Temmuz 2018 Pazartesi 21:08
TANRIKULU,”GIDA İLE HJİYEN SORUNUMUZ YOKTUR” 

    Edirne Belediye Başkanı Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, makamında basın toplantısı düzenleyerek, bir kurum müdürünün yerel yönetimin yeterince gıda ve hijyen denetimi yapmadığına dair söylemlerine tepki gösterdi.  
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr Ertuğrul Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, belediye olarak işyerlerinin hijyeni konusunda tüm denetimlerin yapıldığını belirterek; “ Bilindiği gibi 9-15 Temmuz tarihleri arasında 657. Kırkpınar geleneğimizi, düğünümüzü yapacağız.
Bu konuda Edirne Belediyesinde benimle ilgili bölümlerini iletmek istiyorum. Biz Edirne belediyesi olarak birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Kırkpınar’da görevini eksiksiz başarı ile yapan deneyimli bir kadro ile çalışıyoruz.
Sizler Kırkpınar’ın sadece ön yüzünü görüyorsunuz. Biz uzun yıllar içinde olduğumuz için mutfağını biliyoruz.
Bu işin ne kadar ustalık isteyen, çok yorucu bir iş olduğunu biz Edirne Belediyesi olarak görüyoruz.
 Ben dokuz yıldan bu yana Edirne Belediye Başkan yardımcısıyım. Ben daha önceleri Sağlık Müdürlüğünde çalışırken de Kırkpınar ile ilgileniyorduk Bu anlamda ortak bir çalışma yaptığımızı söyleyebilirim.
 Edirne’deki bütün kurumlar, devlet daireleriyle görev yapıyoruz. Bu işin ana aktörü biziz” dedi.
“GIDA DENETİMİ EKSİKSİZ YAPILIYOR”
 Belediyenin gıda denetimi ile ilgili bilgi vereceğini belirten Tanrıkulu, “ Edirne Belediyesi Gıda Denetim Birimi olarak, halkın sağlığı ve temiz ulaşılabilir sağlık bilgisi gıda maddelerine ulaşabilmesi için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda Kırkpınar öncesi devam eden rutin işlerimizden bahsedip Kırkpınar’a yoğunlaşmak istiyoruz.
 Edirne Belediyesi Gıda Denetim Biriminde üç ayrı ekiple görev yapıyoruz. Birinci ekipteki arkadaşlarımız fırınlar konusunda uzmanlaştı. 2. Gruptaki arkadaşlarımız daha çok marketler ve parakandı satışlarla ilgili yerleri denetliyor.3. gruptaki arkadaşlarımız tamamen yemek üretim merkezlerini lokantalar, restoranların denetimi konusunda uzmanlaştılar.
 Bu gruptaki arkadaşlarımız yıl içinde rutin denetimlerini çok sık yapıyorlar.
Geçenlerde bir arkadaşım beni uyardı. Bir müdür arkadaşımız  “Edirne’de turizm artarken Edirne’nin yerel yönetiminin gıda konusunda gerekli denetimi yapmadığı” konusunda söylemlerde bulunmuş.
Bu iddia beni çok üzdür. Biz bu eleştiriyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Bu iddia üzerine arkadaşlarımdan denetimler konusunda altı aylık liste istedim. Bir grup ayda neler yaptı. Bana defalarca denetim için gittikleri işyerlerinin listelerini çıkardılar. Bu liste toplamda on beş sayfa tutuyor. Denetlenen işyerlerine defalarca gidilmiş. Bu denetimler bayramlarda Kakava ve Kırkpınar döneminde artarak devam ediyor. 
Edirne’de bizim hijyen konusunda denetlemediğimiz hiçbir işyeri yok. Bu işleri ben takip ediyorum. Kırkpınar öncesinde açıkta satılan gıdalar konusunda sıkıntılarımız olmasına rağmen ona da çözüm bulduk Başkanımız Recep Gürkan göreve başladığından bu yana gerçekten denetim konusunda başarılı olduk. Kırkpınar alanındaki gıda satıcılarını bir yere topladık. Açık gıda satıcılarını çok sık denetliyoruz. Bizim gıda ile ilgili sağlık bilgisi sorunumuz yoktur.
Bence belli makamlarda olan insanlar bir şeyi iddia ettikleri zaman dikkat etmeleri gerekir. Edirne belediyesinin Gıda Denetim Birimi Tarım İl Müdürlüğünün Gıda Denetim Şube Müdürlüğü sürekli denetim yapıyor. Bazı işyerlerinde üst üste denetim yapılıyor. İki kurum bilmeden aynı anda denetim yapıyor. Denetim konusunda eskiden yaşanılan sorunlar vardı. Son on beş yıldır ilimizde toplu bir zehirlenme ve ciddi bir hijyen sorunu yaşanmadı”  değerlendirmesinde bulundu.
ETKİLİ VE YETKİLİ KİŞİLER İDDİALARINDA DİKATLİ OLMALI
 Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu açıklamasını şöyle sürdürdü, “ Devlet dairelerindeki arkadaşlarımız sorumlu davranmaları gerekir.
Aksi halde bu kentte kimseyi ikna edemeyiz. Bu arada turizm hattından hijyen sorunu olup olmadığını kontrol ettim. Arkadaşlarım bu konuda bana rapor getirdiler.
Buradan sadece ticari işletmeler konusunda dört adet şikâyet olmuş, onlar da fiyat tarifesinin eksik olduğu ile ilgili. Bir de ciğerciler etkinliklerde aynı kıyafetleri giymeleri konusunda öneri gelmiş. Turistlerden de bu konuda şikâyet olmamış. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere hijyen konusuna çok önem veriyoruz. 
Biz kentimizi tarih, kültür, turizm şehri olarak tasarımlamak amacındayız.
 O nedenle ilimizde kirletici sanayi istemiyoruz. Kentimizin her alanda gelişmesi için Edirne Belediyesi azami gayret gösteriyor. Buradan açıkça şunu söylemek istiyorum. Yetkili ve etkili kişiler bir konu hakkında konuşacakları zaman acaba bu kente ben ne kadar zarar veririm diye düşünmeleri gerekir.
Biz hepimiz aynı kentte yaşıyoruz. Yetkili arkadaşımız turizmle ilgili bir şey söylediği zaman acaba bu Edirne’ye zarar verir mi bunu nasıl çözebiliriz diye tartışması gerekir.
Ben bütün devlet kurumlarıyla sinerji yapıyorum. Bunu her alanda oluşturmamız gerekiyor. Bunun için sadece kendi işimizi yaparsak sinerji olmaz.
Bir artı bir üç ettiğinde sinerji olur. O nedenle daha fazla çalışmalıyız. Edirne’nin her kurumuna borcumuz var. Bizler bu kente olan borcumuzu ödemek zorundayız. Burada çalışırken de herkesi hakkını herkese vermeliyiz. Edirne Belediyesinin gıda denetiminde yaptığı ciddi sorunlar yok.” dedi
ÖNCE EĞİTİM SONRA DENETİM
 Denetimler konusunda kendisinin de sık sık belirttiği gibi önce  eğitim, sonra da denetimi esas aldıklarını belirten Tanrıkulu, “Gittiğimiz her yerde de eğitimini veriyorum. Buradan hem Edirne halkına hem de gelecek misafirlerimize Kırkpınar’a geldiklerinde gönül rahatlığı ile yiyecek satılan yerlerimize gidebilirler. Edirne’de gıda ile ilgili hiçbir sorunumuz yoktur. denetimler konusunda Tarım İl Müdürlüğünün çok önemli bir laboratuarı var. Onlarla birlikte denetimler yapıyoruz. Denetim yapılan gruplarımızın her birinde birer gıda mühendisi, Veteriner ve gıda teknisyenleri bulunuyor. Öyle üstünkörü bir denetim yapılmıyor. Ellerindeki kontrol listelerine göre denetim yapıyorlar. Bu denetim listeleri encümene veriliyor. Kırkpınar süresince denetimlerimizi daha da artırıyoruz. Kırkpınar alanında gıda satış yerleri Tarım İl Müdürlüğümüz ile birlikte denetleniyor. Kırkpınar’da açık gıda satılan yerleri günde iki kez denetliyoruz. Kırkpınar Alanında Tarım İl Müdürlüğünün gıda konusunda şikâyet hattı olarak 174 hattını kuruyoruz. Şikâyet olduğunda anında müdahale ediyoruz” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.