TARİHİ KÖPRÜLER KAPANIRSA DÜKKANLARINA KİLİT VURACAKLAR

Kısa bir süre önce Tarihi Tunca ve Meriç Köprülerinin İl Trafik Komisyonu tarafından trafiğe tek yönlü olarak kapatılmasının bile iki köprü arasındaki işletmelere çok büyük zarar veridiğini belirten esnaflar köprüler tamamen kapanırsa bizde dükkanlarımızı kapatıp gideriz görüşünde birleştiler.

TARİHİ KÖPRÜLER KAPANIRSA DÜKKANLARINA KİLİT VURACAKLAR

Kısa bir süre önce Tarihi Tunca ve Meriç Köprülerinin İl Trafik Komisyonu tarafından trafiğe tek yönlü olarak kapatılmasının bile iki köprü arasındaki işletmelere çok büyük zarar veridiğini belirten esnaflar köprüler tamamen kapanırsa bizde dükkanlarımızı kapatıp gideriz görüşünde birleştiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Temmuz 2018 Pazartesi 09:32
TARİHİ KÖPRÜLER KAPANIRSA  DÜKKANLARINA KİLİT VURACAKLAR

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kısa bir süre sonra Tarihi Tunca ve Meriç Köprülerinin restorasyonu yapılacak olup, restorasyondan sonra da köprülerin trafiğe tamamen kapatılmasının gündeme gelmesiyle birlikte iki köprü arasındaki esnaf kara kara düşünüyor.

“DÜKKANLARIMIZA KİLİT VURUP GİDECEĞİZ”

İki köprü arasında 35 senedir büfe işletmeciliği yapan esnaf ilk defa böyle bir mağduriyete rastladıklarını belirtirken, “Yanımda on tane çalışanım var. Bunların borcunu ödemek için kredi çektim. Ben bu dükkanımı kapatırsam yanımdaki bütün esnaf mağdur olacak. Bu köprülerin bir an önce trafiğe açılması lazım. Trafiğin tek yönlü olması bile bizi çok etkiledi. Eskiden 1000 Lira kazanıyorsam şimdi 300 lira kazanıyorum. Onunda vergisi var, ev bakımı var, çocuklarım var, torunlarım var. Köprüler komple kapanırsa biz bütün esnaflar anlaştık dükkanlarımıza kilit vurup gideceğiz. Edirne Belediyesi’nden arkamızda durmasını istiyoruz. Biz senelerdir CHP’ye oy veriyoruz. Seçimler yaklaşıyor yine bizden oy istenecek ama bizim dükkanlarımız kapanırsa bizden oy alamazlar. Edirne’de zaten iş imkanı yok biz dükkanlarımızı kapatınca ne yapacağız. İki köprü arasını çöl yaptılar. Ben rica ediyorum bu köprülerle kim ilgileniyorsa gelecek bu yolları açacak. Yoksa valla hepimiz dükkanlarımıza kilit vuracağız.” Dedi.

“DAHA DA MAĞDUR OLACAĞIZ”

İki köprü arasında lokanta işleten Sabahattin Kalıpçinden de mağdur olduklarını ve daha da mağdur olacaklarını söylerken, “Belki de dükkanlarımızı kapatacağız. Köprüler tamamen kapanırsa buraya nereden insan gelecek. Yarın öbür gün kar, kış, çamurda hangi insan gelir buraya. Bu nedenle durumumuz hiç iyi değil. Bekleyip sonumuzu göreceğiz” Diye konuştu.

“ÇIKMAZ SOKAK İŞ YAPAR MI?”

Emirgan Aile Çay Bahçesi’nde çalışan Seçkin Zehir de bütün esnafların mağdur olduğunu vurgularken, “Hepimiz mağduruz. Şu an binlerce insan burada ekmek peşinde. Yaz geldiği zaman Edirne’nin göz bebeği Emirgan’dır. Burada 10-15 kişi evine ekmek götürebilmek için çalışıyor. Büyüklerimizin bu duruma el atması lazım ama atmıyorlar. Her kişi kim vurduya gidiyor. Valimizden, belediye başkanımızdan bizlere öncülük edilmesini bekliyoruz ama herhangi bir öncülük göremiyoruz. Hepimiz mağduruz. Bu köprüler tamamen kapandıktan sonra burası bildiğin çıkmaz sokak haline gelecek. Çıkmaz sokak iş yapar mı? En canlı, en çok çalışan yeri çıkmaz sokak haline çevirecekler. Ne gelenin olacak ne gidenin. Bir de kışı var bunun. Kar yağdığı zaman burada ne in, ne cin. En sonunda herkes kapayacaklar dükkanları, vuracaklar kilitleri o olacak. Bizler kilitleri vurduktan sonra herkes rahat eder artık” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.