TEMAD 34. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Türkiye, Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)  Edirne Şubesi kuruluş yıldönümünü törenle kutladı.

TEMAD 34. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Türkiye, Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)  Edirne Şubesi kuruluş yıldönümünü törenle kutladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ekim 2018 Perşembe 08:04
TEMAD 34. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Buradaki törene  TEMAD  üyeleri, şehit ve gaziler derneği yöneticileri ve  Aile Çalışma  ve Sosyal  Hizmetler İl Müdürü   Bilgin Özbaş katıldı.

Çelenk konulması, saygı duruşu ardından Edirne Belediye Bando eşliğinde İstiklal Marşının okunması ile devam eden törende  daha sonra söz alan Dernek Başkanı Aydın Bildiş, gündemle ilgili olarak şunları söyledi, “ Bu toprakları bize vatan yapmak uğruna canını feda eden şehitlerimizin, bizlere emaneti olan  şehit yakınları , Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanım. Vatan hizmet bekliyor dendiğinde kim var diye sormak yerine ben varım diyen  kahraman gazilerimiz ve Muharip Gaziler  Derneği  Başkanım. Katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan sivil toplum kuruluş temsilcileri. Mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinde kutsal görevlerini tamamlayarak, emekli olan  Türkiye Emekli Astsubaylar  Derneği üyeleri ve  saygıdeğer hanımefendiler. Kuruluş amacı Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan  astsubay eş dul ve yetimlerinin  birlikteliğini  ve dayanışmalarını tesis etmek olan  Türkiye Emekli Astsubaylar Derneğinin 34. Kuruluş yıldönümünü  kutluyoruz. Yaşamın her anında , her alanında,  Türk Silahlı Kuvvetlerinin onurlu bir ferdi olmanın sorumluluğu ile hareket eden  başarı dendiğinde , ilk Türk yapımı  savaş uçağını imal edip, ilk düşman uçağını düşüren Astsubay Vecihi Hürkuş, demokrasi dendiğinde  İhaneti alnından vuran  astsubay Ömer Halisdemir, Vatan dendiğinde, bayrak dendiğinde  hepsi birer Mustafa Kemal olan astsubay emeklileri  derneğinin mensubu olmaktan  gurur duyuyoruz “ dedi

BU ÜLKENİN HER KARIŞ TOPRAĞI KUTSALDIR

Bu ülkenin her karış toprağının  kutsal olduğunu belirten Bildiş,” Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes kardeştir. Bu aziz millet bugüne kadar bu kardeşliğin  bozulmasına izin vermedi.Bundan sonra da vermeyecektir. Şu an vatan toprağında kardeşliğimize  ve toprak bütünlüğümüze kasteden  kalleşlere karşı mücadele veren ve yurt dışında devletimizin çıkarlarını korumak için  fedakarca çalışan  Mehmetçiğimize başarılar diliyoruz. Buradan astsubayların şahsında bütün Mehmetçiğe  selam gönderiyoruz. Yolumuz Ulu Önder Atatürk’ün çizdiği yol, hedefimiz çağdaş ve güçlü Türkiye’dir. Bizler her zaman bu hedefe doğru yürüdük, bundan sonra da yürüyeceğiz. Emekli olana kadar bu amaçla görev yapan astsubaylar, emekli olduktan sonra da TEMAD çatısı altında  toplanarak yine   devletinin milletinin  ve cumhuriyetinin yanında olmaya devam edeceklerdir. Bizler biliyoruz ki,evlatlarımıza bırakacağımız en büyük miras bir asker çocuğu, bir astsubay olmanın  onuru olacaktır. Ne mutlu meslek olarak canı pahasına  milletine hizmet için  astsubaylığı seçenlere, ne mutlu  ettiği yemine sadık kalanlara, ne mutlu Türküm diyene” dedi.

Atatürk Anıtı önündeki törenin ardında terene katılanlar adına Tugay binası önünde kokteyl düzenlendi.

Deveci Han Kültür Merkezi'nde  Emekli Astsubay Mustafa Dalgıç ve öğrencileri tarafından halk müziği konseri yapıldı.

Kan bağışı yapacak üyeler Kızılay’a kan bağışında bulundu. 21 Ekim  günü saat 14.00-16.00  saatleri arasında  TEMAD Şb Binası önünden Askeri Hastane Şehitliğine kadar  bisiklet turu yapılacak. Burada TEMAD Başkanı tarafından  EBİDOS Bisiklet Derneği üyelerine  teslim edilen Türk Bayrağının Askeri Hastane Şehitliğinde, Şehit Aileleri Derneği Başkanına teslim edilip göndere  çekilecek.    

Fikri Yalın 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.