UYSAL'IN İSMİ YAŞAYACAK

Yakalandığı amansız rahatsızlık sonucunda 3 Ocak 2019 tarihinde hayatını kaybeden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Cumhur Deniz Uysal’ın ismi; doğum günü olan 29 Ekim’de Şükrüpaşa Mahallesi’nde açılan çocuk parkına verildi.

UYSAL'IN İSMİ YAŞAYACAK

Yakalandığı amansız rahatsızlık sonucunda 3 Ocak 2019 tarihinde hayatını kaybeden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi Cumhur Deniz Uysal’ın ismi; doğum günü olan 29 Ekim’de Şükrüpaşa Mahallesi’nde açılan çocuk parkına verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ekim 2019 Çarşamba 07:00
UYSAL'IN İSMİ YAŞAYACAK

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi İkinci Sınıf Öğrencisi 21 yaşındaki Cumhur Deniz Uysal, geçtiğimiz Ocak ayında tedavi gördüğü GATA’da kanser hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetmişti. Edirne Belediyesi, Şükrüpaşa Mahallesi’nde açtığı çocuk parkına, Uysal’ın doğum günü olan 29 Ekim’de Cumhur Deniz Uysal Çocuk Parkı adını verdi. Törenle gerçekleştirilen park açılışında duygu dolu anlar yaşandı. Park açılışında ayrıca Cumhur Deniz Uysal’ın annesi Aynur Uysal tarafından yazılan ‘Deniz’den Damlalar’ kitabı da dağıtıldı.

UYSAL: “EN BÜYÜK TEŞEKKÜRÜ RECEP GÜRKAN’A EDİYORUM”

Törende ilk olarak Cumhur Deniz Uysal’ın arkadaşı Çağatay Akdeniz, Uysal için yazdığı şiiri okudu. Ardından konuşan Cumhur Deniz Uysal’ın Annesi Aynur Uysal, “Hepinize teşekkür ederim bizleri bu günde yalnız bırakmadığınız için. En büyük teşekkürü Belediye Başkanım Recep Gürkan’a ederim. Bize böyle bir onuru yaşattılar ve her adımda bize destek oldular. Kitabımın çıkmasında Başkanımın desteklerini inkâr edemeyeceğim. Oğlumun doğum gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için sağ olun.” ifadelerini kullandı.   

GÜRKAN: “CUMHUR DENİZ’İN YAŞAM ÖYKÜSÜ HATIRLANACAK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan park açılışında yaptığı konuşmada, “Kuşkusuz her anne-babanın hayattaki en büyük ideali Ailesine, kendine, vatana, devlete, millete iyi bir evlat yetiştirebilmektir. Baktığınızda; doğum günü de bugün olan Cumhur Deniz’in iyi bir evlat olduğundan; vatana, devlete, millete faydalı olacağından hiç kimsenin bir şüphesi yok. Neden derseniz; seçtiği meslekten belli. Her meslek kutsaldır ama Cumhur Deniz Tıp’ı seçmişti. Bence Dünyanın en zor mesleği. Çünkü eğitimi, uzmanlığı, yapılması çok zor. Sürekli tedavi arayan insanlarla muhatapsınız, sürekli onları iyileştirme çabası içerisindesiniz. Böyle bir mesleği seçen ama kaderin garip bir cilvesi bu mesleğin başa çıkamadığı ender hastalıklardan biri olan bir hastalığa yakalandı ve genç yaşta aramızdan ayrıldı. Kuşkusuz ölüm, kaç yaşında olursa olsun hep erken ölümdür. İnsanın yakınını kaybetmesi çok acıdır, çok zordur. Ölüm kaçınılmaz, bizler de bir gün ölümle karşı karşıya geleceğiz. Çok sevdiğim bir söz var; ‘Bir insan gerçekten Dünyada O’nun ismini anan son kişi öldüğünde ölür.’ diyor. Bu bağlamda Cumhur Deniz’in hem doğum günü olması vesilesiyle, hem yaşamını insanlara hekim olarak adayacak bir ideale sahip olması nedeniyle küçük çocuklarımıza bir rol model olması açısından bu parka ismini vermek istedik. Yarın öbür gün bu parkın önünden geçen bütün çocuklarımız, anneler, babalar mutlaka Cumhur Deniz’in yaşam öyküsünü hatırlayacak. Doğum gününde bir kez daha Cumhur Deniz’e Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.