TÜRK VE SARAY MUTFAĞI LEZZETLERİ REKTÖR TABAKOĞLU'NA SUNULDU

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında hazırladıkları geleneksel ve yöresel lezzetleri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na sundu.

TÜRK VE SARAY MUTFAĞI LEZZETLERİ REKTÖR TABAKOĞLU'NA SUNULDU

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında hazırladıkları geleneksel ve yöresel lezzetleri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na sundu.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
31 Mayıs 2023 Çarşamba 06:00
TÜRK VE SARAY MUTFAĞI LEZZETLERİ REKTÖR TABAKOĞLU'NA SUNULDU

Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu, Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Hatice Palüzar, Öğr. Gör. Damla Zeynep Ütebay, Öğr. Gör. Sedat Kocadoğan, Öğr. Gör. Gülce Özcan ve Öğr. Gör. Çağla Yumuk Mercan ile Aşçılık programı öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti.

Arda Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Sayın Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında okul mutfaklarında birbirinden farklı lezzetler hazırlayıp sundular.

Ziyarette, Arda Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileri birlikte hazırladıkları Reyhan şerbeti, Türk mutfağı mezeleri, Edirne mutfağına ait Gaziler helvası başta olmak üzere geleneksel lezzetleri tanıtarak, Türk Mutfağı Haftası kapsamında yapmış oldukları çalışmalar ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerini, Türk Mutfağının ve zengin gastronomi kültürünün tüm dünyaya tanıtılması adına oldukça değerli bulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Trakya Üniversitesi olarak, Edirne’mizin ve kültürel mirasımızın zenginliklerini ortaya çıkarmak ve tanıtmak bizim için çok önemli. Arda Meslek Yüksekokulunun değerli hocaları ve öğrencileri bu anlamda ciddi çalışmalar gerçekleştiriyorlar. Edirne’mizin ve geleneksel Osmanlı mutfağının birçok lezzetinin gün yüzüne çıkarılmasına katkı sunuyorlar. Bu anlamda Türk Mutfağı Haftası kapsamında da Osmanlı Saray Mutfağımız ile geleneksel lezzetlerimizi tanıtan pek çok etkinliğe imza attılar. Arda Meslek Yüksekokulu Müdürüm Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu başta olmak üzere, değerli hocalarımı ve öğrencilerimi emeklerinden ötürü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.