CHP meclis oluşumundan rahatsız olan, CHP  yönetiminde daha önceleri  görev  yapan  partililer  mahalli yöneticileri, meclis üyelerini  benimsememiş olsalar dahi partiye sahip çıkacaklarını,  bu seçimlerin Türkiye demokrasisi açısından çok önem taşıdığını söylediler.

Her zaman mahalli seçimlerde özellikle CHP’de bu tür küskünlerin  tepkilerin olabileceğini belirten eski  parti yöneticileri” Gönül isterdi ki bunlar olmasın. Bu  aksaklıklar  siyasi partiler yasasının  yapısından kaynaklanıyor.       Yasalardaki aksaklıklar nedeniyle ülkemizde hiçbir zaman halkın iradesi sandığı ve aday belirlemeye  yansımıyor.     

Nitekim  Edirne’de özellikle meclis seçimlerinde buna tanık olduk.

Daha önceleri defalarca  belediye başkanlarının güçlü  ve her meslekten bir meclisle çalışmasının kendi başarılarına katkı yapılacağı uyarısı olmasına karşın belediye ve il genel meclisinde bu uyarıların dikkate alınmadığına tanık olduk.

Bu kadrolarla  daha önce olduğu gibi  belediye başkanı  yönetimde güçlüklerle karşılaşacaktır.

Her belediye Başkanının kendi yönetimine uyum sağlayacak  meclis üyelerinden oluşması anlayışı  bu seçimde de geçerli olmuştur.

Bu tercihin Belediye  başkanını  ne kadar yarar sağlayacağını seçimden sonraki çalışmalarda göreceğiz.

Meclis üyeleri gerektiğinde uyarıcı ve vizyon sahibi olmalı, başkanın yönetimine   parmak kaldırarak onaylayarak  değil geliştirdikleri projeleriyle ve bazen de uyarılarıyla  destek sağlamalı.

Meclis içinde bu tür donanımlı kişilerin olmadığını söyleyemeyiz.

Bunun yeterli olup olmadığı konusunda endişelerimiz var.

Tüm bu olumsuzluklara karşın seçimde partili olmanın CHP’ye gönül vermenin sorumluluğu içinde  hareket edeceğiz. Bu arada yapılan siyasi hataların giderilmesi için yapılacak mücadeleyi  seçim sonrasına erteliyoruz. Özellikle Genel Merkez yönetimi konusunda  partililer arasında endişeler var .CHP’nin başarısı için oraya da neşter vurulması gerektiği kanısındayız” görüşünü dile getirdiler

CHP ile bağlarını koparmamış ve bu konuda beklentisi olmayan partililerin görüşü bu .Seçimler kimi doğrulayacak onu da 31 mart akşamı göreceğiz.

                    OLACAK İŞ Mİ?

Çorlu’da  25 vatandaşımızın canına mal olan ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan tren kazısında açıklana rapora göre hiç kimse suçlu değilmiş.

Bu arada kazadan zarar görenlerin tazminat talepleri de dikkate alınmamış.

Sanki buradaki insanlar kendi sonlarını hazırladı.

Rayların altını kazarak ölümlerini istediler.

İnsan yaşamı bu kadar ucuz olmamalı.

En güvenli yolculuk olarak kabul edilen tren yolculuğunda daha önceleri sigorta kapsamında olan yolcular daha sonra sigortalı olmaktan çıkarılmışlar.

Yani yolculuk anında başlarına bir kaza geldiğinde hiçbir kurum sorumlu olmayacak.

Kazada canlarını kaybedenlerin yakınları, yaralananlar hiçbir hak iddia edemeyecekler.

Bu uygulamaya utanç verici insan hayatını hiçe sayan  bir sistem demekten  başka bir  sözümüz olamaz.

Acı olan da bu kadar can gitmiş .İnsanlar daha  o kazanın  şokunu üzerinden atamamış. Bakıyoruz devlet kurumu yetkililerinin umursamazlıkları, suçu birbirine atıp kazayı unutturmaya çalışmaları ile  bir kez daha  şoka giriyor, kahroluyor.

Acaba hangi ülkede vatandaşlarına karşı bu tür duyarsızlık uygulaması var.

Bu arada, bölge parlamenterleri bu haksız uygulamanın unutturulmasına göz yummamalı, her zaman gündeme taşımalı.Kazazedelerin haklarını kazanmalarına  destek vermeli.

Aksi takdirde, milletvekilleri tren kazasından zarar görenlerin mahallelerine gittiklerinde acılı insanların yoğun tepkisi ile karşılaşacaklardır. Haberleri olsun.

SAKIN YUKARIDAKİLERİN YOLUNU İZLEMEYİN

Edirne’de mahalli seçim çalışmaları bazı sataşmalar, belden aşağı vurmalar olsa da tepedekiler gibi birbirini ağır sözlerle suçlayacak tarzda gitmiyor.

Parti üst yöneticilerinin birbirini suçlayan ağır ithamlar içeren suçlamalarına Trakya insanının itibar etmemesi  bölgemizdeki medeni ölçüyü yansıtıyor.

Parti liderlerinin Edirne’den alacağı dersler olmalı.

 31 Martta sadece mahalli seçimler yapılıyor, Bu genel seçim değil.

İnsanlar sadece belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve muhtarları seçecekler.

Bu o bölgede aday olanların  görevi olmasına karşın bakıyoruz, bazı partilerin en üst yöneticileri sanki onlar belediye başkanı olacak gibi şehir şehir dolaşıp rakip partileri karalayarak kendi adayının kazanmasına zemin hazırlıyor.

Aslında   parti üst yöneticileri  aradan çekilip o mahalli yönetim seçimine katılanların kendi iradeleriyle yöneticilerini seçmelerine izin vermeli, Halkın iradesine saygı göstermeli.   

--------------------------------------------------------------------------------------------

ÖZÜR  DİLERİZ

Bir gün önceki köşe yazımda,  rahmete kavuşan meslektaşımız  Şerif Baysalan’ın yerine  Sehven,Yancıkçı Şahin Mahalle muhtarımız Orhan Nazır’ın resmi konulmuştur düzeltir özür dileriz.

Köşe yazımda metin şöyle:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

ARKADAŞIM ŞERİF BAYSALAN

Şerif Baysalan, basın camiasında farklı özelliği olan bir arkadaşımızda. Basının her dalı ile ilgilenirdi.

Tok gür sesi kendisiyle bütünleşen sakalı, hoş sohbeti ile  Tekirdağ ve ilçelerinde  sevilen sayılan basında sözü geçen  ağırlığı olan  bir basın mensubuydu.

Kendisiyle 1980’li yıllarda Tekirdağ’da çıkan bölge gazetesi Trakya Doğuş gazetesinde bir süre yazı yazdık.

Bugün köşe yazımda yer alan” “Sözüm Ona” adı o yıllardan kalmadır.

Rahmetli Baysalan ile  yaptığımız toplantıda bana aretlik köşe yazısının  adı  şu olsun dedi onda karar vermiştim. Baysalan, katıldığı toplantıları şenlendiren dobra dobra konuşan doğruları çekinmeden söyleyen bir arkadaşımızdı. Mesleğin piri idi.

Özellikle Hayrabolu ilçesinde  yok olmaya yüz tutan  tarihi eserlerin ortaya çıkması için yoğun çaba harcadı.

Bunda da başarılı oldu.

İnandığı dava için mücadele ederdi. Karşısında kim olursa olsun doğruları çekinmeden söylerdi.

50 yıllık basın yaşamının bir günü boş geçmemiştir.

Basının her dalında aktif olan, tiyatro senaryoları yazan gerektiğinde rol alıp oynayan bu can dostu insan yakalandığı amansız hastalık sonucu yaşamını yitirdi.

Mesleğin duayenlerinden biri olan Şerif arkadaşımızı  hiç unutmayacağız.

O her zaman kalbimizde yaşayacak.

Baysalan’a Allah’tan rahmet geride kalan ailesine ve basın camiasına taziyelerimi sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.