Bahar ayları her zaman  şairler  yazarlar,beste yapanlar romantik  doğa aşığı insanlar  için ilham kaynağı ve huzur  içinde geçen   aylardır.Doğanın tüm güzelliklerinin, insanlar için sergilendiği bu aylar ne yazık ki kısa zamanda, göz açıp kapayınca  gelip geçiyor. Allah’ın bizlere bahşettiği bu güzelliklerden  ne yazık ki  bizler yeterice faydalanamıyoruz.

Yaşamımız için çok gerekli olan oksijen deposu yeşil ağaçlar altında ve çevresinde oturup doğa güzelliklerine seyretme güzel havayı teneffüs etme  yerine  çoğumuz kapalı ve kirli mekanlarda bu güzel günleri geçiriyoruz.

Gerek yaşam koşulları, gerekse insanların doğadan kopuk yaşamı insanların bahar güzelliklerinden uzaklaşmasına neden oldu.

Yaşamımızdaki gereksiz meşgaleler teknoloji oyunları  ile uğraşıp çevremizdeki doğal güzelliklerinin farkına varmadan bu güzel günler gelip geçiyor.

Gelen yaz sıcakları bahar güzelliklerini bir biri ardına yok ediyor. Evimin balkonundan baharın son günlerinde  bizlere sunulan  doğadaki güzellikleri, kuşların gökyüzündeki turlarını göğün masmavi güzelliğini renk renk çiçekleri  seyrederken insanlarımızın doğaya karşı bu  kayıtsızlığı aklama geldi.

Yarın, bu mevsim geçtikten sonra  bu güzel günleri özler hale geleceğiz.Üstelik insan yaşamı  da sınırlı, bu dünyadan ne zaman göçüp gideceğimiz  belli olmuyor.Bir gün  bir bakmışsın  yaşam son bulmuş,sonsuzluğa göçmüşsün.

Onun için  her şey bir yana, huzurlu ve mutluluk için doğa güzellikleriyle özellikle baharın güzelliği ile fırsat buldukça   baş başa yaşayalım.

Bu mevsimdeki güzelliği ,insana huzur veren ortamı  hiç bir yapma güzellikte bulamazsınız.

Şairlere ilham kaynağı olan bahar aylarının son evresinden yeterince yararlanalım.

Özellikle ülkemizde böyle geçim derdinin insanları bunalttığı bir zamanda baharın güzelliklerini seyretmek insanları dertlerinden bir nebze de olsa uzaklaşmasını sağlıyor.

---------------------

EL İNSAF

Hani bazı sorunlar vardır gelip dayanacak son noktaya ulaştığınızda  olanlar karşısında “el insaf arkadaş” diye tepkinizi ortaya koyarsınız.

Edirne’nin alt yapı  çalışmalarının devam ettiği bir dönem yaşıyoruz. Bunun sorumluluğunu biliyoruz,işler zorlukla yürüyor . Bu arada  çok bozuk olan bazı sokaklara geçici olarak da olsa düzenleme yapılası gerekmez mi.?

Örneğin Koca Sinan Mahallesi ikinci cadde Hacılar Ezanı Cami yanı her gün insanların camiye gidip geldiği  mahalle halkının kullandığı tek cadde. Bu caddeye daha önce killi, çamuru tutan su geçirmez  bir  madde atıldı.

Zamanla yol oyuklar haline geldi.Şimdi hafif bir yağışta bakıyorsunuz yolda göller oluşmuş. Toprak suyu emmediği  için o sular uzun süre yolda kalıyor.

Bu yoldan geçenler köşe bucak geçecek yer arıyor.Yine aynı caddede Belediyenin yaptığı  güzel bir park var. İçinde gençlerin faydalanacağı basket sahasının ortası her yağışta   solarla kaplanıyor.

O da uzun süre gitmiyor.Çocukların bu alandan faydalanmaları mümkün olmuyor.Bu konular daha önceleri mahalle halkının talebi doğrultusunda yetkililere iletildi.Fakat çözüm olmadı. Belediyemizce bu uyarılar sumen altı edilmemeli.

Gerek sözlü gerekse yazılı uyarılar kentimizin güzelliği halkımızın yararı için yapılıyor.

 Bunda başka bir beklenti olamaz.Bu   talepleri   görmezden gelinirse bu ihmalin faturası belediye başkanımıza çıkar.

Onun için  Belediye Başkanı bu alanda duyarsız  kalan birimleri uyarmalı.

Zira bu sorunların bazılarından Başkan haberdar olmayabilir.

Edirne belediyemizde böyle bir  sorunun olduğunu  belediye başkanına oy veren,destekleyen  vatandaşlar da söylüyor.

Gereğini Başkanın bilgisine sunarım.

----------------------

FIKRA

NEYİNE YETMİYOR.?

Kayserilinin oğlu babasından para ister:

“Babacığım bana 500 lira verir misin.?

Kayserili:

“Dört yüz lira mı dedin? Ne yapacaksın üç yüz lirayı? İki yüz lira neyine yetmiyor:

  Babası “ al şu yüz lirayı deyince:

Oğlan parayı alı ve “Bana yüz lira lazımdı zaten” der.

Kayserili:

-“Bak sen kerataya,demek sahte para vermesem beni kazıklayacaktı ”der

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.