1.ATATÜRK’ÜN TRAKYA   GEZİSİ VE EDİRNE ANILARI – Edirne Belediye Başkanlığı yayını- 144  sayfa…

2.EDİRNE’DE İZ BIRAKANLAR –Edirne Belediye Başkanlığı yayını-130 sayfa..

Güngör Mazlum Has Edirneli.  Onu tüm Edirne tanır. Kendi işlerinin dışında Belediye Başkanlığı da yaparak Edirne için çabalamış bir dost. Ancak onun bir yazar olduğunu bilen elbette var. Ve genellikle ilginç yapıtlara imza attı. Bu son iki kitabından önce yayınladıklarına bir bakalım önce:

·  Suskun Güvercin[G1] ,

·  Kıraık Kanatlar,

·  Edirne’nin Yahudileri,

·  Edirne’nin DR. Saadet   Ablası…

Görüldüğü gibi yaşamını Edirne’ya adamış bir yazarımız. Edirne merkez olmak üzere çevrede geçen olayları konu edinmiş. Anlatımdaki başarısı da ayrı bir beceri. Yani ilginç ve sürükleyici bir teknik kullanmış.Eline alan okumadan bırakamaz inancındayım.

Atatürk'ün Trakya gezisinde Yine Edirne merkez ama geçtiği ve kaldığı yerleri büyük bir özenle yansıtmış. Kitap en güzel basımıyla karşımızda, fotoğraflar da ayrı bir güzellikte.

Önsözde Başkan Recep Gürkan yazısını şöyle sonlandırmış:

“Güngör Mazlum’un kaleme aldığı  ATATÜRK’ÜN TRAKYA GEZİSİ VE EDİRNE ANILARI isimli eser hiç kuşkusuz ki tarihten geleceğe ışık tutacaktır. Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün  aziz hatıraları ile dolu olan bu eseri bize kazandıran Güngör Mazlum’a teşekkür ederiz.”

Dört gece, beş gün kalır Edirne’de. Trakya’da uğramadığı il, ilçe ve köy kalmaz neredeyse.

Menemen deki Kubilay olayından hemen sonra kenti terk eder.

Mazlum, daha belediye başkanı seçilmeden Belediye Binasında kaldığı odayı nasıl düzenleyeceğini düşünür. Seçildikten sonra ilk işi bu olur ve O’nun Edirne’ye geliş tarihini gündeme taşır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.