CİĞERİN USTALARI, YÖREX'E GİDİYOR

Edirne tava ciğerinin tanıtımına büyük katkılar sağlayan Bahri Dinar ve Kemal Irmak, 8'inci YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda da Edirne ciğerini tanıtacak.

CİĞERİN USTALARI, YÖREX'E GİDİYOR

Edirne tava ciğerinin tanıtımına büyük katkılar sağlayan Bahri Dinar ve Kemal Irmak, 8'inci YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nda da Edirne ciğerini tanıtacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Eylül 2017 Salı 10:13
CİĞERİN USTALARI, YÖREX'E GİDİYOR

    8. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı 13-17 Eylül tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek. Fuarda Edirne Tava Ciğeri'ni tanıtmak ise işin ustaları tarafından yapılacak. Tarihi Ciğerci Bahri Bey ve Kemal Usta'nın işletmecileri Bahri Dinar ve Kemal Irmak 3'üncü kez YÖREX'e giderek, Edirne Tava Ciğeri'ni tanıtacaklar. 
    “ORGANİZASYONDA LOKOMOTİF GÖREVİ GÖRÜYORUZ”    
    Konuyla ilgili konuşan Bahri Dinar; “Dünyaca ünlü Edirne Tava Ciğerini tanıtmak için yine gurbet gözüktü bize. Yarından itibaren sevgili Kemal Ustamız Antalya YÖREX Fuarı'na katılacak. Edirneli esnaf arkadaşlarımız da gidecek ancak Edirne Tava Ciğerini ayrı bir gözle bekliyorlar. Geçenlerde bir haber programını izlerken fark ettik ki Antalyalı yetkililer YÖREX Fuarı hakkında bilgi veriyordu. Burada bizi duygulandıran bir ana şahit olduk. Yetkililer 'Edirneli Tava Ciğercileri de gelecek' diyorlar. Biz artık çok önemliyiz. Organizasyonda lokomotif görevi görüyoruz. Yetkililerin 'Edirneli Tava Ciğerciler de geliyor' demesi bizim hak ettiğimiz yeri bulduğumuzu gösteriyor. Tava ciğeri kendini tanıtmış, bizler işimizi gayet iyi yapıyoruz. Edirne'yi ve Tava Ciğerini iyi temsil ediyoruz. Bu yıl da 3. kez YÖREX Fuarı'na gidiyoruz. İlk gün tamamıyla ikram ağırlıklı oluyor. Daha önceki YÖREX Fuarlarına katıldığımızda 300-400 kg ciğer tüketmiştik. Biz hazırlığımızı yaptık. 150-200 kg kadar ciğerimizi buradan paketledik. Çünkü usule uygun olanı günlük doğranması gerek. Biz buradan bir günlük ciğer götüreceğiz. Eğer ki yetmeme durumu olursa orada takviyede yapacağız. Antalya YÖREX Fuarı'na gelip ciğeri tatmış ve ya ilk defa tadacak olan vatandaşlarımız 'Edirne Tava Ciğeri geliyor. Bol bol ciğer yiyeceğiz.' diyorlar” dedi.
    “YÖREX FUARI'NDA EDİRNE TAVA CİĞERİ ÖN PLANA ÇIKTI”    
    Kemal Irmak ise Güvenilir Casino Siteleri her yıl çok güzel tepkiler aldıklarını bu yıl içinde beklentilerinin yüksek olduğunu söyleyerek; “Antalya YÖREX Fuarı'na 3'üncü kez katılıyoruz. Her yıl bir önceki yıla göre daha çok ilgi görüyor Edirne ve Edirne Tava Ciğeri. Antalya YÖREX Fuarı'nda Edirne Tava Ciğeri ön plana çıktı. Bu çok büyük bir gurur. Şunu söylemek isterim ki: Allah razı olsun Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır Bey bize, Edirne'ye ve Edirne Tava Ciğerine sahip çıktı. Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayın programında 'Edirne Tava Ciğeri de geliyor' demesi bizi mutlu etti ve hırslandırdı. Edirne için yapılması gereken ne varsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu yıl ki YÖREX Fuarı'nda daha da iyi olacağına inanıyorum. Çünkü YÖREX Fuarı'nda bulunmak için işini gücünü bırakan insanlar var. Geçen yıl standı kapatıp Edirne'ye dönmek için hazırlanırken; 'ya biz ciğer tatmaya geldik. İşimizde mesaiye kalacaktık, kalmadık buraya geldik. Edirne Tava Ciğeri yemeye geldik' gibi ilgi içeren geri dönüşlere tanık olduk. Kimileri paket alıp çoluk çocuğuna götürmek için 'ya kızım işte çalışıyor. Ona bir paket götüreyim' şeklinde acayip derece güzel bir tepki alıyoruz. Kırkpınar'da sürekli olarak YÖREX Fuarı'nda ciğer yemiş ve Edirne Tava Ciğeri yemek için gelen insanlarımız var. YÖREX Fuarı'nın en büyük avantajlarından biri de Antalya'da yapılıyor olması. Turizm açısından çok önemli bir konumda Antalya. Biz oraya kıyı şeritlerine gidiyorsak oradan da buraya Edirne ve Tarihi eserlerini görmek için geliyorlar. Artık Türkiye'deki çoğu ilde ve yerde Edirne Tava Ciğerinin tadını öğrenildi. Bu gibi tepkiler sayesinde Edirneli olmaktan, kendimizden ve de mesleğimizden gurur duyuyoruz. Bu yıl daha iyi hizmet vereceğiz. Çok iyi olacağına inanıyoruz. Daha fazla kişinin geleceğine inanıyoruz. Hem Türkiye için hem de Edirne için hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.