“İMAM HATİPLER İÇİN YAPILAN ALGI YANLIŞ”

Edirne Milli Eğitim İl Müdür Hakan Cırıt geçtiğimiz günlerde gerçekleşen LGS hakkında açıklamalarda bulundu. Cırıt, Bakanlığın bu yeni sınav sistemini İmam hatiplere öğrenci yerleştirmek için yaptığı şeklinde yanlış bir algının olduğunu söyledi.

“İMAM HATİPLER İÇİN YAPILAN ALGI YANLIŞ”

Edirne Milli Eğitim İl Müdür Hakan Cırıt geçtiğimiz günlerde gerçekleşen LGS hakkında açıklamalarda bulundu. Cırıt, Bakanlığın bu yeni sınav sistemini İmam hatiplere öğrenci yerleştirmek için yaptığı şeklinde yanlış bir algının olduğunu söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Haziran 2018 Perşembe 10:08
“İMAM HATİPLER İÇİN YAPILAN ALGI YANLIŞ”

Edirne Milli Eğitim İl Müdürü Hakan Cırıt geçtiğimiz günlerde gerçekleşen LGS hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni gelen sınav sistemiyle ve öğrencilerin yerleştirme süreçleriyle ilgili bilgiler veren Cırıt “Daha önceki yıllarda TEOG’da şu ilden şu kadar 1. çıktı. Bu ilden bu kadar 1. çıktı. Bunu söyleyebiliyorduk. Burada esas olan öğrenciyi yerleştirmeye yönelik önemli olan yüzdelik dilimdir. Türkiye’de 900 bin küsur öğrenci sınava girdi ve sınava gire öğrencilerin yüzdelik dilimi neyse ona göre tercih yapıp yerleşecekler. Kılavuzlar da yayınlandı. Öğrencilerimiz, sınavlı ve sınavsız, Meslek Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Liselerine her hangi birine tercih ettikleri takdirde yerleşecekler. 4 aşamadan oluşan bu sistem ilk yerleştirme 2. yerleştirme, 3. yerleştirme ve 4. yerleştirme şeklinde. 17 Eylül’e kadar bu sistem bu şekilde devam edecek. Velilerimiz de bizi arayıp bilgi istiyorlar. Bizler de kılavuzda bize gösterilen şekilde bize gösterildiği şekilde gerekli konuları anlatıyoruz kendilerine. Önemli olan burada yüzde 10’luk dilim. Yüzde 10’luk dilime giren öğrenci mutlak bir okula yerleşecek. Edirne’de 3195 öğrenci sınava girdi. 3195 öğrencinin yüzde 10’u bu sınavlı okullarımıza yerleşecekler. Bilgiye dayalı değil muhakemeye dayalı sınavlar. Bilgiyi rahatça bir şekilde kullanabilecek, 6. sınıftaki öğrendikleriyle 8. sınıftaki öğrendikleriyle birleştirebilecek ve yorumlayabilecek sorulardı. Bizim bu konuda öğrencilerimizi daha iyi yetiştirebileceğimize inanıyorum. Velilerimiz de bir problem yaşamayacak. Danışmanlarımız var. Ekiplerimiz var. Bu ekiplerimiz okullarda görev yapacaklar. Velilerimize rehber olarak yol gösterecekler. Okul idarelerimiz, Öğretmenlerimiz de velilerimize yardım edecekler.  “ Dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ BİR YARIŞ ATI MİSALİ BİRBİRİYLE YARIŞIR HALE GELMİŞTİK”

Yeni sınav sistemiyle birlikte öğrencilerin artık birbiriyle yarışmadığını sadece yüzdelik dilime göre yerleştiklerini belirten Cırıt “Edirne sınav sonuçlarına göre şu anda kaçıncı sırada gibi bir sıralama yok. Bu sıralamanın kalkması da güzel oldu. Öğrencilerimizi, velilerimizi bir yarış atı misali birbiriyle yarışır hale gelmiştik. Şimdiyse öğrencilerimiz hangi yüzdelik dilime giriyorsa o yüzdelik dilime göre tercih edecek.” Diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZI BU ALGIDAN KURTARMAMIZ LAZIM”

Bakanlığın bu yeni sınav sistemini İmam hatiplere öğrenci yerleştirmek için yaptığı şeklinde yanlış bir algının olduğunu söyleyen Cırıt “Oran belli yüzde 10 sınavlı okullara yerleşiyor. Yüzde 35 Anadolu liselerine öğrenci yerleşiyor. Yüzde 45 Meslek liselerine yüzde 15’de Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleşiyor. Anadolu İmam Hatiplerdeki sayımız Edirne’deki öğrenci sayımıza oranladığımızda yüzde 2’lere denk geliyor. Yanlış bir algı oluşturuluyor. Vatandaşlarımızı bu algıdan kurtarmamız lazım. Hiçbir öğrenciyi istemediği bir okula yerleştirme gibi bir lüksümüz olamaz. Herkes tercih yaptığı okula yerleşecektir diye düşünüyoruz. Sistem buna göre kurulmuş. Sistem sadece; ‘Ortaokula gidecek bir öğrenci mahallesindeki okula gitsin. Ayrıştırma olmasın’ diyor. Sistem bu ayrıştırmayı ortadan kaldırdı. Bu konuda çalışan Bakanlık yetkililerimize, diğer kamu ve kuruluşlardan görüş bildiren idareci arkadaşlarıma, sivil toplum örgütlerine ve velilerimize çok teşekkür ediyorum. Bakanlık bu kararı tek başına almış değil. Bütün velilerin, sivil toplum örgütlerinin, eğitim ile ilgili tüm kamu ve kuruluşları YÖK de dâhil olmak üzere verilmiş raporlara istinaden yapılmış bir sistem. Velilerimizin bu konudaki tereddüdünü ortadan kaldıralım.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.