ÖĞRENCİLERDEN MÜTHİŞ PROJE

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik Otomasyon Bölümü öğrencileri Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında insansız tank tasarlayarak başarılı bir projeye imza attılar. Öğrenciler projelerini geliştirmek için yetkililerin kendilerine sponsor olmalarını istediler.

ÖĞRENCİLERDEN MÜTHİŞ PROJE

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik Otomasyon Bölümü öğrencileri Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında insansız tank tasarlayarak başarılı bir projeye imza attılar. Öğrenciler projelerini geliştirmek için yetkililerin kendilerine sponsor olmalarını istediler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Mayıs 2018 Salı 21:07
ÖĞRENCİLERDEN MÜTHİŞ PROJE

Öğrenciler tarafından üretilen bu tank, her arazi koşulunda gidebilmenin yanı sıra suda da gidebiliyor. Bu tank alanın güvenli olup olmadığını tarayıp eğer güvenliyse yeşil bir sis bombası atıyor. Güvenli değilse de kırmızı bir sis bombası patlatıp bölgedeki insanları uyarıyor. Tank önünde bulunan kamerası sayesinde anlık olarak görüntü aktarma özelliğine de sahip

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik Otomasyon Bölümü 2’inci sınıf öğrencileri Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında insansız tank tasarlayarak başarılı bir projeye imza attılar. Elektrik Otomasyon Bölümü 2’inci sınıf öğrencilerinden Sefa Sarıtaşı, Hüseyin Can ve Sedat Telli’nin birlikte tasarladığı bu tank her arazi koşulunda gidebilmenin yanı sıra suda da gidebiliyor. Bu tank alanın güvenli olup olmadığını tarayıp eğer güvenliyse yeşil bir sis bombası atıyor. Güvenli değilse de kırmızı bir sis bombası patlatıp bölgedeki insanları uyarıyor. Tank arkasında bulunan modülü sayesinde gittiği yerlerde iz bırakıyor ve o yolun güvenli yani mayınsız olduğunu, o yoldan gidilebilecek olduğunu gösteriyor. Onun dışında tank önünde bulunan kamerası sayesinde anlık olarak görüntü aktarma özelliğine de sahip.  Öğrencilerin tasarladığı bu tank cep telefonlarından online olarak kontrol edilebiliyor.

Trakya Üniversitesi Elektrik Otomasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkapı öğrencilerinin Sistem Analizi ve Tasarımı dersinde yaptıkları projenin bir senelik emeğin ürünü olduğunu belirterek “Arkadaşlar tam bir yıldır bu projenin üzerine yoğunlaştılar. Okulun ilk dönemi projenin tasarımını yaptılar, çalışma programlarını yazdılar. Sonra üzerlerine füze ateşleme mekanizmasını yerleştirdiler. Kendi sis üretip kamufle özelliği var. Aynı zamanda suda ve karada gidebiliyor. Kendi kendini soğutabiliyor ve anında görüntü aktarabiliyorsunuz. Bu tankı uzaktan cep telefonuyla kontrol edebiliyorsunuz. Bu proje şu anda ufak portatif bir projedir. İlerde daha güzel yerlere gelecektir. Öğrencilerimiz bu sene mezun oluyorlar ama yeni gelen öğrencilerle yeni projeler geliştirmeye devam edeceğiz. Bu projenin de üzerine bir şeyler katmayı planlıyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin yetişmesinde katkısı olan Bölüm Başkanımız Doktor Öğretim üyesi Abdullah Bilekkaya,  Öğretim Görevlisi Meliha Atay ve Öğretim Görevlisi Dr. Güven Çentik’e teşekkür ediyoruz.” Dedi.

“PROJEMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN YETKİLİLERDEN SPONSOR OLMALARINI BEKLİYORUZ”

Yaptıkları proje ile ilgili konuşan Sefa Sarıtaş “Kendimiz için bir şey üretmek istedik. Bir yandan da okul için proje üretmek istedik. Hedeflerimiz arasında bu projemizi daha ileri seviyeye taşımak var. Fakat öğrenci olduğumuz için maddi konularda biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bu projemizi geliştirmek için yetkililerden sponsor olmalarını bekliyoruz.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.