TAZİYE EVİ YAPILACAK!

Edirne Doğu Anadolular Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada dernek üyelerine taziye evi sözü verdi.

TAZİYE EVİ YAPILACAK!

Edirne Doğu Anadolular Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada dernek üyelerine taziye evi sözü verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Mayıs 2019 Perşembe 09:26
TAZİYE EVİ YAPILACAK!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır ve Yaver Tetik ile Edirne Belediye Meclis Üyesi Ahmet Baran Yazgan, Doğu Anadolular Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Edirne’de bulunan bir tesiste gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşarak birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Gürkan, “Bu şehir hepimizin, gelecekte de hepimizin olmaya devam edecek. Emin olun her şey çok güzel olacak.” dedi.

ÖZER: “BİRLİK VE BERABERLİK BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Doğu Anadolular Yardımlaşma Derneği Başkanı Yakup Özer burada yaptığı konuşmada, “19 Aralık 2018 tarihinde derneğimiz resmen kuruldu. Şu anda büyük bir hızla gelişmeye ve büyümeye devam ediyoruz. Henüz ulaşamadığımız hemşehrilerimize ulaşarak mevcudumuzu daha da arttırmayı planlıyoruz. İnşallah kendi lokalimizi de kuracağız ve etkinliklerimizi orada yapacağız. Amacımız iyi ve kötü günümüzü, birlik ve beraberlik içerisinde geçirmektir. Tüm yönetim kurulu üyelerimiz ve üyelerimizle beraber bu bilinçle çalışıyoruz.” dedi.

GÜRKAN: “YERİ DE VERİYORUZ, TAZİYE EVİNİ DE YAPIYORUZ”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, derneğin yönetim kurulu üyelerinin kendisinden çok insani bir talepte bulunduklarını söyleyerek, “Dediler ki, ‘Başkanım biz Doğu Anadolu’nun farklı illerinden gelip, Edirne’ye yerleşmiş insanlarız. Hayatını artık burada sürdüren insanlarız. Kimimizin bir memleketi var, doğduğu ve büyüdüğü yer aynı. Kimimizin iki memleketi var, doğduğu yer ve doyduğu yer. İkisini de birbirinden ayırmak mümkün değil. Aynı iki kardeş, evlat gibi. O yüzden biz Edirneliyiz ama köklerimizden gelen, atalarımızdan gelen geleneklerimiz var. Bunların en önemlisi bir yakınımızı kaybettiğimizde; biz onun taziyesini gerçekleştiriyoruz. Trakya’da böyle bir adet yok. Trakya’da camiden cenazesi kaldırılır, akşamı duası yapılır. ‘Ama bizde öyle değil, bizde 3 gün taziye evinde toplanılır, yemekler verilir’ diyerek taziye evi için yer istediler. Çok yürekten, samimi bir istekti. Bizden sadece yer istediler. Dediler ki, ‘Siz bize yeri verin biz imece usulü toplanıp, binayı yaparız.’ Yeri de veriyoruz, taziye evini de biz yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.  

GÜRKAN: “HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Başkan Gürkan konuşmasının devamında birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Bu şehirde ne sen var, ne de ben varım. Bu şehirde biz varız, bu şehir hepimiz. Bu güzel ülkenin, bu vatanın neresinden gelirsek gelelim; neresinde doğmuş olursak olalım. Kars’ta da Iğdır’da da Urfa’da da Batman’da da hiç önemli değil. Önemli olan 781 bin kilometre karenin neresinde doğduğumuz değil bu vatana hep beraber sahip çıkmaktır. Biz sizlerle birlikte bu vatanda sonsuza kadar yaşayıp, evlatlarımıza bu vatanı daha güçlü, daha güzel bir şekilde emanet edip bu dünyadan göçeceğiz. Bu topraklar hepimizin toprakları. Kimsenin hepimizden daha fazla hakkı yok bu topraklarda. Hiç kimsenin, bir diğerinden üstün tarafı da yok. Ata’larımızın bize miras bıraktığı bu güzel ülkeyi, onlardan aldığımız gibi güçlü ve sağlam bir şekilde evlatlarımıza, torunlarımıza miras bırakacağız. Sizleri çok seviyorum. Lütfen bu şehrin hepimizin olduğunu bir an bile aklınızdan çıkarmayın. Bu şehir hepimizin, gelecekte de hepimizin olmaya devam edecek. Emin olun her şey çok güzel olacak.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.