Kurultay öncesi CHP’de görev yapan parti önderleriyle konuştum. Partililerde sanki karamsar bir hava var. Öyle azimli ve kararlı olarak biz 2019 seçimlerinde başarılı oluruz, bu konuda tüm engelleri aşarız gibi kararlı tutumları yok.

    Partililerde tüm engelleri aşacağız gibi tavır içinde değiller. Özellikle Güneydoğu illeriyle ilgili politikalarda kafaları çok karışık.

    Bazıları o illere özel ağırlık verilmesi gereğini savunurken bazı partililer ise Kürt halkının feodal yapısına karşı bu bölgelerden CHP’nin oy almasının mümkün olamayacağı iddiasındalar.

    Böyle ikilem içindeki mantıkla CHP’nin güneydoğu politikası nasıl gelişecek?

        Aynı şekilde Orta Anadolu, Karadeniz gibi sağ oyların güçlü olduğu yerlerle ilgili siyasi çalışmalarında da netlik yok.

    Bunu partililere sorduğumda Bayburt, Erzurum, Rize, Konya gibi illerde kemikleşmiş sağ oyların olduğunu,  CHP oylarında artış olmasının söz konusu olamayacağı, buralarda siyasi çalışma yapmanın güç olduğu iddiasındalar.

   Buradan önceki seçimde Erzurum’da bir bayan adayı partililerin ne kadar desteklediği ortada.  Partililer bu illerde bire bir politika izlemediği takdirde İç Anadolu ve Güneydoğuda CHP’nin güçlenmesi zor gibi görünüyor.

        Kurultay sonrasında bu konuda parti nasıl bir yöntem, strateji izlenecek onu da hafta başında görmüş olacağız.

     Ankara’da kamp kuran Kurultay delegeleri bu günlerde başka işler peşinde. Partide kendilerine yakın gördükleri parti meclisi adayını seçtirmek için kulis yapıyorlar.

**********************************************************************************                 

İBRE GEGEOĞLU’NDAN YANA MI?

          Ankara’ya giden partililerden aldığım bilgiye göre, Edirne Kurultay delegeleri bu dönemde parti meclisi için Milletvekili Okan Gaytancıoğlu yerine CHP Edirne Kadın Kolları Başkanı, Belediye Meclis üyesi, Belediye Başkan Vekili Çiğdem Gegeoğlu lehine kulis yaparak parti meclisine girmesi için çaba harcıyormuş.

   Bu çabalarının tutup tutmadığını seçim sonrası öğreneceğiz.

         Diğer taraftan Genel Başkanlık için Edirne Kurultay delegelerinin gönlünden, Muharrem İnci geçtiği halde delegeler İl Başkanlığı seçimi sonrası Ankara’ya yaptıkları ziyarette Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirtmelerinin bir taktik olabileceği yolunda iddialar var.

    Bu belirsizlik sonrası Edirne Kurultay Delegelerinin talepleri gerçekleşmediği arzuladıkları adayları seçilmediği zaman zor durumda kalacakları kuşkusuz.

    Bu durum milletvekili ve belediye başkanlığı seçimlerinde de etkili olacaktır.

     Siyaset yapmak alengirli bir iş siyasilerce alınan bir kararın bir süre sonra başka yöne döndüğünü görürsünüz.

     Edirneli Kurultay Delegelerinin hiçbir tesir altında kalmadan en doğru kararı vereceğini umuyorum. Şu anda Kurultay delegelerinin tavrının Gegeoğlu’nun seçilmesi yönünde olduğu iddia ediliyor. Bekleyip göreceğiz.

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

 İLK MEDRESEYİ ORHAN GAZİ AÇTI

İlk Osmanlı Medresesi Orhan Gazi tarafından 1331yılında İznik’te ‘İznik Orhaniyesi’ adıyla kuruldu. Bu medresenin ilk hocası da Davudu Kayseri’ydi.

Bu öğrenim kurumlarının padişahlar tarafından yaptırılmasına ‘Sultani’ devlet büyükleri, Bilginler, varlıklı kişiler tarafından yaptırılanlara da ‘Hususi’ denirdi.

Bu öğretim kurumlarında ”Telvih, mifrah, haşiye-itecrit” adı altında üç dereceli bir öğrenim yapılırdı.

        İlk kez Fatih Sultan Mehmet, bütün bilgilerin okutulduğu bir medrese yaptırdı. Daha sonra da 2. Beyazıt ve Kanuni Sultan Süleyman zamanlarında yeni öğretim kurumları açıldı..

-************************************************************************************

ÖZLÜ SÖZ

İnsanlara inancıyla ilgili Allah’ın kula soracağı sorular sormayın

“ Bir ihtiyacın var mı? Bir sıkıntın var mı? Aç mısın? Susuz musun? gibi kulun kula soracağı sorular sorun.”

FATİH SULTAN MEHMED

                    FIKRA

 KAÇAK GECEKONDU

 Karadeniz’den İstanbul’a gelen Temel, başını sokacağı bir gecekondu yapmaya karar vermiş.

 Eşten dosttan biraz para toplayıp hazırlığını yapmış.

 Fakat temel yasaları çok saygılı… Gitmiş belediye yetkililerine sormuş.

“ Afedersiniz,  şöyle kıyıda köşede bir gecekondu yapabilir miyim?

  • Belediye yetkilileri, “Hayır yapamazsınız, kesinlikle yasak!” demişler.

-  Temel, “Ama kardeşim herkes yapıyor!”

  •  Cevap: “Onlar sizin gibi sormadılar ki!”

kolaybet - liderbahis - makrobet - maksibet - mariobet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.