Evet yanlış duymadık, son alınan tedbir kararları 19 gün tam kapanma içeriyor. Gerçi yasakların içeriğine bakarsak tam kapanma değil ama.. adı tam kapanma. Bu sebeple iki tekerlekli aşkımızla uzun bir süre için son görüşmemiz olacak. Şansımıza hava sıcaklığı da meteoroloji raporlarına göre 28 dereceye kadar yükselecek. Peki bu fırsat kaçar mı?

Elimizde böyle bir fırsat varken benim tavsiyem normal şartlarda koru dağlarında piknik ya da Saros kıyılarına seyahat yönünde olurdu ancak akşam üstü saat 17:00’da yasaklar devreye gireceğinden ve de mesire alanlarının kullanımının pandemi önlemleri çerçevesinde yasak olmasından dolayı bu tavsiyemi yapamayacağım. Ancak Sinanköy mağaralarını ya da Lalapaşa dolmenlerini gezmek isterseniz, mesafe müsait, yol güzel.

Peki hafta sonu ne yapabiliriz? Tabi ki dünyanın en hızlılarını izleyebiliriz. Bu hafta hem Moto GP, hem de Formula 1  yarışı olduğundan gerek ısınma turları, gerek sıralama turları gerekse de yarışlar tüm hafta sonumuzu eğlenceye dönüştürebilir.

Bakalım bu hafta hangi yarış nerede ve ne zamanmış:

Formula 1: Geride bıraktığımız hafta dinlenen yarış pilotlarımız bu hafta sonu piste çıkıyorlar. 18 Nisan’da Moto GP’ye ev sahipliği yapan Portekiz’in bu haftaki konuğu Formula1. ,

Cuma günü 2, Cumartesi günü 1’er seans antrenman yapacak olan pilotlar Cumartesi günü Saat 15:00’da sıralama turları için piste çıkacaklar. Heineken Portekiz Gp, yarışı ise Pazar günü Saat 15:00’da başlayacak. Favoriler yine Verstappen ve Hamilton. İlk 2 yarışta çok kötü dereceler yapan, geçtiğimiz yılın F2 şampiyonu ve efsane pilot Michael Schumacher’in oğlu Mick Schumacher’in bu hafta  bir patlama yapması bekleniyor. Tabi aracının izn verdiği ölçüde. Onun dışında yine Ferrari pilotları Leclerc ve Sainz, Mercedes ikinci pilotu Bottas, tecrübeli eski şampiyonlar Alonso ve Raikonnen, yetenekli gençler Gastly, Stroll, ne yapacağı hiç bir zaman kestirilemeyen Ricciardo da sürpriz yapabilir ve sıralamaya etki edebilirler. İyi seyirler.

MotoGP: 18 Nisan’da Portekiz’de kozlarını paylaşan iki teker dünyasının en hızlıları bu hafta Redbull İspanya Grand Prix’de karşılaşacaklar. Cuma günü Moto GP, Moto2, Moto3 ve MotoE kategorilerindeki yarışçılar 2’şer serbest antrenman seansı alacaklar. Cumartesi günü Moto GP’de yarışacaklar 2, diğer kategoriler 1’er serbest antrenman seansının ardından sıralama turlarına girecekler. Pazar günü ise önce Moto3, Moto2 ve son olarak Moto GP’de ısınma turları atılacak. Yarışlar MotoE kategorisinde başlayacak. Son yarış Moto GP’de olacak ve saat 15:00’da başlayacak.

İyi seyirler. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.