8. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi başladı

8. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi, dün Trakya Üniversitesi kongre merkezinde başladı.15 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek olan Ekoloji kongresine Türkiye ve Yurtdışından birçok davetli yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'da katıldı.Kongreye katılanlara program sonunda plaket takdim edildi.

8. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi başladı

8. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi, dün Trakya Üniversitesi kongre merkezinde başladı.15 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek olan Ekoloji kongresine Türkiye ve Yurtdışından birçok davetli yanı sıra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'da katıldı.Kongreye katılanlara program sonunda plaket takdim edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Eylül 2017 Çarşamba 10:01
8. Uluslararası Katılımlı Ekoloji  ve Çevre Kongresi başladı

    Türkiye Biyologlar Derneği İzmir Şubesi Başkanlığı ve Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü işbirliği ile 12-15 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 8. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre konulu  Kongresi, Dünyanın sorunu olan ekoloji  çevresel faktörlerini  dünyanın ekolojik dengesi ve yapısı konuşularak çözümler aranıyor.
Kongrenin açılış konuşmasını Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Kongre Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe gerçekleştirdi. Çamlıtepe'nin konuşmalarının ardından Biyologlar Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Ş. Deniz ENGİN, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Kongre Başkanı Prof. Dr. Ş. Erol Okan, kongredeki konular hakkında çeşitli konuşmalar gerçekleştirdiler. Katılımın yoğun olduğu kongrede ekoloji ve çevre adına farklı konu başlıkları hakkında pek çok bilgilendirme toplantısı gerçekleştiriliyor.
KONGEREYE DÜNYACA TANINAN İSİMLERDE KATILDI
8. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresine konuşmacı olarak davet edilen isimler arasında Almanya Institute for Dipterology (IfD)/KABS-Prof.Dr. Norbert Becker, Almanya Zoology in the Middle East Dergisi Baş Editörü-Dr. Max Kasparek, Belçika Royal Belgian Institute of Natural Sciences-Dr. Wouter Deconınck, Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Demirsoy, Hacettepe Üniversitesi Prof. Dr. Salih Bülent Alten, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi-Prof. Dr. Naime Arslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş bulunuyor.
    TÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Cem Uzun ise ; “Bilim insanlarımızı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Çevre, ekoloji, iklim değişikliği, hava kirliliği gibi pek çok konu burada konuşulacak. Bu konular üniversitemizi çok yakından ilgilendiriyor. Bizim kendi kısıtlı bilgilerimizle bu konular üzerine bazı projelerimiz var. Bunlarla ilgili bazı adımlar attık. Bizler sizlere araştırmalarınız konusunda yardım etmekle mükellefiz. Bugüne Betvole kadar üniversitemizin bu yardımı yeterince yapmadığını düşünüyorum.  Umuyorum bu toplantı da duyarlılık bağlamında vesile olur”dedi.
    8. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi hakkında TÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe: “Türkiye Biyologlar Derneği İzmir Şubesi Başkanlığı ve Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü işbirliği ile Edirne'de düzenlenecek olan “8. Uluslararası Katılımlı Ekoloji ve Çevre Kongresi” ni gerçekleştireceğiz. Hızla gelişen kontrolsüz sanayi ve artan nüfusun oluşturduğu aşırı tüketim küresel ölçekte yaşamı tehdit eden önemli sorunları da beraberinde getirmiştir. Kontrolsüz sanayi ve şehir atıkları, yoğun tarımsal ilaç kullanımı, çarpık kentleşme, ekosistem bileşenlerinin yoğun tahribatı ve özellikle doğal kaynakların aşırı tüketimi biyolojik zenginliklerin hızla yok olmasına ve ağır çevre kirliliğine yol açmıştır. Son yıllarda, özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarının baskıları ses getirmeye başlamış ve çeşitli ülkeler gezegenimizdeki yaşamı tehdit edecek boyuta gelen ekosistem tahribatı ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için çevreyle barışık, istikrarlı ve sürdürülebilir gelişme kavramı üzerinde durmaya başlamışlardır. İnsan soyunun sürdürülebilir bir yaşam ortamında devam etmesinin bir önkoşulu olarak “ekosistemdeki hassas dengelerin korunması' gerekliliğini bilen ülkeler çeşitli organizasyonlar oluşturmuş ve stratejiler geliştirmiştir. Bu bağlamda Rio'da düzenlenen Çevre ve Kalkınma Konferansında imzalanan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi küresel ısınmaya yönelik hükümetler arası ilk çevre sözleşmesi olup konferansta ayrıca 'Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi' ve 'Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi' kabul edilmiştir.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.