ADD ŞUBELERİNDE BAYRAKLAR ÜÇ GÜN SÜREYLE YARIYA İNDİ    

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne şubesinde yapılan toplantıda şehitlerimize yapılan saldırılar kınandı. 

ADD ŞUBELERİNDE BAYRAKLAR ÜÇ GÜN SÜREYLE YARIYA İNDİ    

Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne şubesinde yapılan toplantıda şehitlerimize yapılan saldırılar kınandı. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Mart 2020 Pazartesi 06:48
ADD ŞUBELERİNDE BAYRAKLAR ÜÇ GÜN SÜREYLE YARIYA İNDİ    

SUUDİ ARABİSTAN KRALI ÖLDÜĞÜNDE ÜÇ GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Toplantıda konuşan ADD  Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, Genel merkez Yönetim Kurulu adına yaptığı konuşmada şöyle dedi, "Suudi Arabistan Kralı 92 yaşında eceliyle öldüğünde üç günlük yas ilan edilmişti. Ancak her gün artan şehitlerimize,  rağmen böyle bir durum söz konusu olmadı. Biz ADD Genel Merkezi olarak bütün şubelerimizle bugün eş zamanlı olarak bayraklarımızı  üç gün süreyle yarıya indiriyor ve basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü “Son açıklamada göre İbliste 34 şehit verdik 32 yaralımız var yüreklerimiz yandı.Şehit ve gazilik hepimiz için kıymetlidir.Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar,dileriz. Milletimize baş sağlığı diliyoruz.  Biz büyük kitle örgütü olarak Atatürk’ün “ Gerçekleri konuşmaktan korkmayınız” önerisini yerine getirmeyi bir görev kabul ediyoruz.Her şey Atamızın dış politika çizgisinin terk edilmesiyle başlamıştır. Savaşlardan başarı ile çıkan Atatürk’ün “ yurtta barış dünyada barış” felsefesiyle  yaratılan  barış” parolasını  temel hak noktası olarak benimsemesini anlamayan ve anlamak istemeyenler türemiştir.

Büyük Önderin,” yurtta barış dünyada barış” felsefesi, yaratılan  algı operasyonlarıyla edilgen olduğu şeklinde  topluma yansıtılmıştır. İçeriği göz ardı edilmiştir."

YENİ OSMANLICILIK HAYALİ DIŞ POLİTİKADA ETKEN OLDU

"Bu bir emperyalist oyundur.böylece başlayan süreçte siyasal İslamın iktidar olmasıyla “ Yeni Osmanlıcılık”  hayalciliği  dış politikada etken olmuştur. Dışişlerinde akılcı ve milli politikalar yerini şahsi ve liyakatten uzak uygulamaları bırakmıştır. Keyfiyet milli çıkarların üzerindedir.

 En son atanan büyükelçiler  bunun somut kanıtlarındır. Vatan savunmasını kutsal kabul ediyoruz ,bilhassa bölücü teröre karşı alınan tüm önlem ve mücadeleleri destekliyoruz. Ancak dış politikamızın “ İhvan-ı Müslimin” eksenine kaydırılmasını büyük bir tehlike görüyor bunu asla kabul etmeyeceğimizi açıkça ifade ediyoruz. Dış politikada eksen kayması,  birikimli kadroların tasfiye edilmesiyle içinde çıkılmaz bir hal almıştır. S-400-F35 krizleriyle Amerika’ya tavır alan  iktidar  önceleri Rusya ile yakın ilişkiler kurarken şimdi de Rusya karşıtı bir tavırla yeniden Amerika’ya yaklaşmaktadır. Bu dış politikadaki keyfiyetin, belirsizliğin  şahsi uygulamaların hamasetin ve hayalciliğin ispatıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti emperyalist güçlerin Orta Doğu senaryolarına alet olmamalıdır. Dış politikada ulusalcı bakış egemen olmalıdır. 100 yıllık  şanlı geçmişiyle dünya tarihine “ Gazi Meclisi” tanımlamasıyla  adını altın harflerle yazdıran TBMM’nin izlenen siyasete acilen el koyması  çağrısında bulunuyoruz. Türk dış politikası,  özelliklede  Ortadoğu siyaseti  şahsi kararlarla değil TBMM’nin  ortak kararıyla yönetilmelidir. BOP ve GOP projelerinden vazgeçilmemiştir, sömürgeci güçler bu alandı çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir Olası bir Türkiye –Suriye savaşı BOP ve GOP’un en önemli adımı olacaktır. Bu tehlikeli oyuna düşülmemesi konusunda  tüm yetkilileri uyarıyoruz. Ülkeyi yönetenler Cumhuriyetimizin temel taşı politikasından yoksundur. İktidarın Ortadoğu politikası başta olmak üzere tüm dış politikasının  iflas ettiğini açıkça göstermektedir.Bu durum Ulasal geleceğimiz açısından  ciddi bir tehdit ve gerçek bir milli beka sorunudur.

İHVAN-I MÜSLİMİN SİYASETİ TERK EDİLMELİ

"Suriye’nin  toprak bütünlüğünü korumak Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet modeliyle yaşamını sürdürmesinin ön koşuludur.Bundan dolayıdır ki,” Hamaset ve “ hayalcilikle” birlikte “ İhvan-müslimin” siyaseti yerini , derhal Atatürk’ün  çağdaş, liyakate dayalı, Akalcı, barışçıl ve ulusal çıkarları esas alan politikasına bırakmalıdır. Büyük Türk Milliti 34 vatan evladımızı şehit verdik. Başımız sağ olsun, Atatürkçü Düşünce Derneği vatan savunmasında  canını veren her bir şehidimizin vatanın kurtarıcısı  ve Cumhuriyetimizin kurucusu  Büyük Önder Atatürk’le buluşacağına inanmaktadır. Şehitlerimiz ulusal değerlerimizdir. “ Tane” değil kutsalımızdır” dedi.

Başkan Özcan’ın konuşmasından sonra  ADD Edirne Şubesi Gençlik Kolları Başkanı  Mert Okul depremin tehlikesi ve korunma yöntemleri konusunda açıklama yaptı . Ardından ADD bayanlar Gençlik  Kolları Başkanı  Sena Nur Kozdibi, konuşmasında  koronavirüsü virüsü konusunda bilgi verdi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.