AKMEŞE “PROJESİ VARSA BAŞLASIN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’ye yaptığı ‘hodri meydan’ çağrısına, Akmeşe’den cevap gecikmedi.  Meriç Nehri’nin çevre düzenlemesi hakkında konuşan Akmeşe,  Gürkan’a cevap olarak “Projen, çalışman varsa hemen DSİ müdürüne gidiyorsun. Hemen izinleri alıyoruz, devrediyoruz. Buyursun Başlasın” Dedi.

AKMEŞE “PROJESİ VARSA BAŞLASIN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’ye yaptığı ‘hodri meydan’ çağrısına, Akmeşe’den cevap gecikmedi.  Meriç Nehri’nin çevre düzenlemesi hakkında konuşan Akmeşe,  Gürkan’a cevap olarak “Projen, çalışman varsa hemen DSİ müdürüne gidiyorsun. Hemen izinleri alıyoruz, devrediyoruz. Buyursun Başlasın” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ekim 2018 Cuma 09:09
AKMEŞE “PROJESİ VARSA BAŞLASIN”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe’ye yaptığı hodri meydan çağrısından sonra Akmeşe’den cevap gecikmedi. 

“EDİRNE'NİN ÖNCELİĞİ BU MU?”

Akmeşe, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın İnteraktif Çocuk Eğitim Müzesi hakkında söylediklerine cevap olarak,  "Sadece Edirne'nin önceliğinin bu mu olduğunu söyledim ben. Yapılmasın diye bir şey söylemedim, mutlaka yapılsın. Ama basın toplantısında dikkat ettim bunun maliyeti ile ilgili bir şey söylemedi. Esas gündeme gelmesi gereken konu bu. O parkın bütün altyapısı belediye imkanlarıyla yapılıyor. Sadece dinozor, fil gibi hayvanları üstlenici firma getiriyor. Bunu halkımızın bilmesi lazım ve 6 milyon... Ayriyeten şunu söylemiştim. Meclis gündemine de gelmişti, arkadaşlarım da itiraz etti. 6 milyon parayı da fen işlerinden, park ve bahçelere aktarılması, 12 milyon... Ben bunu sordum sadece belediye başkanına." Dedi.

“BEN BUNLARI YAPACAĞIM DİYOR, KALDI BURADA 5 AY”

Başkan Gürkan’ın seçim taahhütlerini yerine getirmediğini iddia eden Akmeşe, “Elimde sayın Recep Gürkan'ın seçim taahhütleri var, imzası var, 'ben bunları yapacağım' diyor, kaldı burada 5 ay. Seçimler yaklaştığı zaman arkadaşlarımız bu konulara değinecektir. Hangisini yaptı, hangisini yapmadı diye. Bunları biz gündeme getireceğiz. Benim sorguladığım burada park bahçeler miydi, altyapı mıydı?” Dedi.

“EDİRNE'YE YAKIŞAN BİR GÖRÜNTÜ DEĞİLDİ”

Bürokratların belediyenin işlerini engellediğine yönelik iddiaların olduğunu söyleyen Akmeşe, "Evet, engelledik, niye engelledik? Sen Atatürk Anıtı'nın dibine seyyar tuvalet koyarsan biz bunu engelleriz arkadaş. Bunu Edirneliler de istedi, sadece ben istemedim. Edirne'ye yakışan bir görüntü değildi. Tuvaleti oraya koydu, tepkileri gördü, 'Biz Anıtlar Kurulu'na yazı yazdık ondan cevap bekliyoruz' dedi. Belediyenin öyle bir yazısı da yoktu. Böyle bir talebi de yok. Dedim ya laf ebeliğini iyi bilir Recep Gürkan. Ben ona yalan söylüyor demiyorum, belki altındaki çalışanlar ona yanlış bilgi vermiştir. O tuvaletlerin oraya konulmasını biz engelledik. Edirneliler de böyle istedi, kamu kurumundaki müdürler de engelledi ve kaldırmak zorunda kaldı, doğrusu da buydu zaten." Diye konuştu.

“PROJEN, ÇALIŞMAN VARSA HEMEN DSİ MÜDÜRÜNE GİDİYORSUN”

Başkan Gürkan’ın Meriç Nehri’nin çevre düzenlemesinin Edirne Belediyesi’ne verilmediğini, bana devretsinler hemen yapacağım demesi üzerine konuşan Akmeşe, “DSİ bölge müdürüyle 15 gün önce görüştüğünü söylüyor. Ben de DSİ bölge müdürüyle görüştüm, bütün teknik arkadaşlarla görüştüm. Ama görüştüğü konu bu değil. Hangi konuyu görüştükleri onların kendi arasında geçen bir konu açıklarlarsa, açıklarlar. Ama ben bu konunun olmadığını biliyorum. Sayın Veysel beyin, sayın bakanımızın katkılarıyla Edirne'de Kanal Edirne projesinin yapılması çok önemlidir. Karaağaç bölgemizi taşkınlardan koruyacağız. Köprü açıldı, kanal da işlemeye başlayacak ve çevre düzenlemesi var. Şunu çok iyi biliyorum arkadaşlar, sayın bakanımız o süreçte kanalı ziyarete gelmişti. 'Bu kanalı yapıyorum, çevre düzenlemesini de sen yap, hem güzel bir rekreasyon alanı olur, Edirnelilerin hizmetine açarsın bu da sana yakışır.' dedi. Belediye Başkanı 'ben burayı istedim, bana vermediler' diyor. Kardeşim bunun yarını yok. Projen, çalışman varsa hemen DSİ müdürüne gidiyorsun. 'Edirnelilerden aldığım gücü kullandım' diyerek, hemen yarından itibaren başla. 'Param da var' dedi. Evet yapsın Meriç Nehri'nin rekreasyon alanını. Hemen izinleri alıyoruz, devrediyoruz. Sayın Gürkan'dan bekliyoruz, 'hemen yapacağım' dedi, bu da 6 sene, bir dönem daha sürmesin. Eğer öyle sürecekse bıraksın biz yapıyoruz zaten. Biz meydan okumuyoruz. Evet götürsün projesini DSİ'de çalışan arkadaşlarla görüşsün rekreasyon için, çevre düzenlemesi için. Orasını belediyeye devrediyoruz. Ama söylesin bize ben bunu 6 ayda, 3 ayda, 1 senede bitiririm diye. Hemen başlayacağını söyledi. Hemen de başlasın. Meydan okumuyorum. Eğer bunda da sıkıntı olursa gelsin çözüm noktası bizdeyse, ben yine çözeceğim arkadaşıma yardımcı olacağım.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.