BALKANLARA MÜZİKLE SESLENDİLER

Trakya Üniversitesi'nce bu yıl ilk kez düzenlenen "Balkan Keman Festivali" kapsamında açılış konseri verildi.

BALKANLARA MÜZİKLE SESLENDİLER

Trakya Üniversitesi'nce bu yıl ilk kez düzenlenen "Balkan Keman Festivali" kapsamında açılış konseri verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Nisan 2024 Perşembe 00:00
BALKANLARA MÜZİKLE SESLENDİLER

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konsere Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, öğretim üyeleri öğrenciler ve  sanatsever katıldı.

İspanyol Şef Eduardo Gonzalez Lopez’in yönetiminde, Türkiye’nin uluslararası keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın solistliğinde sahne alan Balkan Senfoni Orkestrası, sanatseverlere unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı.

 Balkan Senfoni Orkestrası’na 1. Kemanda İspanya’dan Paloma Pierzchala, Bulgaristan’dan Momchil Nikolaev Enchev ve Sırbistan’dan Tijana Milosevic Tana da eşlik etti.

F. Mendelssohn ve W.A. Mozart’tan eserlerin icra edildiği konserde Cihat Aşkın ise sanatseverlere bir sürpriz yaparak “Haydar Haydar” türküsünü icra etti. Konserin sonunda sanatçılar ve orkestra dakikalarca alkışlandı. Prof. Ahmet Hamdi Zafer, konserin sonunda Şef Lopez, solist Aşkın ve orkestraya çiçek takdim ederek tebrik etti.

 ZAFER "FESTİVAL GERÇEKLEŞTİRDİK"

Prof. Dr.Ahmet Hamdi Zafer, yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi’nin düzenlediği Balkan Keman Festivali ile Edirne’den Balkanlara müzik yoluyla seslendiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

 “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun büyük destekleri olmasaydı bu konseri değil; bu festivali gerçekleştiremezdik. Rektörümüz her zaman sanatın yanında. Bu akşam sahnemizde 2 büyük devi ağırladık. Balkan Senfoni Orkestrası da mükemmel bir orkestra olma yolunda ilerliyor. Türkiye’nin en önde gelen ve dünya çapında olan kemancımız Cihat Aşkın, sahnede ilk olarak Mendelssohn’un keman konçertosunu inanılmaz bir şekilde seslendirdi. Sonra bis olarak da ünlü ‘Haydar Haydar’ türküsünün keman uyarlamasını seslendirdi ve seyircileri mest etti”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.