BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi’nde gerçekleşen ve oldukça yoğun bir öğrenci kitlesine hitap eden Trakya Kariyer Günleri ve benzeri fuarlara destek amacıyla Belediye Meclisi’nde alınmak istenen karara, AK Parti Grubu ret oyu verdi. CHP ve İYİ Parti Grubu’nun oylarıyla kabul edilen kararın ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Selçuk Çakır, “Oyçokluğuyla karar aldık ve Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Edirne’den başlattığı bu projeye destek olduğu için meclise saygılarımı iletiyorum.” derken; AK Partili Meclis Üyesi Kerim Kazan da konunun gündemdışı olarak meclise gelmesi nedeniyle ret kararı verdiklerini söyledi.

BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi’nde gerçekleşen ve oldukça yoğun bir öğrenci kitlesine hitap eden Trakya Kariyer Günleri ve benzeri fuarlara destek amacıyla Belediye Meclisi’nde alınmak istenen karara, AK Parti Grubu ret oyu verdi. CHP ve İYİ Parti Grubu’nun oylarıyla kabul edilen kararın ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Selçuk Çakır, “Oyçokluğuyla karar aldık ve Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Edirne’den başlattığı bu projeye destek olduğu için meclise saygılarımı iletiyorum.” derken; AK Partili Meclis Üyesi Kerim Kazan da konunun gündemdışı olarak meclise gelmesi nedeniyle ret kararı verdiklerini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mart 2020 Cumartesi 06:53
BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU!

Edirne Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında gerçekleştirildi. 3 gündem, 8 gündemdışı olmak üzere toplam 11 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geçtiğimiz günlerde büyük bir katılımla gerçekleştirilen Trakya Kariyer Günleri ve benzeri fuarlarda Edirne Belediyesi’nin Trakya Üniversitesi’ne destek vermesi amacıyla görüşülen maddede AK Parti ve MHP’li üyelerin ret oyu vermesi şaşkınlık yarattı.

BELEDİYE BİNASININ YERİ DEĞİŞEBİLİR!

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü mevcut hizmet binasının yetersiz kalması nedeniyle Babademirtaş Mahallesi’ndeki bir binanın kiralanmasıyla ilgili maddenin görüşülmesi öncesinde söz alan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi’nin ana binasının hemen arkasında İmar İşleri Müdürlüğü’müze ait bir bina var. İmar İşleri Müdürlüğü’müz, tam yapım zamanı bilinmemekle birlikte muhtemelen 1950 yıllarından beri burada faaliyet gösteriyor. Zaman zaman eklemelerde yapılmış. Tabi Türkiye’de Belediye Binası olarak projelendirilen, inşaatı halkın destekleriyle yapılan ve 120 yıldır kesintisiz belediye binası olarak faaliyet gösteren belediye binamızın yanına böyle bir bina yakışmıyor. Ancak toplu bir belediye binamız olmaması nedeniyle de birimlerimiz dağınık halde faaliyet gösteriyor. Buçuktepe Mevkiinde halihazırda inşaatı devam eden ve bu yıl içerisinde bitirmeyi planladığımız Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı binamız var. Bu binamız bu yıl içiresinde bitecek. Binamızın bitmesine yakın hem bütün parti grupları hem belediye meclisimiz hem de halkımızın görüşlerini soracağız. Orasının bir kısmının Kültür Merkezi, bir kısmının Belediye Binası olarak mı kullanılması? Tamamen Kültür Merkezi olarak mı kullanılması? şeklinde halkımızın ve siz seçilmişlerin görüşlerini soracağız. Böyle bir karar verildiğinde de tabi ki birçok birimimizin oraya taşınması gerekecek. Ama halkımız ağırlıklı olarak orasının Kültür Merkezi olmasını isterse, halkımızın isteği yönünde karar vereceğiz. Belediye birimlerimiz birçoğu bu bölgede toplanmış durumda. Eğer belediye binasının belli hizmetlerin de Buçuktepe’ye taşınması gerekecek. Teorik ve pratik olarak oraya taşınması mümkün olanlar. Bir Fen İşleri Müdürlüğü’nün oraya taşınması hiçbir zaman mümkün değil. Çünkü araç park yeri söz konusu. Su Kanal Müdürlüğü’nün belki müdürlük kısmı oraya taşınabilir. Ama onarım ekipleri yine Saraçhane’de hizmet verecek. Bu bağlamda belediye binamızın hemen arkasında şuan inşaatı bitmek üzere olarak binanı 10 yıl süreyle kiralanarak, Belediye İmar İşleri Müdürlüğü’nün oraya taşınmasını, bu arkamızda bulanan İmar İşleri Müdürlüğü binasının da kaldırılarak Tarihi Belediye Binasının özgün haline dönüştürülmesini hedefliyoruz. Bu belki de Edirne’ye ve tarihi Belediye Binasına yapacağımız en büyük hizmetlerden biri olacaktır.” dedi.  Madde oybirliğiyle kabul edildi.

SU SAYAÇLARI YENİLENECEK!

Elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenelerinin 10 yılda bir yaptırılması zorunludur hükmü gereğince; Gündemdışı 5’inci maddede damga yılı 10 yılı geçmiş mekanik su sayaçlarının değiştirilmesi konusu görüşüldü. Söz konusu maddede; damga yılı 10 yılı geçmiş sayaç abonelerinin kendi sayaçlarını 15 gün içerisinde temin etmesi durumunda Edirne Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Su Abone ve Sayaç Okuma Birimlerine başvurmaları; damga yılı 10 yılı geçmiş ve kendi sayacını temin etmeyen abonelerden ise mekanik sayacın türüne göre rekor hariç 70, 190, 240 ve 380 TL tahsil edileceği ve bu ücretin su faturasına 4 eşit taksitte yansıtılacağı ifade edildi. Ayrıca 51 TL olan sayaç sökme-takma bedeli 35 TL’ye düşürülmesini de içeren madde, oyçokluğuyla kabul edildi.

AK PARTİ’NİN KARARI ŞAŞKINLIK YARATTI!

Gündemdışı 7’nci maddede ise; geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Trakya Üniversitesi’nde gerçekleşen ve öğrencilerin akın ettiği Trakya Kariyer Fuarı ve benzeri fuarlara destek olmak amacıyla Belediye Meclisinde karar alınmasını içeren madde görüşüldü. Edirne Belediyesi’nin Trakya Üniversitesi’yle birlikte Edirne şehir merkezinde öğrenim gören öğrencilerin staj yapmaları, bilgi ve becerilerini arttırmaları ve alanlarında istihdam edilebilmelerine yönelik Kariyer Fuarları ve çalışmaları yapmak üzere ortak hizmet projesi protokolü yapılmasına, bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunulmasını içeren maddenin okunmasının ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Gururumuz Trakya Üniversitesi” diyerek maddeyi oylattı. Söz konusu maddeye CHP ve İYİ Parti Grubu kabul oyu verirken; AK Parti ve MHP Grubu ret oyu verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen Trakya Kariyer Günleri ve benzeri fuarlara destek olmak adına alınmak istenen karara AK Parti ve MHP Gruplarının ret oyu vermesi şaşkınlık yaratırken; CHP Grup Başkanvekili Selçuk Çakır madde hakkında yaptığı konuşmada, “Trakya Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları’nın düzenlediği Kariyer Günleriyle Edirne gerçekten, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ilk defa düzenlenen ve en yoğun katılım olan kariyer günlerini yaşadı. Belediye Meclisine gerçekten saygı duyuyorum; oyçokluğuyla karar aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle Edirne’den başlattığı bu projeye destek olduğu için meclise saygılarımı iletiyorum.” dedi. Çakır’ın konuşmasının ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Kerim Kazan ise, konunun gündemdışı olarak görüşüldüğü için ret oyu verdiklerini söyledi.

KİŞİLERE DEĞİL, VATANDAŞA RANT SAĞLANACAK!

Gündemdışı 8’inci maddede; Mimar Sinan Eserleri Miniaparkı ve Şükrüpaşa Mahallesi’nde yapılacak olan Kent Parkı’nın plan tadilatları görüşüldü. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, plan tadilatlarından doğan rantın kişilerin kasasına değil, belediyenin ve halkın kasasına girmesi amacıyla ihaleden önce meclis gündemine getirdiklerini belirterek, “Belediyenin bir yerini kiralama ve satış yapmadan önce orada bir plan değişikliği yapacaksanız ya da halkın bildiği gibi açıklayayım rant yaratacaksanız; bunu kiralamadan ya da satıştan önce yapmanız gerekir ki, buradan doğacak rant kişilere değil, belediyeye ve belediyeyi oluşturan halka gitsin. Biz de buralar kiralama ihalelerine çıkmadan önce yapılacakları alanda bir takım plan tadilatları yaptık. Bu plan tadilatlarından doğan ekonomik rantın da kiralayan kişilere değil, belediyenin ve dolayısıyla halkın kasasına girmesi amacıyla kiralamaya çıkmadan önce plan değişikliklerini meclisimizin onayına getirdik.” dedi. Madde oyçokluğuyla kabul edildi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.