EDİRNE "KAKAVA" YA KİLİTLENDİ

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan ve yerli, yabancı binlerce turistin akın ettiği Kakava Şenlikleri'nin hazırlıkları sürerken, Vali Yunus Sezer başkanlığındaki toplantıda alınacak önlemler ele alındı.

EDİRNE "KAKAVA" YA KİLİTLENDİ

Her yıl Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan ve yerli, yabancı binlerce turistin akın ettiği Kakava Şenlikleri'nin hazırlıkları sürerken, Vali Yunus Sezer başkanlığındaki toplantıda alınacak önlemler ele alındı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Nisan 2024 Perşembe 00:00
EDİRNE "KAKAVA" YA KİLİTLENDİ

5-6 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında, hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Her yıl binlerce turistin akın ettiği Kakava Şenlikleri'nde her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için alınacak tedbirler görüşülerek masaya yatırıldı.

Vali Yunus Sezer'in başkanlık ettiği toplantıya, Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Ertuğrul Tanrıkulu, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Ali Büber, Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Turizm İl Müdürü Kemal Soytürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

UNESCO LİSTESİNDE

Önceleri Roman vatandaşların şenlikleri olarak bilinen Kakava, yıllar önce bir festivale dönüştürüldü. İyi bir tanıtımın ardından her yıl 5-6 Mayıs'ta Sarayiçi'nde kutlanan ve 2 gün süren şenliklere yurt içi ve yurt dışından turistler akın etmeye başladı.

Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri için geçmiş yıllarda yapılan çalışmalarla birlikte, şenlik "UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Miras Listesi"ne alındı.Bu yıl daha fazla ilgi gösterilmesi beklenen Kakava öncesinde gelen misafirlerin huzur ve güvenli bir ortamda vakit geçirmesini sağlamak için de valilik harekete geçti.

BAŞKAN GENCAN AKIN "BİZLER HAZIRIZ"

Bu arada, Belediye Başkanı Av.Filiz Gencan Akın'da yaptığı açıklamada, Vali Yunus Sezer'in başkanlık ettiği toplantıda şenlikleri ele aldıklarını, belediye olarak hazır olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Toplantıda belediyemiz tarafından her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen baharın habercisi Kakava Hıdrellez Şenliklerimizi ele aldık, gerekli değerlendirmeleri yaptık. Bizler hazırız. Yerli ve yabancı tüm misafirlerimizi 5-6 Mayıs tarihlerinde Sarayiçi'ne bekliyoruz. Desteklerinden dolayı da sayın Valimiz Yunus Sezer'e teşekkürlerimi sunuyorum"

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.