EDİRNELİ KADINLARDAN ZÜBEYDE HANIM’A ŞÜKRAN

Anneler Günü nedeniyle, Edirne Kadın Dayanışması tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Edirneli Kadınlar, Zübeyde Hanım Heykeli’ni çiçeklerle donatarak; Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’a şükranlarını sundular.

EDİRNELİ KADINLARDAN ZÜBEYDE HANIM’A ŞÜKRAN

Anneler Günü nedeniyle, Edirne Kadın Dayanışması tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törenin ardından Edirneli Kadınlar, Zübeyde Hanım Heykeli’ni çiçeklerle donatarak; Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’a şükranlarını sundular.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Mayıs 2019 Pazartesi 09:14
EDİRNELİ KADINLARDAN ZÜBEYDE HANIM’A ŞÜKRAN

Edirne Kadın Dayanışması tarafından Atatürk Anıtı’nda Anneler Günü etkinliği düzenlendi. Birçok bileşenin katılım gösterdiği etkinlik, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Edirneli Kadınlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla devam eden etkinlikte, günün anlam ve önemine dair konuşmayı topluluklar adına Burcu Çınar yaptı.

“ANNELER SONSUZ SEVGİNİN TEMSİLCİLERİDİR”

Çınar, büyük milletlerin arkasında güçlü bir anneliğin olduğunu belirterek, “Bugün Anneler Günü. Sevgisiyle büyüdüğümüz; şefkatiyle ısındığımız; dünyadaki en saf sevginin kaynağı annelerimizin günü... Dünya var olduğundan bu yana yeryüzündeki en kutsal görevi yerine getiren annelerimiz; sonsuz sevginin, şefkatin, özverinin, sabrın, mücadelenin, hoşgörünün temsilcileridir. Annelik, sadece, bir çocuğu dünyaya getirmekten ibaret değildir. Anne, insanın duygularını, düşüncelerini, karakterini şekillendiren en önemli rol modeldir. Anne her yerdedir; gül kokusunda, kaplanın gözlerinde, belki bir kitabın sayfalarında, fırtınada, gün batımında... 63 yıldır mayıs ayının ikinci pazar günü kutladığımız Anneler Günü'nde Edirne Kadın Dayanışması olarak, geleceğimizin teminatı, birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesi olan annelerimizin ellerinden öpüyor; yılın sadece bir günü değil; her gün hatırlanıp saygı duyulması gereken annelerimizin bir an önce toplumda hak ettiği değere kavuşmasını diliyoruz. Sağlam bireylerin, büyük milletlerin, sağlıklı ilişkilere sahip toplumların arkasında güçlü bir annelik vardır. Anne kol kanat geren, evladım geleceği için kendini arka plana bırakan kişidir. Annelik kişiyi kendisinden daha çok tanıyandır. Yemeyen yediren, giymeyen giydiren annelerimiz, şefkatin, merhametin, fedakarlığın temsilcisidir. Anne yardır; en önemlisi anne vatandır. Anne ne kadar mutluysa; anne ne kadar güçlüyse; bir ülkede o kadar sağlamdır; kadınıyla, erkeğiyle geleceğe güvenle bakan bir millettir. Anne sevgidir, sonsuz sevendir. Çocuğu için, ülkesi için, geleceği için bazen en ön safta yer almaktan bir an bile tereddüt etmeyen binlerce kahramandan biridir anne.  Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye'yi geleceğe taşıyacak genç nesilleri yetiştiren; evlatlarına sınırsız bir sevgi ve sadakatle bağlanan; başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü bir kez daha kutluyor; ebediyete intikal eden annelerimizi rahmetle anıyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Zübeyde Hanım Heykeli’ne kadar yürüyen Edirneli Kadınlar, heykeli çiçeklerle donattı. Etkinliğe; Atatürkçü Düşünce Derneği Edirne Şubesi, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı, Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şubesi, Edirne Belediyesi, Edirne CEM Vakfı Edirne Şubesi, Edirne Çocuk Hakları Derneği, Emekli Sen Edirne Şubesi Kadın Komisyonu, İYİ Parti Edirne Kadın Politikaları, Edirne Şehit Aileleri Derneği Kadın Kolları, TEMAD Edirne Şubesi Kadın Komisyonu, Tüm Yerel Sen Kadın Komisyonu, Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi üyelerinin katılım gösterdi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.