EN SONUNDA MUHTAR “DAVULU” ELİNE ALDI

Ramazan ayının başladığı günden bu yana Ramazan Davulcusunun girmediği Umurbey Mahallesinde, Muhtar Turhan Özgünden, mahalle gençleriyle birlikte davulu alarak sahurda insanları kaldırmaya başladı. Muhtar Özgünden, mahallelerinin unutulduğunu ifade ederek, “Hiçbir yetkili mahallemizin sorunlarıyla ilgilenmiyor. En azından önümüzdeki yıllarda davulcu sorunumuz olmasın. Mahalle olarak, bu konuda şimdiden bir düzenleme yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

EN SONUNDA MUHTAR “DAVULU” ELİNE ALDI

Ramazan ayının başladığı günden bu yana Ramazan Davulcusunun girmediği Umurbey Mahallesinde, Muhtar Turhan Özgünden, mahalle gençleriyle birlikte davulu alarak sahurda insanları kaldırmaya başladı. Muhtar Özgünden, mahallelerinin unutulduğunu ifade ederek, “Hiçbir yetkili mahallemizin sorunlarıyla ilgilenmiyor. En azından önümüzdeki yıllarda davulcu sorunumuz olmasın. Mahalle olarak, bu konuda şimdiden bir düzenleme yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Nisan 2022 Pazartesi 06:13
EN SONUNDA MUHTAR “DAVULU” ELİNE ALDI



Umurbey Mahallesinde bahşiş toplayamadıkları için Sahurda çalmayan davulcular, mahallede bir geleneği bitme noktasına getirdi. Yardım talep etmesine rağmen kimseden destek göremediğini dile getiren Muhtar Turhan Özgünden, mahalle gençleriyle birlikte mahallelerindekileri sahura kaldırma işini kendisi yapmaya başladı. 
Ramazanın ilk gününden bu yana Umurbey Mahallesinde Sahurda davul çalmıyor. Kentin belki de en fakir mahallelerinden biri olan Umurbey Mahallesinden yeterince bahşiş toplayamayan davulcular, yaptıkları işin karşılığını almadıkları gerekçesiyle bu mahalleye uğramıyor. Son yıllarda muhtarlığın girişimleriyle yalvar yakar Sahur için davulcu bulunurken, bu yıl hiçbir davulcunun gelmemesi bir geleneğin bu mahalleden yok olmasına neden oldu.
Umurbey Mahallesi Muhtarı Turhan Özgünden, gazetemize yaptığı açıklamada,  Ramazan’ın yarısı olmasına rağmen mahallelerinde Sahurda vatandaşı kaldıran davulcunun olmadığını hatırlattı. Bu konu hakkında yetkililerden hiç ses gelmediğini dile getiren Özgünden, şunları söyledi:


“En azından bu yıl bu sorunu bitirelim. Her sene aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyoruz.  En azından önümüzdeki sene, bu işin çözülmesini talep ediyoruz. Her sene aynı sorunu yaşamak istemiyoruz. Maaş mı verilir, başka bir çözümü bulunur bilemem. Ama bundan sonraki senelerde de bu sorunu yaşamak istemiyoruz. Bizim buralarda pek bahşiş çıkmadığı için davulcular bizim burayı pek tercih etmiyor. Şükrüpaşa, Fatih, kıyık gibi mahallelerimizde böyle bir sorun yok. Belki oralarda ihaleye bile çıkılabilir. Oralarda potansiyel var.” 
ÇOK SAYIDA İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANIMIZ VAR, YARDIM YAPMAK İSTEYENLER BANA ULAŞABİLİR
Muhtar Özgünden, Ramazan ayı dolayısıyla insanları yardıma muhtaç kişilere yardım ettiğini ifade ederek, yardımda bulunmak isteyen hayırseverleri kendi mahallelerine de davet etti. Mahallelerinde çok sayıda ihtiyaç sahibi insanın olduğunu dile getiren Özgünden, “Hayırseverlerden, kurumlardan yardım beklemekteyiz. Hayırsever insanlarımız bize gelebilir biz kendilerine yardımcı olabiliriz. Böylece yapılan yardımların doğru ellere ulaşmasını sağlayabiliriz. Yardım beklemekteyiz. Hiçbir yardımın yapılmaması bizim burada kendimizi unutulmuş gibi hissetmemize neden oldu” dedi. 
SEÇMEN SAYISI AZ DİYE GELMİYORLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
Kızılay’ın Ramazan aynının başında kendisini aradığını hatırlatan Özgünden, “Kızılay ramazanın başında bizi aradı. Ankara’dan erzak gelmediğini ifade ettiler. Ama sağda solda yardım yaptıklarını görüyoruz. Ama bizim buralara yardım gelmiyor. Nüfusumuz 2 bin 600. Seçmen sayısı da bin 400 civarına düştü. Bundan dolayı da gelmediklerini düşünüyorum” şeklinde konuştu.
UNUTULDUK, KİMSE GELİP GİTMİYOR
Mahallelerinin küçük bir mahalle olduğunu hatırlatan Özgünden, “En azından mahallemize gelinip gidilsin istiyoruz. Kahvelerde insanlar kurumlardan, yetkilileri görmek istiyorlar. Şu anda belediyenin yolu da kapatıldı, bundan sonra unutulur gider burası. Bu mahalle köy bile diyemeyeceğiz. Köylere daha çok hizmet gidiyor. Burası unutulmuş kalmış bir yer. Aslında burası zamanında beylerin oturduğu bir yerdi. Tarihi çok değerli yerlerimizde var” diyerek sorunlarını dile getirdi. 
EĞİTİMDE SIKINTILARIMIZ BÜYÜK
Muhtar Özgünden, eğitim konusunda mahallelerinde büyük bir sorunun olduğunu ifade ederek, şunları söyledi.
“Gazi İlkokulu yıkıldıktan sonra öğrencilerimiz Yusufhoca İlkokuluna gitmeye başladı. Ben gidip okul yönetimiyle konuştuğumda yaklaşık olarak 31 öğrenci hiç okula gitmiyor. Giden öğrencilerden de yarısından çoğu öğlen yemeğine çıktıktan sonra okula gitmiyorlar. Yani eğitim düzeyimizde git gide yok oluyor diyebilirim. Bir semtin okulu yok. En azından ilkokul açılarak bu çocuklarımızın okula gitmeleri sağlanabilir.”
Özgünden sorunlarını anlatacak ve mahallenin taleplerini dinleyecek hiçbir yetkilinin gelmemsi nedeniyle mahallenin sorunlarının büyüyerek arttığını dile getirdi.
Bu arada Muhtar Özgünden mahalle gençleriyle birlikte Ramazan ayının önemli geleneği olan Sahurda Davul çalınması içini kendisi yapmaya başladı. Böylece bir yıl da olsa sorunun çözümüne katkı sağlamayı kendisine görev edildiğini bildirdi.
Yavuz Göktaş
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.