ESNAFLARDAN İNDİRİM KAMPANYASI

ETSO, ETB, EDESOB Başkanları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Enflasyonla Mücadele Programı çerçevesinde başlatılan ülke genelindeki “İndirim Kampanyasına” destek vereceklerini açıkladı.

ESNAFLARDAN İNDİRİM KAMPANYASI

ETSO, ETB, EDESOB Başkanları, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Enflasyonla Mücadele Programı çerçevesinde başlatılan ülke genelindeki “İndirim Kampanyasına” destek vereceklerini açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Ekim 2018 Perşembe 08:10
ESNAFLARDAN İNDİRİM KAMPANYASI

Ülkede yaşanan ekonomik kriz sonrası, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Enflasyonla Mücadele Programı çerçevesinde ülke genelinde “İndirim Kampanyası” başlatıldı. Edirne’deki esnaf odaları da kampanyaya destek vereceklerini açıkladılar. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Edirne Ticaret Borsası’nın (ETB)  birlikte düzenlemiş olduğu basın toplantında, Edirne Esnaflar ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) Yönetim Kurulu Başkanları ve Yönetim Üyeleri esnaf temsilcileri ve dernek başkanlarıyla birlikte TOBB, üyesi olan firmaların kampanyaya katılımda bulunmasını ve ürünlerin fiyatlarında indirim uygulanması istendi.

“ENFLASYONLA MÜCADELEYİ SAHİPLENECEĞİZ”

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruşu Başkanı Recep Zıpkınkurt, “Malumlarınız olduğu gibi;  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Enflasyonla Mücadele Programını çerçevesinde ülke genelinde  ‘İndirim Kampanyası’ başlatılmıştır. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası ile düzenlemiş olduğumuz basın toplantımıza İlimiz Esnaf Odaları Birliği, tarihi çarşılarımızın değerli Başkanlarımızın ve Odamız Yöneticilerinin katılımı ile biraraya gelmiş bulunmaktayız. Başta Birliğimiz TOBB olmak üzere, 81 il ve 160 ilçedeki Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte Enflasyonla Mücadeleyi sahipleneceğiz ve indirim kampanyasına firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışacağız. Fiyat istikrarı makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biridir. Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift hanelere çıkmıştır. Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı, hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programını son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Zira enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu, ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır.  

Bu çerçevede TOBB ve Odalar-Borsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir.81 il ve 160 ilçede Odalarımız ve Borsalarımız Enflasyonla Mücadeleyi sahiplenmekte ve firmalarımızın en geniş şekilde katılımı için çalışma başlatmaktadır. Bu noktada özellikle vurgulamak isteriz ki, bu mücadeleye toplumun tüm kesimleri ne kadar güçlü destek olursa, etkisi de o kadar büyük olur. Reel sektörden finans sektörüne, kamudan vatandaşlarımıza kadar, tüm Türkiye olarak aynı hedefe kenetlenmeliyiz. Hepimiz tek yürek ve tek ses olursak, enflasyonla mücadelede de netice alacağımıza eminiz.” Dedi.

“MÜCADELEYE EN GENİŞ ŞEKİLDE KATILACAKLARINA İNANCIMIZ TAMDIR”

Edirne’nin gereken fedakarlığı göstereceğini belirten Zıpkınkurt, “Hem firmalarımızın hem de milletimizin, enflasyonla topyekün mücadeleye en geniş şekilde katılacaklarına inancımız tamdır. Biz de, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ve Edirne Ticaret Borsası olarak siz değerli basın mensuplarımız kanalıyla, tüm Oda/Borsa üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyoruz ki,  Edirne olarak gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. Kamu ve özel sektör arasındaki bu güçlü koordinasyon ve istişareyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu süreci de geride bırakacağız.” Dedi.

 “EDİRNE EN ŞANSLI İLLERDEN”

Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk de,“Türkiye geneline baktığımızda Edirne en şanslı illerden. Sınır kenti olması nedeniyle dövzi kurları nedeniyle artan fiyatlar artsa da yabancılar açısından bu bir avantaj haline geldi. Daha konforlu alanlar yaratmalıyız. Problemleri tespit edip çözmeliyiz. Alışveriş artık kentin yer yerinde var ve bu hareketin doğru yönetilmesi gerekiyor. Bu insanlar Edirne’ye gelmek zorunda değil ama bu şansı bu şehir kaybetmesin. Gelen insanları şehrimizden mutlu göndermeliyiz. Şu anda Edirne’nin her yerinde bir hareket var. Bu hareketin doğru planlanması, doğru yönetilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi gerekiyor. Herkese görev düşüyor. Başta şehrin yöneticilerinden esnaflarından halka kadar herkese bunun ile ilgili yapması gereken kısımlar var. Bu durumu doğru değerlendiremezsek bu şans devam etmez. Bu durumu çok önemsememiz gerekiyor. Hep birlikte gereğini yapalım.” Dedi.

“FAHİŞ FİYATLAR İLE İLGİLİ ŞİKÂYETLER”

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz de, Edirne’nin şansından bahsederek, “Edirne coğrafi bakımdan şanslı ve bu şansı iyi kullanmalıyız. Bazı esnafın fahiş fiyat uyguladığına yönelik serzenişler bizim de kulağımıza geliyor. Gerekli mücadeleyi vermek gerekiyor. Edirne hepimizin ve bu güzel avantajı iyi kullanmalı, birlikte hareket etmeliyiz. Fahiş fiyatlar ile ilgili şikâyetler bizim de kulağımıza geliyor. Bütün esnafı kastetmiyoruz. Bunu yapanlar azınlıkta ancak Fırsatçılık değil, fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor. Edirne hepimizin şehri, güzel ve avantajlı bir şehir bunu iyi kullanmak gerekiyor.” Diye konuştu

“BİZ DE DESTEK VERECEĞİZ”

Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış da projelerini paylaşarak, “Uygulamaya biz de destek vereceğiz. Edirne’ye aşırı talep var. Edirne bu konuda şanslı. Esnafımızın yabancı dil konusunda yetersizliği var. Trakya Üniversitesi’nde okuyan Balkanlardan gelen öğrencileri hafta sonu part time çalıştırabiliriz. Kemal Başkanımızla beraber Trakya Üniversitesi yetkilileriyle konuşacağız. Sigortaları İŞ-KUR tarafından karşılanıp, oluşturulacak bir projeyle günlük maaşı ödenebilir. Sahada yabancı dil olayını bir nebze olsun çözebiliriz. Müşteri memnuniyeti açısından önemli noktalara şikâyet masası gibi yetkililerle oluşan sorunları anında çözebiliriz. 1 kişi yapar 50 kişi çeker. Biz içimizdeki çürük elmaların ayıklanmasını istiyoruz. Ne gerekiyorsa sonuna kadar size destek veriyoruz” dedi.

“MALİYETLERİMİZİ DÜŞÜREMEZSEK UCUZ MAL SATAMAYIZ”

Bedesten Çarşısı Dernek Başkanı Hakan Fındıklı da “En büyük gider kalemimiz dükkân kiraları. Vakıflarında kira artışlarında indirim uygulamasını istiyoruz. Maliyetlerimizi düşüremezsek ucuz mal satamayız.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.