KALICI ESERİN TEMELİ ATILDI!

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 3 altın kemerli Ağası Seyfettin Selim'in Edirne'ye kazandıracağı Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin temeli dün atıldı. Temel atma töreninde konuşan Ağa Selim, “Bugünkü teknolojiye uygun, bize ve Edirne’ye yakışan güzel bir kreş yapacağız.” ifadelerini kullandı.

KALICI ESERİN TEMELİ ATILDI!

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 3 altın kemerli Ağası Seyfettin Selim'in Edirne'ye kazandıracağı Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin temeli dün atıldı. Temel atma töreninde konuşan Ağa Selim, “Bugünkü teknolojiye uygun, bize ve Edirne’ye yakışan güzel bir kreş yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Ekim 2020 Salı 09:57
KALICI ESERİN TEMELİ ATILDI!

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 3 altın kemerli Ağası Seyfettin Selim, Edirne Belediyesi çalışanlarının kreş ve gündüz Bakımevi ihtiyacını karşılamak için harekete geçmiş ve yapılacak kreş için geçtiğimiz haftalarda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'la protokol imzalamıştı. Şükrüpaşa Mahallesi'ne yapılacak olan kreş ve gündüz bakımevinin temeli dün atıldı. Temel atma törenine; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.

SELİM: “EDİRNE’YE YAKIŞAN BİR KREŞ YAPACAĞIZ”
Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 3 altın kemerli Ağası Seyfettin Selim, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Bizim Edirne’de bir kalıcı eserimiz olsun istiyorduk. Bugüne nasip oldu. İnşallah burada bize ve Edirne’ye yakışan güzel bir kreş yapacağız. Bugünkü teknolojiye uygun güzel bir okul yapmayı hedefliyoruz. Edirne Belediye Başkanımız da projeyi hazırlattı ve inşaatta yol almamız için gereken desteği verdi. İnşallah Kırkpınar’dan önce beraber açılışını yapacağız.” dedi.

GÜRKAN: “ÖZGÜN BİR PROJE YAPTIK”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da, “Aslında biz bunu Ağamızla 3 yıl önce konuşmuştuk. Kendisi de hiç tereddüt etmeden ‘Hemen yaparız’ demişti. Tamamen bizden kaynaklanan gecikmelerle bugüne kadar geldik. Tabi su süreçte ortaya özgün bir proje çıksın istedik. Standart bir proje olsun istemedik, özel olsun istedik. Elbette şehirlerin gelişmesinde birçok şey ölçü alınabilir ama ülkelerin gelişmesinde kriter alacağınız şeylerin başında eğitim gelir. Hiçbir yol, hiçbir yeşil alan, hiçbir bina, hiçbir köprü ülkeleri, milletleri geleceğe taşımaz. Bir ülkeyi, bir milleti, insanlığı geleceğe taşımak istiyorsanız; yapacağınız en büyük yatırım eğitim, kültür ve sanat yatırımıdır. Bugün Değerli Ağam Seyfettin Selim’le beraber evlatlarımızı Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve ışığı doğrultusunda yetiştirecek olan bu nadide eğitim yuvasını Edirne’ye kazandıracak olmanın gurur, heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu ki; Seyfettin Selim gibi ağalığı gerçek anlamda layıkıyla yerine getiren bir Ağamız var. Ne mutlu ki; Edirne gibi Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmaya ant içmiş insanlarımız var. Ne mutlu ki; bütün Dünyanın hayranlıkla hala örnek aldığı Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz var.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.