MOR-İZ KADINLARI, HALKLA BULUŞTU

Kadınlar tarafından kurulan Mor-İz Ritim Grubu Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği mini konserle halkla buluştu.

MOR-İZ KADINLARI, HALKLA BULUŞTU

Kadınlar tarafından kurulan Mor-İz Ritim Grubu Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği mini konserle halkla buluştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
23 Aralık 2021 Perşembe 06:10
MOR-İZ KADINLARI, HALKLA BULUŞTU

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen ve yılbaşına kadar üreten kadınlara yönelik açılan stantlar, dün yine kadınlar tarafından oluşturulan Mor-İz grubunun tutuğu ritimlerle şenlendi.

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Sevim Karaman "Mor-iz Ritim Grubu ile hayata mor bir iz bırakmak istiyoruz" dedi. Karaman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Mor-İz Ritim Grubu Kadın Meclisi’nin çok uzun zamandır hayaliydi. Bu hayali gerçekleştirmek için çok uzun zaman destek aradık. Enstrüman desteği gerekiyordu, onu hallederiz dedik ama eğitim desteği çok önemliydi. Belediye Başkanı 25 Kasım’da Mor Evi ziyaret ettiğinde biz bu projeden bahsettik ve bu projeyi çok beğendi ve destek verelim dedi. Önce enstrüman desteği oldu. Enstrüman oldu ama hoca bulamadık. Özel hocaların fiyatları çok yüksekti. Belediye Başkanı Bando şeflerinin bize destek verebileceğini söyledi ve biz Eylül Ayı’nda bandoda 23 kadın sürekli bu eğitimi alıyoruz. Güzel bir repertuar hazırladık. İlk etkinliğimiz Türkiye Kent Konseyleri Platformu toplantısı sonrası düzenlene yemekte çıktık. İnanılmaz beğeni aldık ve bir çok yerden teklif aldık çıkar mısınız diye. Bunları önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz.  Yıllardır hep şiddet, farkındalık çalışmalar yapıyoruz. Kadınları stres atmaya aynı zamanda Edirne’yi tanıtabilecek ritimleri duyurmak adına da böyle bir şey yaptık. Hedeflerimizden bir tanesi Edirne’yi duyurabilmek. Kadınların ritim duygusuyla yola çıktığını gösterebilmek. Aynı zamanda da bu ritim grubu üretim yapan kadınlardan oluşuyor. Festivallerde stantlara çıktığımızda satış yaptığımızda, davet aldığımızda da hem satı yaparak hem Mor_İz Ritim Grubu’yla hayata mor bir iz bırakmak istiyoruz. Mor_İz Ritim Grubunun da ismi bize kooperatifçilik eğitimi veren Merve Okay tarafından ismi verildi. Biz bunu markalaştırmaya doğru gidiyoruz. Özellikle Sivil Toplum Örgütleri’nin yaptığı haftada çıktık, kabak festivalinde çıktık. Edirne’de yapılacak tüm festivallerde çıkmayı planlıyoruz. Aynı zamanda şehirlerarası gelen teklifleri değerlendirip gitmek istiyoruz. Bando şefliğinde çalışan Ferdi Çengel Eylül ayından beri bizi çalıştırıyor. Bir süre daha destek olacak ama içimizden arkadaşımız şeflik yapacak. Kadın bir şefimiz olacak.

Ayrıca Alışveriş günlerinde Mor_İz olarak hareketlendirmek için  Cumartesi ve Pazar da saat 17.00'de mini konserimiz olacak."

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.