YTB BAŞKANI ABDULLAH EREN’DEN T.Ü. REKTÖRÜ TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Trakya Üniversitesinin Balkanlar ve uluslararası öğrencilere yönelik çalışmaları ele alınarak karşılıklı görüş alışverişi ve değerlendirmelerde bulunuldu.

YTB BAŞKANI ABDULLAH EREN’DEN T.Ü. REKTÖRÜ TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, Trakya Üniversitesinin Balkanlar ve uluslararası öğrencilere yönelik çalışmaları ele alınarak karşılıklı görüş alışverişi ve değerlendirmelerde bulunuldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Temmuz 2022 Salı 06:00
YTB BAŞKANI ABDULLAH EREN’DEN T.Ü. REKTÖRÜ TABAKOĞLU’NA ZİYARET

Balkan odaklı çalışma ve projeleriyle Balkan coğrafyasının öncü kurumlarından olan Trakya Üniversitesi, önemli bir ismi ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ve yurt dışında yaşayan Türkler, soydaş ve akraba toplulukları ile Türkiye'de öğrenim gören uluslararası burslu öğrencilere yönelik çalışmalar yapan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Trakya Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da hazır bulundu.

Rektörlük Yönetim Kurulu Toplantı Odası'nda gerçekleşen görüşmede, Trakya Üniversitesinin başta Balkanlar olmak üzere soydaş ve akraba topluluklara yönelik faaliyetleri ve projeleri ile bu projelerde YTB ile hayata geçirilecek iş birlikleri üzerine fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Ziyarette, Trakya Üniversitesinin faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, her iki kurumun da ortak değerleri ön plana çıkaracak ve sosyal, kültürel alanlarda bağ kuracak faaliyetlere imza attığını belirterek çeşitli alanlarda iş birlikleri geliştirebileceklerini ifade etti. Ortak çalışma alanları olan konularda iş birliği ile başta Balkanlar olmak üzere tüm dünyadaki soydaş ve akraba topluluklara yönelik önemli projeler hayata geçirebileceklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Yurt içi ve yurt dışında yürütülen çalışmalarla ilgili ortak projeler yürütmeye ve gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Trakya Üniversitesi eğitim, sağlık, kültür başta olmak üzere birçok alandaki tecrübe, imkân ve kabiliyetleri ile tüm kardeş, soydaş ve akraba toplulukların yanındadır. Türkiye’de en çok Balkanlı öğrenciye eğitim veren yükseköğretim kurumu olarak soydaş ve akraba topluluklardan daha çok evladımızı Üniversitemizde ağırlamak istiyoruz. Ayrıca Üniversitemizde daha fazla Türkiye Burslu öğrenciye eğitim vermek bizleri ziyadesiyle mutlu kılar.” dedi.

Trakya Üniversitesinin, tarihimiz açısından müstesna bir yer olan Edirne’de olmasının bu çalışmalarda önemli bir merkez olmasının önünü açtığını da dile getiren Rektör Tabakoğlu “Coğrafi ve kültürel yakınlığımız ile Balkanlara yönelik açılımlarda Trakya Üniversitesi, her zaman öncü yükseköğretim kurumu olmuştur. Çünkü bizler köklü bir medeniyet ve tarih boyunca burada inşa edilen kadim eğitim kurumlarının bir devamı niteliğindeyiz. Her anlamda yanında olduğumuz uluslararası öğrencilerimize sunduğumuz imkânların mutlak bir karşılığını da alıyoruz. Bu yıl, 18 uluslararası öğrencimizin okullarını, bölümlerini derecelerle bitirmesi, sahip olduğumuz anlayışın bir tezahürüdür.” dedi.

Trakya Üniversitesinin Balkan Üniversiteler Birliği başta olmak üzere uluslararası alandaki iş birliği ağları, uluslararası akredite eğitim programları ve Balkanlardan gelen hastalara sunulan sağlık hizmetleri hakkında da bilgiler paylaşan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, nazik ziyaretlerinden ötürü Başkan Abdullah Eren’e teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Kendisinin de Batı Trakyalı olması ile Trakya Üniversitesinin bölgeye ve bölge insanına yönelik çalışmalarından büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Abdullah Eren, YTB olarak Trakya Üniversitesi ile daha önce de gerçekleştirdikleri ortak çalışma ve iş birliklerini ilerleyen süreçte daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Ziyaret hediye takdiminin ardından sona erdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.