Bir kaç gündür “Edirne’nin soğukları” adına yaraşır hava sıcaklıkları görüyoruz. Sabahları araçlarımızdaki buzlar çözülene kadar 3 günlük yakıt harcıyoruz desem yalan olmaz heralde.

“Eee... kış geldi ne bekliyorsun?”  dediğinizi duyar gibiyim. Ancak meteoroloji raporlarına göre bugün hava sıcaklıklarında yükselme görülecek ve özellikle hafta sonu 16-17 dereceleri görecekmişiz. Pazartesi’den itibaren de yağışlı hava akımları gökyüzümüzü şenlendirecekmiş.

“Bi’ dakka.. hafta sonu hava tam motor sürmelik mi olacak?  Şaka yapıyorsun!...”

Şakayı ben değil.. covid yaptı... tam motor süreceğiz, yasak var. Bu covid denen belanın daha fazla canımıza okumasına engel olmak için alınan tedbir kararları doğrultusunda Cuma akşamı 20:00’dan Pazartesi sabah 5’e kadar evlerimizde kalmamız gerekiyor.

Bu gidişle bu yasaklar artarak devam edeceğe benziyor. Bu sebeple motorumuzla geçirebileceğimiz zamanlar da gittikçe azalıyor. Sokağa çıkma yasağının olduğu ama güneşin pırıl pırıl parlayacağı bu hafta sonu, müstakil ve bahçeli evi olanlar, ya da kapalı garajı bulunanlar yine motosikletleriyle zaman geçirebilir, bakım ve temizlik yapabilirler.

Diğer arkadaşlar içinse önerebileceğim müzik, film, dizi veya bilgisayar oyunları..

Bakım ve temizlik yaparak motoruyla zaman geçirebilecek arkadaşlar için bir kaç küçük hatırlatma ve öneri yapmak isterim.

Öncelikle sorunsuzca uzun yollar yapmak istiyorsanız motorunuza ilgi göstereceksiniz ki sizi yarı yolda bırakmasın. Motorunuz için fabrikanın önerdiği değerlerdeki en kaliteli yağları seçip kullanmak motorun ömrünü ciddi anlamda uzatacaktır. Yani özellikle motorunuzun markası ve modeli için üretici firmanın önerdiği yağları kullanmaya çalışın. Kaliteli bir yağ kullanmamak veya yağ değişim aralıklarını aksatmak uzun vadede size bol sıfırlı masraflar açacaktır.

Gaz yağı veya zincir temizleme spreyi kullanarak zincirinizi temizleyip daha sık aralıklarla uygun yağlarla yağlamanız, zincirinizin ömrü ve sürüş zevkiniz maksimuma çıkacaktır.

Yapacağınız bu bakım ve temizlik işlemlerinde Wd 40 kullanabilirsiniz. Hemen hemen tüm hırdavatçılarda bulabileceğiniz bu sprey, pas sökücü ve yağlayıcı özelliğe sahip. Spreyin 20 binden fazla kullanım alanı olduğu söylense de bizim işimize yarayacak kısmı elektronik aksamları koruma ve motosikletimizin sökülmeyen paslı vidalarını yumuşatmak olacak. Motorunuzu yıkadıktan veya yağmurda sürdükten sonra kontak, far-sinyal anahtarları, oynar bağlantılar (aynalar vb.) gibi noktaları wd 40 la temizlersek pas tutmalarını engelleriz ve çalışmalarını kolaylaştırmış oluruz.

Bakım ve temizlik işlemleri 2 gün sürmeyeceğinden yasağın geri kalanında da oyun oynayabilir, film ya da dizi izleyebilir, müzik dinleyebilirsiniz. Ya da aklınıza takılan konularda, sahip olmak istediğiniz aksesuar ve ekipmanlar hakkında forumlarda araştırma yapabilir, bir çok ihtiyacınıza veya sorununuza yaratıcı ve ekonomik çözümler bulabilirsiniz.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.