KIRKPINAR’DA BELEDİYE VE AĞADAN BAŞKASI HARCAMA YAPMIYOR

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı toplantısı yapıldı. Mecliste elindeki Kırkpınar giderleri ve gelirleriyle ilgili bilgi veren Başkan Recep Gürkan, bazılarının Kırkpınar’da güreşçilere verilen ödülleri az bulduğunu ifade ederek, “Bu yıl güreşçilerimize yolluk ve ödül olarak 1 milyon 903 bin 957 TL ödeme yapıldı. Bunların barınmaları da biz veriyoruz henüz o veriler elimize ulaşmadı. Kırkpınar’da para harcayan Edirne Belediyesi ve Ağa’dan başka kimse yok” dedi.

KIRKPINAR’DA BELEDİYE VE AĞADAN BAŞKASI HARCAMA YAPMIYOR

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı toplantısı yapıldı. Mecliste elindeki Kırkpınar giderleri ve gelirleriyle ilgili bilgi veren Başkan Recep Gürkan, bazılarının Kırkpınar’da güreşçilere verilen ödülleri az bulduğunu ifade ederek, “Bu yıl güreşçilerimize yolluk ve ödül olarak 1 milyon 903 bin 957 TL ödeme yapıldı. Bunların barınmaları da biz veriyoruz henüz o veriler elimize ulaşmadı. Kırkpınar’da para harcayan Edirne Belediyesi ve Ağa’dan başka kimse yok” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Temmuz 2022 Çarşamba 06:00
KIRKPINAR’DA BELEDİYE VE AĞADAN BAŞKASI HARCAMA YAPMIYOR

Edirne Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı Başkan Recep Gürkan’ın başkanlığında toplandı. Mecliste 18 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Yapılan ek bütçe ile belediye bütçesinin yüzde 27 oranında artırılması kararı da oy birliğiyle karara bağlandı.

Başkan Recep Gürkan başkanlığında yapılan meclis 18 gündem maddesiyle toplandı. Meclis öncesi Edirne’den yola çıkan yolcu otobüsünün Lüleburgaz gişeleri yakınında kaza yaptığını ve kazada 6 vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, hayatına kaybedenlenlere Allahtan rahmet ve yaralılar içinde acil şifalar diledi.

Başkan Gürkan ardından Meclis üyelerine Kırkpınar hakkında bilgiler verdi. Türk Ata sporunun en eski organizasyonu olan ve bu yıl 661’incisinin gerçekleştiği Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde bu yıl bilet satışında rekor kırıldığını hatırlatarak, “Kırkpınar güreşlerimizi tamamladık. Gerçekten hem sürprizlere açık hem de geleneklerin yaşatılması açısından eksiksiz bir Kırkpınar yaşadık. Bu Kırkpınar’da ilkler yaşandı. Genç pehlivanlar tüm favori isimleri tek tek eleyerek finale doğru gittiler. Başpehlivanlıkta ikinci yılı olan Cengizhan Şimşek Altın kemeri aldı. Bu yıl bir ilk yaşadık. Cumartesi gününden Pazar günün biletleri satışta tükendi. Bu yıl gerçekten bir rekor kırdık. Bilet satışlarından bir milyon 702 bin 607 TL gelir elde etti. Edirne Belediyesi olarak bu yıl bilet satışından rekor kırdık. Bu geçtiğimiz yıllarda 600-700 binlerde kalıyordu. Ağalık ihalesinde yine rekor kırıldı. İhalede biraz çekişmeli geçti. Cumhuriyetin 100’üncü yılının ağalık ihalesi 4 milyon 22 bin liraya çıktı. Gelirlerimiz toplam 5 milyon 852 bin 84 lira gelir elde ettik. İlk etapta ödemelerimiz 1 milyon 903 bin 957 TL pehlivanlara ödenen para. Başpehlivanlara 224 bin, başaltı 285 bin 100 TL ve diğerlerine ödenen rakamlar var.  Hakemler 264 bin 161 TL, olmak üzere 1 milyon 903 bin 957 TL. Biz pehlivanlara ayrıca parasal ödül veriyoruz. Bu Kırkpınar organizasyonunda ağa ve belediyeden başka para harcayan yok. Büyük orta, başaltı ve baş pehlivanları yolluklarını biz ödüyoruz. Bunun haricinde kalan pehlivanların ilk 64’e kalanın yolluk ve harcırahlarını ödedik. Tüm pehlivanların otel konaklamalarını ödüyoruz. Kırkpınar’da bize destek olan, tüm kurumların personellerinin kumanyaları biz veriyoruz ve malzemelerini biz alıyoruz. Baktığınızda Kırkpınar’da sadece pehlivanlara ödül değil, diğer giderlerle beraber belediyenin ciddi yükü var. Tabi ki bu onur ve prestij meselesidir. Ata sporumuzdur. Neden bu kadar az ödül veriyorsunuz diyorlar ama tablo ortada. Sadece yolluk ve ödüllen 1 milyon 900 bin lira” şeklinde konuştu.

ZAM TALEPLERİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Meclis gündem maddeleri içinde yer alan ETUS’un, taksimetre fiyatlarının artırılması ve servi araçlarının zam talepleri Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Önümüzdeki ay komisyon yaptığı çalışmayı meclise sunarak zam konuları meclisin kararıyla geçip geçmeyeceği belirlenecek.

EK BÜTÇE VERİLMESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Mecliste görüşülen konulardan biri de 2022 yılı ek bütçesinin oluşturulmasıydı. Burada konuşan Başkan Recep Gürkan, “Bildiğiniz gibi, TBMM başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığında da ek bütçe kabul edildi. Tüm belediyelerde ek bütçe yapıyorlar. En azından bütçe disiplinini sağlamak için 241 milyon liralık ek bütçe yapmamız gerekiyor. Bu kadar paramız olduğu anlamına gelmiyor. Bütçemizi denk tutmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı bütçesi 1.1 katrilyon TL idi 800 milyon tl bir ek bütçe yapıldı. Bizim bütçemizin tümü 890 milyon TL 241 milyon ek bütçeyle ilk defa milyarın üzerine çıkmış olacağız. Yeni teklif edilen bütçeler konusunun görüşülmesi amacıyla oylama yapıyoruz” dedi.

Yapılan oylama sonucunda yüzde 27 oranında artırılan ek bütçe meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

Bütçesi artırılan bazı birimler şunlar:

ali yılı gider ek bütçesi 241 milyon TL olarak belirlendi. Özel Kalem Müdürlüğü 642 bin, insan kaynakları 370 bin TL, Yazı İşleri Müdürlüğü 640 bin TL, Mali Hizmetler Müdürlüğü 18 milyon 592 bin TL.  Hukuk işleri Müdürlüğü 370 bin TL, Fen işleri 67 milyon TL, hal müdürlüğü 326 bin TL, itfaiye müdürlüğü 3 milyon 96 bin TL, Kadın ve aile hizmetleri müdürlüğü 98 bin tl, işletme ve iştirakler müdürlüğü 9 milyon 80 bin, park ve bahçeler müdürlüğü 7 milyon 700 bin. Kültür Müdürlüğü 9 milyon 852 bin, temizlik işleri müdürlüğü 20 milyon, su ve kanalizasyon müdürlüğü 72 milyon. Ulaşım müdürlüğü 6 milyon 100 bin. Veteriner işleri müdürlüğü 14 milyon,  zabıta müdürlüğü 6 milyon 200 bin tl artırılmasına karar verildi.

Ödeneğin 72 milyon 92 bin TL’sinin borçlanarak, 18 milyon TL’sinin kişi ve kurumlardan alınan gelirlerle ve diğer gelirlerin de satışlardan elde edilmesine karar verildi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.