MAMA KARŞILIĞI ÖZEL DERS!

Sokak hayvanlarına destek olmak amacıyla geçtiğimiz günlerde kurulan 22 Dost Eli Derneği, maddi bağış kabul etmiyor. ALES, KPSS gibi sınavlar için hocalar tarafından verilecek özel dersler karşılığında, ders alanlardan hayvanlar için mama talep edilecek.

MAMA KARŞILIĞI ÖZEL DERS!

Sokak hayvanlarına destek olmak amacıyla geçtiğimiz günlerde kurulan 22 Dost Eli Derneği, maddi bağış kabul etmiyor. ALES, KPSS gibi sınavlar için hocalar tarafından verilecek özel dersler karşılığında, ders alanlardan hayvanlar için mama talep edilecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Aralık 2018 Pazartesi 08:35
MAMA KARŞILIĞI ÖZEL DERS!

22 Dost Eli Derneği Üyeleri Gölet’te bir araya geldi. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu’nun da katıldığı etkinlikte dernek üyeleri tarafından hazırlanan 2’li ve 4’lü bölmelerden oluşan 8 adet köpek evi Edirne’nin çeşitli yerlerine yerleştirildi. Maddi hiçbir bağışı kabul etmeyeceklerini söyleyen Derneğin Basın Sözcüsü Özgür Bahçeci, “Alacağımız yardımlar karşılıklı olacak. Örneğin, Edirne’de ALES, KPSS ya da matematik, fen gibi dersler konusunda ders almak isteyen kişilerin bizlere gelmesi yeterli olacaktır. 6 saatlik özel ders, 2 çuval mama karşılığında bu kişilere verilecek.” dedi.

BAHÇECİ: “HİÇBİR MADDİ BAĞIŞI KABUL ETMİYORUZ”

22 Dost Eli Derneği Basın Sözcüsü Özgür Bahçeci yapmış olduğu basın açıklamasında, “11 Aralık’ta bir araya geldik dernek olarak. Sokak hayvanlarına her türlü ihtiyaçta yardımcı olabilmek en büyük amacımız. Ancak çok büyük farkımız, özelliğimiz ve önceliğimiz var. Hiçbir şekilde maddi bağış ve yardım söz konusu olmadan kendi yağımızda kavrularak ve tabii ki Edirne Belediyesi’nin de destek ve yardımlarıyla faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Bu zamana kadar çok yardımları da oldu. Bu yardımlarda bulunmak için de biz elimizden geleni yapıyoruz. Resmi olarak 4-5 günlük bir oluşum olmamıza rağmen daha önce altyapısını hazırladık. Sokak hayvanlarına maddi bir bağış olmadan yardım edebilmek en büyük amacımız. İlk adım olarak, en büyük sorunu barınma sorunu olarak gördük çünkü havalar soğuk. Edirne Belediyesi’nin de yardımlarıyla çeşitli yerlere kulübeler koyduk. Bunların yalıtımlı olmasına özellikle dikkat ediyoruz. Bazı köpek evlerini de hazırladık ve bunları bugün Edirne’nin çeşitli yerlerine yerleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

BAHÇECİ: “6 SAATLİK ÖZEL DERS, 2 ÇUVAL MAMA KARŞILIĞINDA VERİLECEK”

Bahçeci, alacakları yardımların karşılıklı olacağını söyleyerek, “Maddi yardım almayacağımızı belirttik. Alacağımız yardımlar karşılıklı olacak. Örneğin, Edirne’de ALES, KPSS ya da matematik, fen gibi dersler konusunda ders almak isteyen kişilerin bizlere gelmesi yeterli olacaktır. 6 saatlik özel ders, 2 çuval mama karşılığında bu kişilere verilecek.” ifadelerini kullandı.

TANRIKULU: “HERKESE BİRAZ AMA İHTİYACI OLANA DAHA FAZLA VERMEK ZORUNDAYIZ”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise, “Geçenlerde Ankara’da Avrupa Konseyi’yle ilgili bir toplantıda da dile getirdim. Aslında benim belediye hizmetinden anladığım durum, herkese biraz ama ihtiyacı olana daha fazla. Şimdi bu benim belediye yönetişimi açısından düşündüğüm şey. Biz normalde belediye hizmeti olarak herkese biraz vermek zorundayız ama ihtiyacı olana daha fazla vermek zorundayız. Bu da bizim adil, eşit, şeffaf ve pozitif ayrımcılık tezimizden kaynaklanıyor. O yüzden ben kendi adıma Edirne Belediyesi’nde özellikle sokak hayvanları için ilk günden beri bir şeyler yapmak için çalışıyorum. Sivil Toplum Örgütleriyle beraber çalışıyorum. Çünkü bir toplumda sivil aktivistlerinin çok olması, o toplumun demokratik bir yapılaşma ve yönetişimini sağladığına inanıyorum. Yani halka rağmen bir şey yapamazsınız. Bu yüzden halkla beraber bir şey yapmak zorundasınız.” ifadelerini kullandı.  

TANRIKULU: “SOKAK HAYVANLARI ÜZERİNDEN RANT SAĞLANMASIN”
Tanrıkulu, maddi bağış almayacaklarını belirten dernek üyelerine nasıl bu işi devam ettireceklerini sorduğunu ifade ederek, “22 Dost Eli Derneği Üyeleri bana geldiklerinde söyledikleri sadece şu oldu: Bizim tek derdimiz sokaktaki canlarımız. Ne kadar güzel, dedim. Çünkü biz; ego tatminleri, hayvanların dilendirilmesi, İBAN numaraları, onların üzerinden ciddi rantlar elde edilmesini defalarca yaşadık. Sokaktaki hayvanlardan bir rant sağlanmasın. Onlar dilendirilerek, sosyal medyada İBAN numaraları vererek para toplanmasın. Ben arkadaşlarımıza sordum. Bağış almayacaksınız nasıl yapacaksınız diye. ‘Hocam biz kendi öz güçlerimizle birlikte, belediye, valilik ve kamu kurumlarının yardımlarıyla yapacağız.’ dediler. Bende arkadaşlarıma, bizim belediye olarak bir bütçemiz var hem barınak için hem de sokaktaki canlar için birlikte kullanalım, dedim. ” dedi.

Konuşmaların ardından dernek üyeleri tarafından hazırlanan 2’li ve 4’lü bölmelerden oluşan toplam 8 adet köpek evi Edirne’nin çeşitli bölgelerine konuldu.

Kerem Filiz



 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.