Tam bir asra yakın yaşam süresinde, 92 yaşında babam Fahri Yalın Allah’ın rahmetine kavuştu.

Doğduğu yer olan, yaşamının büyük bölümünü hayat mücadelesi ile  geçirdiği  Uzunköprü ilçesi Çavuşlu  köyünde köylülerim ve aile yakınlarımız akrabam olan Uzunköprü eski belediye Başkanı Enis İşbilen’in  de katılımı ile  babamı köy mezarlığında rahmetli annemin  yanında toprağa verdik.

Annemi de  böyle  bir haziran ayının  Cuma günü kaybetmiştik.

Babam da  böyle kutsal günde yaşama veda etti.

Güç koşullarda da olsa dört çocuğunu yetiştiren rahmetli anne, babamı şükranla yad ediyorum.Mekanları cennet olsun.

Nur içinde yatsınlar.

Bu bizim için bayram gününde üzüntü oluştursa da, ölüm hepimiz için  kaçınılmaz bir son, onun önüne geçmek mümkün değil. Tüm insanlar fani,  hepimiz yaşamın sonunda bir gün  bu dünyadan göç edip gideceğiz.

Bu dünyada baki kalan hoş bir seda imiş

--------------------------------------------------------------------------------------------

HATIRLAYANLAR TEŞEKKÜRLER

Babamın vefatını haber alıp telefon eden üzüntülerimizi paylaşan dostlarımı ve cenazeye katılan  aile yakınlarımız ve köylülerimize bu acı günümüzde bizi yalnız bırakmayan akrabam Uzunköprü eski belediye başkanı Enis İşbilen ve ailesine, Babamın cenazesine çelenk gönderen  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Dr Ertuğrul Tanrıkulu’na   Yalın ailesi olarak şükranlarımızı sunarız.

Gerçek dostlar böyle acı  günlerde belli oluyor. Bu arada acı günümüzden haberi olmayan dostlarımı da  tenzih ederim.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

FİYAT ETİKETLERİNE DİKKAT.!

Bu aylar, Edirne için  turizm açısından çok önemli aylar.

Gerek tarihi eserimizi  ziyaret amacıyla yurt içinden  Edirne’ye gelen ,  gerekse  komşu ülkelerden  alışveriş amacıyla kentimize  gelenler   Edirne ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Ramazan Bayramında  bunun örneğini gördük. Bir aylık Ramazan Bayramı süresinde  belediyelerin tasarrufa gidip  tur düzenlememesi nedeniyle  turizmde  sıkıntı yaşayan Edirne esnafının bayram tatilinde yüzleri güldü. Özellikle yiyecek satan esnaflarımızın önünde  uzun kuyruklar oluştu.

Böylece iki bayramı birden yaşadılar. Başka illerde görülen ekonomik sıkıntı özellikle yiyecek satan esnaflarımız açısından Edirne’de görülmedi bu sevindirici bir durum.

Bu arada,  Edirne’yi  ziyaret amacıyla   yurdun dört bir yöresinden  gelen vatandaşlarımızla görüşme imkanım oldu.

Gelen  misafirler Edirne’nin tarihi zenginliğine ve insanlarına  hayran kaldıklarını  söylediler.

Bu arada bir yakınmalarını dediler getirdiler. Özellikle yiyecek satılan işyerlerinde fiyat etiketlerinin asılı olmaması konusunu dikkat çektiler.

Bunda yerden göğe kadar haklılar.

Bu yoğun ilgiyi fırsat bilenler kesesini doldurmak için fahiş fiyat uygulayabilir.

Bu yapılan bireysel ve az sayıda  hatalar dürüst esnalarımızı da zan altında bırakır. Biz bu durumu daha önceki yıllarda yaşadık.

Bunu engellemek için  özellikle yiyecek satan lokantalarımızda fiyat  tarifelerinin asılı olması gerekir. Buraya gelen insanlar ne yiyeceklerini  imkanlarına göre tasarlar.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 4 PORSİYON CİĞER BİR SALATA 250 LİRA OLMAZ

Bayramın üçüncü günü ailesi ile birlikte Ankara’dan Edirne’ye gelen bir vatandaşımız, kentin merkezinde bir ciğercide  kendi ifadesine göre 4 adet birer porsiyonluk  ciğer ile ortaya bir salata  siparişi verdiklerini  buna karşılık 250 lira edeme yaptıklarını söyledi.

Bu fiyatın yüksek olduğundan yakındı. Bu yediklerini bir başka işyerine sorduklarında  ancak 125 lira ödenmesi gerektiğini, öğrenince çok üzüldüğünü,  müşteriye güven sağlamak için her işyerinin görünen bir yerinde  fiyat etiketinin olması gerektiği uyarısını yaptı.

Bu durumlar dikkate alınarak ayrıca  listenin bir kenarına müşteri   haksızlığa uğradığında  şikayet edilmesi gereken telefonlar da fiyat etiketlerinin içinde yer almalı. Müşteriler böyle fırsatçıları ilgili yerlere şikayet etmeli.

Bir kötü uygulama tem esnaflarımızı zan altında bırakabilir.

Bunu yaratmaya, Edirne’nin adını kötü çıkarmaya kimsenin hakkı yoktur. Kimse gelen misafirlerin  yolunacak kaz gibi görmemeli.

-----------------------------

BU OLUR MU DEMEYİN

Bu vaka, Kayseri’de  polis kayıtlarında yer alıyor.

Olay şöyle:
İlde hırsızın biri evin damına çıkıp televizyon anten kablosunu keser.

Evin erkeği Bu saatlerde televizyon seyrederken TV kablosu kesilince  orasını burasını  kurcalar,  televizyonda görüntü gelmeyince de” herhalde bozuldu diye televizyon başından ayrılır.

Bir sonraki gün adam işe gittikten sonra hırsız televizyon antenini kestikleri evin kapısını çalıp adamın karısına “ Beni eşiniz gönderdi evde televizyon bozulmuş onu alıp bakınız” dedi. Der.

Kadıncağız nereden bilsin  televizyonu gelen kişilere teslim eder.

Adam işinden eve dönüp televizyonu yerinde görmeyince merakla eşine sorar, kadın durumu anlatınca şok olur.

Şaşkınlık yaşayan çift nasıl böyle bir oyuna geldiklerine inanamazlar.

Aradan bir süre geçer. Ayni çift balkonda çay keyfi yaparken. Bu  yoldan  geçerken sırıtarak evin balkonuna bakan  kişiyi gören kadın,” İşte televizyonu çalan hırsız bu” diye feryat eder.

Adam bunun üzerine telaşla yerinden fırlayıp hırsızın peşine düşer. Pijamalarıyla yalın ayak hırsızı kovalar.

Kısa süre sonra evin kapısı çalınır. Kadın kapıyı açtığında düzgün kıyafetli biri önce kendisinin polis memuru olduğunu söyler. Kadına “ Eşiniz biraz önce yakaladığı bir hırsızı emniyete teslim etti.

Eşiniz telaşla pantolon ve cüzdanının evde unutmuş. Onları almaya geldim “ der

Bunun üzerine kadın çok sevinir ve gelen kişiye eşinin pantolonunun ve cüzdanının teslim eder.

Aradan 15 dakika geçer, adam soluk soluğa eve döner.

Kadının keyfi yerimdedir, adam eve girer girmez, boynunu sarılır” Helal olsun sana bey bu yaşlı halinle o genç hırsızı nasıl da yakaladın” diye tebrik eder.

Adam öfke ile kadına “ benimle dalga mı geçiyorsun hanım adam tazı gibi koşuyor onu yakalamam mümkün mü, don gömlek herkese rezil oldum” demesi üzerine kadının neşesi kaçar.

Eşine” Peki öyleyse eve senin pantolonunu  ve cüzdanını  almaya gelen polis neden senin hırsızı yakaladığını söyledi” der Adam karısına “ yoksa onları da mı verdin “ diye öfke ile çıkışır.

                                                                                                                                                         

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.