Kurultay sonrası CHP’de taşlar yine yerine oturmadı. Her gün yine farklı sesler yükseliyor. Bakıyorsunuz bazıları yapılacak seçimi boykot etme çağrısı yapıyor, fakat parti sözcüleri buna karşı çıkıyor.

                Ana muhalefet partisi adeta yamalı bohça gibi, ülkenin önemli günlerden geçtiği bu zamanda bir de tüzük kurultayı meselesi çıkarıldı. Çıkacak tüzük ne kadar demokratik olsa da partilileri mutlu etmeyecektir, onun emareleri görülüyor.

                Bakıyoruz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu  tüzük kurultayında konuşurken  hiddetleniyor ve arkasına delegeleri alıp bir yerlere gelmek isteyenlere  partinin kapısını gösteriyor.

                Peki bugüne kadar bir yere gelenlerin çoğu delege desteğiyle gelmediler mi?

                Aslına bakılırsa CHP’de delege sistemi de sağlıklı işlemiyor. Delegelere bakıyorsunuz parti ilkelerinden ziyade o veya bu siyasetçinin arkalarına sığınıyor, partinin ilkeleri ikinci planda kalıyor. Böyle bir delege sistemiyle nasıl hedefe ulaşılır?

                Ben isterim ki CHP’liler cesurca davranıp: ”Biz bundan sonra yöneticilerimizi  delege  ile değil üyelerle  seçmek  istiyoruz.Sandığı koyun  partiye üye olanlar oy versin böylece gerçek temsilciler ortaya çıksın.”  Bak  sen o zaman seçilen kişiler  yamuk yapabilir, parti ilkelerini çiğneyebilir  mi?

                CHP Genel Başkanını öfkelendiren nedir tam olarak bilmek mümkün değil, birçok sebebi olmalı.  Bu günlerde bakıyoruz CHP Genel Başkan adayı  Yalova Milletvekili Muharrem İnce arkasına bazı milletvekillerini almış ayrı telden çalıyor. Bazı siyasilerimiz gelecek yıl yapılacak seçim için yatırım yapıyor. Bu arada genel merkezin onayını almadan partililer  hangi kanaldan davet gelirse, orada  partisinden ziyade kendi reklamını yapıyor.

                Bu dağınık yapısıyla CHP’nin halka güven vermesi mümkün değil. Her kafadan ayrı ses çıkarsa  halk size nasıl güvenecek?

                Onun için Kılıçdaroğlu’nun celallenmesinde haklılık payı da yok değil. Bu sözleriyle partide eski hastalıkların hizipçiliğin devam ettiğinden yakınıyor. Bunda haksız olduğunu kim söyleyebilir.

                Çevremizdekileri görüyoruz. Birkaç partili bir araya gelsin, her birinin parti ilkeleri konusunda  farklı görüşü oluyor.  Partilileri bağlayıcı olması gereken parti ilkelerine aldıran yok. herkesin kendine göre  siyaset belirlediği   ilkeleri darmadağın olan  bir partiye nasıl ülke teslim edilir.

                CHP’de  birkaç fedakar görevlinin  dışında çaba gösteren  kaş kişinin sesi duyuluyor.CHP’de herkes bugüne kadar yaptıkları gibi klasik, basmakalıp sözlerle  siyaset yapılamayacağını  anlamalı.

                Ülke gündemini belirleyen yeni söylemler bulunmalı. Ne acıdır ki CHP bugün, Saadet partisi  kadar gündemi oluşturmuyor. Bundan ders almaları gerekir. Öte yandan  İYİ  Partiyi kimse yabana atmamalı  her türlü engele ağman  bu parti mensupları canını dişine takmış mücadele veriyor. Gündemi belirlemede etkili oluyor. Bir parti önderinin dediği gibi CHP’de eski hamam eski tas.  Tüzük kurultayı sonrasında da değişen bir durum olmayacak.

******************************************************

    

                KÖYLÜ, KONUŞMASIYLA  HERKESE DERS VERDİ

                Ankara’da Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen Şeker Zirvesi toplantısında söz alan  çiftçi Nihat Babaözü’nün  irticalen yaptığı  konuşma gündemi belirledi.

                Hangi görüşten olursa olsun herkes Babaözlü’nün konuşması siyasi partilerin önünde  halkın ilgi odağı oldu. Halk böyle ses getirecek toplumun sorunlarını özetleyen içten, yapmacık olmayan açıklamalar bekliyor. Tüm siyasilerin özellikle de tarım kuruluşlarının başında olanların  siyasilerin ,çiftçinin bu konuşmasından alacağı çok ders var. Tabii anlayana…

FIKRA

SEN DE BÖYLE KAFA BULAMAZSIN

                Adam bütün mağazaları dolaştığı halde koca kafasına  göre bir şapka bulamamıştı. Son bir mağazaya girdi orada bütün şapkaları denedi. Fakat gene kafasına uyacak şapka bulamadı.

                En sonunda firma sahibi, vitrinde mankenin başında duran şapkayı aldı ve müşteriye verdi. Bu şapka adamın kafasına tam gelmişti.

                Fakat satıcı şapkaya yüksek bir fiyat istiyordu. Müşteri bunun üzerine şapkayı almaktan vazgeçip dışarıya çıkıyordu ki satıcı, “ Bu şapkayı başka yerde bulamazsınız” dedi.

 Bu söz üzerine müşteri de koca kafasına vurarak:

                 “ Sen de böyle kafa bulamazsın” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.