Otuz milyon aşkın genciyle ülkemiz Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip bir ülke. Bu kadar genç nüfusun olması. Ülkemizin geleceği için büyük kazançtır. Güçleri "taşı sıksa şu çıkaracak" diye tanımlanan gençlerimiz

ülke ekonomisi için büyük kazanç oluşturacak.Öyle olmasına rağmen gençlerimiz için ne yazık ki yeterli iş imkanı yaratamıyoruz. Gençlik yıllarını okul sıralarında geçirip gelecek hayali kuran gençlerimizin büyük bölümü bırakınız evlenip yuva kurma imkanı bulmayı, harçlık almak için ailesinin gözüne bakıyor. Ülkemizde bu kadar değeri olan gençlerin gelecek hayallerini yok ediyoruz. Ata'mızın ülke geleceğini emanet ettiği gençlerimiz bu duruma düşmemeli.

Okulunu bitirip diplomasını alan bir üniversite mezunu marketlerde ve diğer yerlerde sıradan bir iş bulamıyor, İş için başvurduğu yerden umutsuzca geri dönüyorsa,delikanlılık yaşında bir genç geleceği için nasıl plan yapıp hayal kurabilir.

Böyle bir güvenceleri olmadığı için gençlerimiz kendi ülkesinde yaşama şansını yitirip istikbalini Avrupa ülkelerinde arar duruma geldi.

Avrupa ülkelerinin arayıp bulamadığı ülkemizin genç nüfusu o ülke ekonomisine büyük katkı yapacak. Ülkesinde uzaklaşan başka ülkelerde yaşamak zorunda kalan gençlerimizin zamanla ülkesine güvenlerinin,aile bağlarının azalmasına şaşırmamak gerekir.

--------------------

SEÇİMLER GENÇLER İÇİN FIRSAT

Gençlerin yaşam alanını daraltan, bugünün yaşam koşulları karşısında gençlerimize gelecekleri açısından çok önemli görev düşüyor. Gençlerimiz seçim zamanı geldiğinde bir kez daha düşünmeleri ona göre oy kullanmaları gerekir.

  1. bir türlü gerçekleşmeyen vaatlerine kanmamaları, geleceklerini güvence altına alabilecek siyasi partilerde güçlerini birleştirmeleri, siyasete ağırlığını koymaları gerekir. Bunda, onun bunun telkinleri ve yönlendirmeleri yerine kendi geleceklerini dikkate alarak onun doğrultusunda oylarını kullanmalı. Yıllanmış, seçim dönemlerinde halkı tavlamaya çok iyi bilen gedikli konumunda ,olan siyasiler yeniden koltuğuna kavuşmak için her türlü oyunu yaparlar. Bu seçimde de gençlerin gücünü bildikleri için onları kendi partilerine yönlendirmek için yine her türlü taviz verecek, bir türlü gerçekleşmeyecek vaatlerde bulunacak. Bazı gençler ailelerinin ve çevrenin baskısı ile bu asılsız vaatlere kanabilir.

Bunun sonunda kendi yaşamını dayanılmaz hale getirebilecek siyasilere destek verebilir.

Bu durumda olan gençler oy verirken onun bunu telkinleri yerine kendi istikballeri doğrultusunda oy kullanmalı. Onun için kendi gelecekleri açısından bir sınav olacak önümüzdeki seçimde genç nüfus kendi geleceklerine olduğu gibi ülke demokrasisi için de önemli bir sınav verecekler.

-----------------------------------------------

PİYASADA ZAMLAR DEVAM EDERKEN ASGARİ ÜCRETİN NE FAYDASI OLUR

Asgari ücretin belli olduğu gün bakıyoruz yüklü bir yakıt zammı gelmiş. Onun dışında ana tüketim ürünleri de zam üzerine zam görüyor. Bu sisli ortamı fırsat bilip dövizden etkilenmeyen ürünlerine de zam yapan fırsatçılar bulunmadığını kim iddia edebilir?

Bunu faturası sonunda yine halka çıkıyor. Kime sorsanız "döviz zamandı ben de zam yapıyorum" diyor. Kimse bunun doğru olup olmadığını araştırmıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.