“15 TEMMUZ’DA ET VE KEMİK ÇELİK VE DEMİRİ EZDİ!”

15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümünde, Edirne Valiliği tarafından ‘Demokrasi Şöleni’ programı düzenlendi. Edirne Valisi Ekrem Canalp burada yaptığı konuşmada, “Darbecilerin hesaplayamadıkları şey; asil bir ruhla ve cesaretle yoğrulmuş olan etin ve kemiğin,  çeliği ve demiri ezeceği gerçeğiydi. Darbecilerin hesaplayamadıkları şey; bu milletin kemikten iradesiydi, bu milletin yiğitliği ve cesaretiydi.” ifadelerini kullandı.

“15 TEMMUZ’DA ET VE KEMİK ÇELİK VE DEMİRİ EZDİ!”

15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümünde, Edirne Valiliği tarafından ‘Demokrasi Şöleni’ programı düzenlendi. Edirne Valisi Ekrem Canalp burada yaptığı konuşmada, “Darbecilerin hesaplayamadıkları şey; asil bir ruhla ve cesaretle yoğrulmuş olan etin ve kemiğin,  çeliği ve demiri ezeceği gerçeğiydi. Darbecilerin hesaplayamadıkları şey; bu milletin kemikten iradesiydi, bu milletin yiğitliği ve cesaretiydi.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Temmuz 2019 Çarşamba 08:40
“15 TEMMUZ’DA ET VE KEMİK ÇELİK VE DEMİRİ EZDİ!”

15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından darbe girişiminde bulunulmuştu. Demokrasinin yanında olan vatandaşların meydanlara inmesiyle, terör örgütünün gerçekleştirmek istediği darbe girişimi sonuçsuz kalmıştı. Geçtiğimiz yıllarda da 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak resmi tatiller arasında yer almıştı. Bu kapsamda hain darbe girişiminin 3’üncü yıldönümünde Edirne Valiliği tarafından ‘Demokrasi Şöleni’ isimli program düzenlendi. Demokrasi Şöleni Programının yapılacağı alana; CHP Edirne İl Örgütü, Edirne Belediye Başkanlığı önünden yürüyüş yaparak geldi. Programın başlangıç saatinde yağmaya başlayan sağanak yağışa rağmen, programa vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Demokrasi Şöleni Programına; Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Eşi Ayten Canalp, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluşların yetkilileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Atatürk Anıtı önünde Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören programı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Sonrasında Edirne Belediye Bandosu tarafından kahramanlık marşları söylendi ve Hak Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müzik Grubu tarafından Kahramanlık Türküleri Konseri verildi. 15 Temmuz konulu video gösteriminin ardından Edirne Valisi Ekrem Canalp bir konuşma gerçekleştirdi.

“EDİRNELİLER BU MEYDANDA DEMOKRASİLERİNE SAHİP ÇIKTILAR”

Edirne Valisi Ekrem Canalp burada yaptığı konuşmada, “15 Temmuz 2016’da gökten yağan bombalar ve mermiler, Milletimizi bu meydanlardan dağıtmaya yetmedi. Bugün 15 Temmuz 2019’da da, gökten yağan sağanak yağmurun yine Edirnelileri bu meydanlardan dağıtmadığını görmekten dolayı büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. İçinde bulunmuş olduğumuz bu meydan Demokrasi Meydanı’dır. Çünkü bundan 3 sene önce Edirneliler, bu meydanda demokrasilerine sahip çıktılar. Bu meydan, aynı zamanda Milli Birlik meydanıdır. Çünkü bundan 3 yıl önce Edirneliler; yine bu meydanda milli birliklerini, milli ruhlarını, milli duruşlarını ve milli heyecanlarını çok net biçimde gösterdiler. Dünya haritasını şöyle bir açıp bakalım. Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafyanın, Dünyanın kilit noktası olduğunu çok net bir biçimde görebiliyoruz.  Memleketimiz Türkiye, kıtaların kesişme noktasıdır. Tarihin her döneminde Vatanımız coğrafi olarak ve stratejik olarak Dünyanın en önemli ve en kritik yeri olmuştur. Bugün de aynı şekilde Vatanımız, Dünyanın coğrafi olarak, jeopolitik olarak en kritik ve en önemli noktasıdır.” dedi.

“TÜRK MİLLETİ HER ZAMAN GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDADIR”

Vali Canalp, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu coğrafyanın, her zaman sıcak çatışmaların yaşandığı coğrafya olduğunu belirterek, “Geçen 30 sene için uluslararası politikada, Dünyanın çatışma noktalarına şöyle bir bakalım. Çok net bir şekilde göreceğiz ki; Türkiye’nin ve Türklerin bulunmuş olduğu coğrafya, sıcak çatışmaların neredeyse tamamının olduğu coğrafyadır. Yanı başımızda bulunan Balkanlar, diğer tarafımızda Kafkasya, güneyimizdeki Ortadoğu ülkeleri ve Karadeniz’in Kuzeyi. Bunlar son 30 yıldan beri, Türkiye’nin yaşamış olduğu coğrafyada sıcak temas noktalarının olduğunu çok net biçimde ortaya koymaktadır. Böylesi sıcak çatışmaların olduğu bir coğrafyada yaşıyor olmak, Milletimize her zaman için büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Türk Milleti, bundan dolayıdır ki; her zaman için disiplinli bir millet olmak zorundadır. Türk Milleti; her zaman çalışkan bir millet olmak zorundadır. Ve Türk Milleti; her zaman için güçlü bir millet olmak zorundadır. Çünkü içinde yaşamış olduğumuz coğrafya, bizi buna mecbur kılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“DARBECİLERİN HESAPLAYAMADIĞI ŞEY, BU MİLLETİN CESARETİYDİ”

Vali Canalp 3 yıl önce FETÖ’cü hainlerin bu milletin üzerine mermi yağdırdığını vurgulayarak, “Bundan 3 yıl önce memleketimiz, Devlet içerisinde çöreklenmiş FETÖ’cü bir çetenin darbe teşebbüsüne maruz kaldı. Meydanlarımızda insanlarımızın üzerine gökten bomba ve mermi yağdırdılar. Ankara’da hedef aldıkları yerlere şöyle bir bakmamız, darbecilerin amaçlarının ne olduğunu çok net bir biçimde ortaya koyuyor. Darbeciler, bu Devletin temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombaladılar. Darbeciler, bu Milletin iradesinin temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar. Darbeciler, bu Milletin can evlatları olan Özel Harekat Daire Başkanlığı’nın Karargahını bombaladılar. Bunların amaçları, bu Milletin varlığıydı; bu Milletin varlığını yıkmaktı. Bu Devletin birliğini bozmaktı. Bu Milletin dirliğini bozmaktı. Ama darbecilerin hesaba katmadıkları bir şey vardı. O da Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla birlikte caddeleri, sokakları, meydanları dolduran milletimizin ruhuydu. Darbecilerin hesaplayamadıkları şey; asil bir ruhla ve cesaretle yoğrulmuş olan etin ve kemiğin,  çeliği ve demiri ezeceği gerçeğiydi. Darbecilerin hesaplayamadıkları şey; bu milletin kemikten iradesiydi, bu milletin yiğitliği ve cesaretiydi. Hesaplayamadıkları şey; 1071'de bu milletin ruhu neyse, bugün de bu milletin aynı ruhla yaşıyor olduğu gerçeğiydi. 1453’te bu milletin yaşadığı ruh neyse, 1923’te bu milletin yaşadığı ruh neyse, bugünde milletimiz aynı ruhla yaşamaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“BİZİM DİRLİĞİMİZİN KAYNAĞI, BİRLİĞİMİZDİR”

Vali Canalp, Türk Milleti’nin vatanını her zaman savunacağını ifade ederek, “Darbeciler ve onların uluslararası uzantıları şu gerçeği kaçırdılar. Türk Milleti vatanını terk etmez, bu millet vatanını savunur. Bu millet, vatanı söz konusu olduğunda canını seve seve verir. Şunu her zaman hatırlamak zorundayız. Bizim dirliğimizin kaynağı, birliğimizdir. Biz bir olduğumuz zaman çokuz, çok olduğumuz zaman güçlüyüz ve güçlü olduğumuz zaman özgürüz. Allah bu milleti hiçbir zaman özgürlüğünden mahrum bırakmasın. Bu milleti her zaman için birlik, bütünlük, güç içerisinde bıraksın. FETÖ’cü hainler, bizim ordumuzun içerisindeki çeteleşmiş bir grup darbe girişiminde bulundu. Ama bizim ordumuzun subayları, her zaman için onlardan ayrıdır. Onların giymiş oldukları o üniforma, onları bu ordunun bir mensubu yapmıyor. Milletimiz de o FETÖ’cü hainleri, bizim diğer subaylarımızdan ayırmayı her zaman çok iyi bilmiştir. Bizler içtenlikle inanıyor ve biliyoruz ki; bu darbe girişimini önleyen milletimizin basireti kadar, milletimizin cesareti kadar; ordumuzun içerisindeki kahraman subaylarımız milletimizle beraber, milletimizle iç içe, demokrasiyi benimsemiş olan subaylarımızdır. Demokrasi uğruna, bu milletin varlığı için, bu devletin bekası için, bu milletin istikbali için canlarını seve seve feda eden bütün aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyorum. Bütün gazilerimizi şükranla anıyorum. Allah onlara sağlıklı ve huzur ömürler nasip etsin.” dedi.

Vali Canalp’in konuşmasının ardından Milli Mücadele Madalyaları ve öğrencilere ödül verildi. Camilerden Sela okutulması ve Şehitler için Dua edilmesiyle tören programı son buldu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.