74 YAŞINDAKİ “DELİKANLI” ÖĞRENCİ

Emekli Ziraat Mühendisi, 74 yaşındaki Hayati Fidan, tüm sınav aşamalarını başarıyla tamamlayarak Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü kazandı.

74 YAŞINDAKİ “DELİKANLI” ÖĞRENCİ

Emekli Ziraat Mühendisi, 74 yaşındaki Hayati Fidan, tüm sınav aşamalarını başarıyla tamamlayarak Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü kazandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Eylül 2018 Cumartesi 08:29
74 YAŞINDAKİ “DELİKANLI” ÖĞRENCİ

Azmi, başarısı, bilgeliği ve yaşama olan bağlılığıyla tüm gençlere örnek olan, aynı zamanda Trakya Üniversitesi Edirne Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda görevli Dr. Öğr. Üyesi Ridade Öztürk’ün babası olan 74 yaşındaki Hayati Fidan’ın kaydını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerçekleştirdi.
Kayıt öncesinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret eden Hayati Fidan; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni 1966 yılında tamamladığını, 1995 yılında emekli olduktan sonra resim sanatıyla ilgilenmeye başladığını ve 52 yıl sonra üniversite eğitimine dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Hayati Fidan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bana 'Bu yaştan sonra ne işin var üniversitede?’ diye çok soru yöneltenler oldu ancak insan öğrenme arzusundan asla vazgeçmemeli. Ben eğitimi tercih ettim. Emeklileri ya kahvede ya camide ya da hastanede görürsünüz. İnsanların mutlaka hobileri olmalı. Öğrencilik dünyanın en güzel şeyi, öğreniyorsunuz bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Yeni şeyler öğrenecek olmanın hoş, tarifsiz duygularını yaşıyorum. İntibak sorunum olmaz, kısa sürede okula da arkadaşlarıma da öğretmenlere de alışacağım.” dedi.
Üniversitemizin bir hocasının babası olan böyle bilge bir kişiyle tanışmaktan ötürü yaşadığı memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise “Üniversite tam da bu nedenle güzel. Sadece öğretmenlerden öğrenmiyorsunuz, öğrencilerden de çok şey öğreniyorsunuz… Böylesine bilge bir kişilikle tanışmaktan, hayat tecrübesiyle hepimize çok şey öğreteceğine inandığımız Hayati Fidan’ı, üniversitemizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Bilginin ne kadar kıymetli olduğunu, her insanın içinde bir cevher olduğunu ve bu cevheri ortaya çıkartmak için uğraşmak gerektiğini bizlere hem söylem hem eylem olarak kanıtlayan bir büyüğümüz. Üniversitemiz büyük bir değer, çok zengin ve derin bir birikime sahip bir öğrenci kazandı.” dedi.
Kayıt işlemlerinin ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin en tecrübeli öğrencisini, Karaağaç Yerleşkesi'ne götürerek Fidan'a eğitim alacağı bölümün atölyelerini gezdirdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.