“AĞA SİYASET YAPMAZ!”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim önceki gün gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Ağa olacak kişinin siyasi bir beklentisi olmayacak. Siyaset yapmayacak. Devletin kurumlarıyla bir işi olmayacak. Devletten beklentisi olmayacak.” ifadelerini kullandı.

“AĞA SİYASET YAPMAZ!”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim önceki gün gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Ağa olacak kişinin siyasi bir beklentisi olmayacak. Siyaset yapmayacak. Devletin kurumlarıyla bir işi olmayacak. Devletten beklentisi olmayacak.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
08 Ağustos 2019 Perşembe 08:14
“AĞA SİYASET YAPMAZ!”

659’uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim, Edirne’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da katıldığı toplantıda konuşan Selim, Kırkpınar ve Ağalık hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

SELİM: “AĞANIN DEVLETTEN BEKLENTİSİ OLMAYACAK”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim burada yaptığı açıklamada, “Ben Kırkpınar’ı istediğim gibi ağa çıkmadan 10 sene, 15 sene daha götürürüm; belki de 20 sene. Veririm bir sene. Beğenmediğim, Edirne’ye ve Kırkpınar’a yakışmadığını düşündüğüm bir Ağa olursa, ertesi sene geri alırım. Ağa olacak kişinin siyasi bir beklentisi olmayacak. Siyaset yapmayacak. Devletin kurumlarıyla bir işi olmayacak. Devletten beklentisi olmayacak. Başkasının parasıyla da ağa olmayacak, kendi parasıyla olacak. Ben Kırkpınar Ağalığını 10 senedir yapıyorum, bu 11’inci senem. Dolayısıyla tecrübeliyim. Kırkpınar Ağalığı için 500-600 bin lira para ödüyoruz. Bu bir formalite. Gittiğim her yerde ağalığın hakkını verdiğime inanıyorum.” dedi.

GÜRKAN: “AĞALIK GURUR DUYULACAK BİR MAKAMDIR”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, “Kırkpınar Ağalığı gurur duyulacak bir makamdır. Ama siyasi ikbal için, ekonomik ikbal için kullanılacak bir makam değildir. Dolayısıyla Kırkpınar Ağası olacak kişinin ekonomik durumunun iyi olması bir avantajdır. Sevgili Ağam Seyfettin Selim bunu 10 yıldır başarıyla yapmaya devam ediyor. Zaten 10 yıldır bunu başarıyla yapmasa, Kırkpınar’ın 3 altın kemerli ağası olmazdı. Kırkpınar'ın tarihindeki bizim kayıtlarımıza göre, inşallah seneye üçüncüsünün ebedi sahibi olacak. Artık ağaların ağası Seyfettin Selim’e bu unvanı yetmemeye başladı. 3 altın kemer olunca, bu böyle gitmeye başladı. Bu beni aslında zarara ve zora sokuyor. Çünkü bütçede altın kemer belli ve her üç yılda bir üst üste ağalık yapana altın kemer vermek durumundayız. Sevgili ağamda 3 yıl üst üste sürekli olarak aldığı için bizde kendisine sürekli olarak altın kemer vermek durumunda kalıyoruz. Göz açıp kapayıncaya kadar 3 yıl geçiyor ve yine yeni bir altın kemer yaptırmak zorunda kalıyoruz. Seyfettin Selim bunu hakkı ile yaptığı için Allah ona da yakışanı veriyor. İnşallah bundan sonra da öyle olur. Tabii Sevgili Ağamızın da söylediği gibi Kırkpınar ağalığı sadece bir ekonomik ağalık değildir. Çünkü Türk'ün Ata Sporu olan ve 658 yıldan bu yana devam eden bu efsane, Türk Milleti var oldukça da sürecek bir efsanedir.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.