AK PARTİ’NİN ADAYI 21 MAYIS’TA NETLEŞECEK

AK Parti Edirne Milletvekili aday adayları düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba “21 Mayıs Pazartesi günü aday adaylarının kesin adaylığı belli olacak. Kesin listeler de 30 Mayıs’ta netleşmiş olacak.” Dedi.

AK PARTİ’NİN ADAYI 21 MAYIS’TA NETLEŞECEK

AK Parti Edirne Milletvekili aday adayları düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba “21 Mayıs Pazartesi günü aday adaylarının kesin adaylığı belli olacak. Kesin listeler de 30 Mayıs’ta netleşmiş olacak.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Mayıs 2018 Perşembe 09:13
AK PARTİ’NİN ADAYI  21 MAYIS’TA NETLEŞECEK

AK Parti Edirne Milletvekili aday adayları düzenlenen tanıtım töreniyle tanıtıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan AK Parti Edirne İl Başkanı Nesim İba Toplam 14 aday adaylığı başvurusu gerçekleştirildiğini belirtirken  “Aday adayları süreci tamamlandı. Bütün aday adaylarımıza çok teşekkür ederiz. Ben şimdiden memleketimiz için, aday olan arkadaşlarımız için hayırlı olmasını diyorum. 21 Mayıs Pazartesi günü aday adaylarının kesin adaylığı belli olacak. Kesin listeler de 30 Mayıs’ta netleşmiş olacak.  Bizimde milletvekili seçim kampanyası çalışmalarımız için hemen hemen 25 günlük bir zamanımız olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi içinde çalışmalarımıza bu akşam başlıyoruz. 18 Mayıs Cuma günü sayın bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla Karaağaç’taki Buzhane tesisinde bu güne kadar ilimizde, il merkezimizde görev yapmış arkadaşlarımızla bir iftar yemeği yiyeceğiz. Basın aracılığıyla onları bir kez daha davet etmiş olalım.” Dedi.

İba, İlyas Akmeşe, Fatma Aksal, Burak Cambaz, Ahmet Çetin, Hüseyin Yıldırım, Fatih Ünal, Koray Uymaz, Erdem Güyümgüler, Mustafa Mercan, Fahrettin Savcu, Rafet Sezen, Hülya Urgan, Çağatay Saçar, Yunus Ekşi'nin 27. Dönem Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptığını kaydetti.

İba’nın konuşmalarının ardından 27. Dönem Milletvekilliği aday adayları kendilerini tanıtırken Fatma Aksa “Edirne’ye hizmet için bu yola çıktık. Ankara Siyasal mezunuyum daha sonra Amerika’da ekonomi üzerine yüksek lisans yaptım. Hepimizin derdi ülkemize bölgemize hizmet etmek.” Dedi.

Burak Cambaz “Uzunköprülü bir kardeşiniz olarak yerli haliz Trakya evladıyım. Coğrafya öğretmenliği mezunuyum yani eğitimciyim.  Cumhurbaşkanımız biz gençleri yedek kulübesinde değil sahada görmek istiyoruz deyince aday adaylığı başvurusunda bulunduk.”

Av. Fatih Ünal “Ankara hukuk mezunuyum. Ankara’da il genel meclisi üyeliği yaptım. Son olarak da Ankara Büyük Şehir Belediye Meclis üyesiyken istifa edip Edirne Milletvekili aday adayı oldum.”

Erdem Güyümgüler ise  “Edirne doğumluyum. Baba mesleğim fırıncılık aynı zamanda profesyonel olarak futbolculuk yaptım. Türkiye’de ilk Çingene kültürünü araştırma derneğinin kurucusuyum. Aynı zamanda kapanmakta olan Edirnespor kulübümüzde de beş sene kulüp başkanlığı yaptım ve kulübümüzün bal ligine çıkmasında önemli katkılarım oldu.” Diye konuştu

Av. Koray Uymaz da “Edirne Kemalköy’de doğdum. İstanbul Üniversitesi Hukuk mezunuyum. AKP kurucuları arasında bulunduk. Edirne’de merkez ilçe ve il başkanlığı görevlerinde bulundum.” Dedi.

Mustafa Mercan ise “ Keşan doğumluyum. Keşan’da tarım ve ticaretle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. İlçe başkanlığı görevi yaptım.  Daha önceki dört seçimin ikisinde ilçe başkanı diğer ikisinde de aday olarak görev yaptım.” Dedi.

Yunus Ekşi de “Ben kendimi anlatmak istemiyorum. Anlata anlata herkes anladı zaten. Benim övüneceğim üç şey var. Birincisi Edirne’de 54 yılla en uzun süreli belediye başkan vekilliği yapmak. İkincisi 15 tane üniversite mezunu çocuğu yetiştirmek. En önemlisi de mahalle teşkilatlarını kurarak 24 mahallede mahalle teşkilatı toplantıları yapmak. Benim hedeflerim mecliste arkadaşlarımıza Edirne’yi anlatmak ve reisi cumhurbaşkanı yapmak.  AKP davası Kudüs davasıdır, İslam davasıdır. Siz bir oğlunuzu Türk Hava Yollarına yerleştireceksiniz, öbürünü Devlet Su İşlerine yerleştirceksiniz. İşte siyaset böyle bir şey zaman zaman tavan yaparsınız zaman zaman da size selam vermeyecek insanlarla karşılaşırsınız. Size aday adayları arasında en çok çalışacağıma söz veriyorum.” Diye konuştu.

Çağatay Saçar da “1993 Keşan doğumluyum. Bu yola çıkarken bize siz gençlere yol vermezler dediler. Bizim önümüzü açan Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman arkasındayız. Bütün derdimizi kapı kapı dolaşıp anlatacağız. Çoluk çocuğun mecliste ne işi var dediler, Çanakkale’de 15’lilerin ne işi varsa bizimde 24’lü, 25’liler olarak o işimiz var.” Dedi.

Fahrettin Savcu da “Keşan Romanlar Derneği Başkanlığı, Türkiye Roman Platformu Başkanlığı, Keşanspor kulübü başkanlığı yaptım. Aile bakanlığı, sosyal politikalar bakanlığının romanlar ile ilgili yaptığı çalışmalarda arabuluculuk yaptım.  Edirne CHP’nin kalesi diyorlar. öyle bir şey olabilir mi? Edirne AKP’nin kalesidir ve öyle olacaktır inşallah.” Diye konuştu.

İlyas Akmeşe ise “Edirne doğumluyum. Edirne’de ticaret yapan üç çocuk babasıyım. 2001 yılında AK Parti’nin kurucu il yönetim üyesiyim. O günden itibaren patimizin çeşitli alanlarında görev aldım. En son 2016 yılının Ocak ayında il başkanlığı görevine getirildim. Aday adaylığımız hem bizim için hem Edirne için hayırlı olur inşallah.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.