ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu, 2021-2022 öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrencilerine mezuniyet töreniyle veda etti. Devlet Konservatuarı Gösteri ve Sanat Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende öğrenci aileleri de coşku ve heyecan dolu anlar yaşadı.

ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu, 2021-2022 öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrencilerine mezuniyet töreniyle veda etti. Devlet Konservatuarı Gösteri ve Sanat Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende öğrenci aileleri de coşku ve heyecan dolu anlar yaşadı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Haziran 2022 Çarşamba 06:00
ARDA MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Arda Meslek Yüksekokulu öğrencileri Devlet Konservatuarı Gösteri ve Sanat Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 2021-2022 mezuniyet töreni ile mezun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Ardından mezun öğrenciler adına konuşan Arda Meslek Yüksekokulu 2021-2022 öğretim yılı birincisi Ezgi Ceylan, mezuniyet sevincinin bambaşka bir duygu olduğunu vurgulayarak, “Pandemiye rağmen 2 yıl boyunca derslerimize gereken ilgiyi gösterip bugün de bunun haklı sevincini yaşıyoruz. Hocalarımızın da katkılarıyla bölümlerimizde gerekli çabayı göstererek güzel bir altyapı kazandığımıza inanıyoruz” dedi ve akademisyenlere ve ailelere teşekkür etti.

Arda Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yeşim Yeşiloğlu ise yüksekokul hakkında bilgiler verdikten sonra “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplandık. Mesleki ve teknik odaklı kurulmuş bir yüksekokul. Ülkemizin ve dünyamızın ihtiyacı olan bilgileri üretmek amacıyla bu tür yüksekokulların ayrı bir önemi var. Öğrencilerimiz iki yıl içerisinde teknik bilgi ile donatıldılar. Bu teknik bilginin yanı sıra birçok bilgi ve beceri aktarıldı öğrencilerimize. Umarım bundan sonraki hayatlarında da bu bilgileri çok iyi bir şekilde kullanarak iyi yerlere gelirler.” şeklinde konuşarak mezun olan öğrencileri, akademisyenleri ve aileleri tebrik etti.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “bugün öğrencilerimizi Trakya Üniversitesinden uğurluyoruz ama bu asla bir veda değil. Siz kıymetli öğrencilerimizin başarılarını gururla takip edeceğiz. Her konuda bizlere danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın.” şeklinde konuşarak mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek katkılarından dolayı akademisyenleri kutladı.

Mezuniyet törenine video mesaj yoluyla katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Edirne bizim tarihimizin en müstesna şehirlerinden biri. Emin olun çok büyük şeyler başarmış bir şehir. Balkanları ve İstanbul’u fethetmiş, beylikten imparatorluğa geçtiğimiz şehir. Sizi de sardı sarmaladı. Nereye giderseniz hep yanınızda olacak. Edirne’de okumak bir ayrıcalıktır. İkinci ayrıcalık Trakya Üniversitesi öğrencisi olmanız. Bölgenin en eski, en köklü eğitim kurumu Trakya Üniversitesi. Bölgenin en önemli eğitim ve hizmet üssü. Trakya Üniversitesi öğrencisi oldunuz ama bitmiyor artık Trakya Üniversitesi’nin yetiştirdiği evlatlarısınız, mezunlarısınız. Yani Trakya Üniversitesi sizi ömrünüzün sonuna kadar hiç bırakmayacak.” şeklinde konuşarak mezun olan öğrencileri tebrik ederek ailelere ve akademisyenlere katkılarından dolayı teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının sona ermesinin ardından Arda Meslek Yüksekokulu 2021-2022 öğretim yılı okul birincisi Ezgi Ceylan, okul ikincisi Elif Gezen, okul üçüncüsü Ahmet Yasin Koza’ya mezuniyet belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Gıda Teknolojisi Programında dereceye giren birinci Ezgi İnan, ikinci Şimal Pehlivan, üçüncü Betül Arslan, Yağ Endüstrisi Programında dereceye giren birinci Selen Yavuz, ikinci Büşra Kardaşlar, üçüncü Arzu Arslan, Kimya Teknolojisi Programında dereceye giren birinci Elif Gezen, ikinci Baha Can Güngör, üçüncü Ufuk Cak, Laboratuvar Teknolojisi Programında dereceye giren birinci Ecem Arabulan ve Eray Pekcan, ikinci Şule Arzum Kartal, üçüncü Tuğçenur Aydın, Aşçılık Programında dereceye giren birinci Ezgi Ceylan, ikinci Beril Sevinç, üçüncü Deniz Akgün, Eczane Hizmetleri Programında dereceye giren birinci Ahmet Yasin Koza, ikinci Cansu Çalışkan, üçüncü Oğuzhan Kaya belgelerini bölüm hocalarından aldı.

Tören, mezun olan tüm öğrencilere belgeleri ve Aşçılık Programı tarafından hazırlanan Trakya Üniversitesi 40. yıl kurabiyelerinin verilmesi ile devam etti. Meslek andının okunmasının ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini coşkuyla kutladı.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.