BAŞKAN GÜRKAN İDDİALI KONUŞTU “OY HEDEFİMİZ YÜZDE 70”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 31 Mart Yerel Seçimleriyle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu. Başkan Gürkan gerçekleşecek seçimde oy hedeflerinin yüzde 70 olduğunu ifade ederken, özellikle Selimiye Meydan Projesi ve altyapı konusunda siyasi engellemeler olduğunu ve Edirnelilerin kasten cezalandırıldığını belirtti.

BAŞKAN GÜRKAN İDDİALI KONUŞTU “OY HEDEFİMİZ YÜZDE 70”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 31 Mart Yerel Seçimleriyle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu. Başkan Gürkan gerçekleşecek seçimde oy hedeflerinin yüzde 70 olduğunu ifade ederken, özellikle Selimiye Meydan Projesi ve altyapı konusunda siyasi engellemeler olduğunu ve Edirnelilerin kasten cezalandırıldığını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Şubat 2019 Perşembe 08:40
BAŞKAN GÜRKAN İDDİALI KONUŞTU “OY HEDEFİMİZ YÜZDE 70”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan dün düzenlemiş olduğu basın toplantısında, 31 Mart Yerel Seçimlerinde hedeflerinin yüzde 70 olduğunu açıkladı. Sorulan sorulara da cevap veren Gürkan özellikle Selimiye Meydan Projesi ve altyapı konusunda siyasi engellemeler olduğunu ancak bunun Edirnelilere zarar verdiğini söyledi. Başkan Gürkan seçim çalışmalarının 14 Şubat’ta başlayacağını ifade ederek, sloganlarının ‘Bir Şehir, Bir Aşk, Bir Başkan’ olacağını ifade etti.

“BİZİM YETKİMİZDE OLSA HEMEN YAPARIM”

Başkan Gürkan bir basın mensubunun köprüler hakkında sorduğu soruya, “Biliyorsunuz ben kavganın kazananı olmaz anlayışındayım. 9 tane köprü var, her birinin başına bir tabela dikeyim mi diye çok düşündüm; ‘Tarihi Köprüler Edirne Belediyesi'nin değil Karayolları Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetindedir, bakım – onarım sorumluluğu da Karayolları Genel Müdürlüğü'ne aittir’ diye. Çünkü vatandaş doğal olarak köprülerin bakım - onarımını da Belediyeye fatura ediyor. Ama mülkiyeti bizde olmadığı için bir çalışma yapma imkanımız yok. Çeşitli defalar uyardık. Özellikle Tunca ve Meriç Köprüleri'nin taş kaplamalarının kırılması nedeniyle araçla geçmek çok zor oluyor. Geçtiğimiz günlerde basında gördüm Sayın Valimiz de yerinde denetlemiş ve en kısa zamanda onarılacak demiş. Ama vatandaşlarımızın şunu bilmesini isterim, tarihi köprülerin hiçbiri bizim yetkimizde ve sorumluluğumuzda değil Kara Yolları Genel Müdürlüğü'nde. Keşke biz yapabilsek. Bugün bıraksalar ben yaparım.” şeklinde cevap verdi.

“ANITSAL YAPIYA ZARAR VERİYORSUNUZ, AYIPTIR”

Selimiye Meydan Projesi hakkında sorulan soruya cevap veren Başkan Gürkan, “Yüksek Kurul, Edirne'deki Koruma Kurulu'nun Yemiş Kapanı Hanı ile ilgili koruma ve konservasyon kararını iptal etti ve bizde dava açtık buna karşı. Dava açınca Koruma Kurulu diğer projeyi de durdurdu, o yüzden Selimiye'nin etrafındaki bu hoş olmayan görüntü bir buçuk yıldır bekliyor. Onunla ilgili de alanın 3 tarafına açıklayıcı tabelalar asacağım ki, vatandaş niye beklediğini öğrensin. Öte yandan iktidar partisinin belediye başkan adayı da 'göreve geldiğim gibi kısa sürede çözeceğim' diyorsa demek ki bizim yapmamamız, ya da yaptırılmaması için siyasi bir engelleme olduğu ortaya çıkıyor. Ama bana zarar vermiyorlar Edirne'ye, Edirnelilere zarar veriyorlar. Edirne'ye gelen 5 buçuk milyon turiste, en önemlisi Selimiye gibi bu kentin mücevheri olan bir anıtsal yapıya zarar veriyorsunuz, ayıptır.” dedi.

“HEDEFİMİZ YÜZDE 70.5”

Başkan Gürkan 31 Mart Yerel seçimlerinde yüzde 70,5 oy almayı hedeflediklerini söyleyerek, “2 gün önce bir firmanın yaptığı anket ulaştırıldı bana. Orada 52.7 çıkıyor oy oranı. Ama bizim hedefimiz bu değil. Biliyorsunuz Genel Merkezin Edirne'nin de dahil olduğu birçok ilde bir güç birliği var. Edirne'de de İYİ Parti aday çıkarmayarak bize destek verecek. Hedefimiz 16 Nisan referandumunda aldığımız oy oranı olan yüzde 70,5.” ifadelerini kullandı.

“ONLAR, BÜYÜKLERİNDEN SARAYDA YAŞAMAYI ÖĞRENİYORLAR”

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Koray Uymaz’ın belediye binasıyla ilgili söylediklerine hakkında da konuşan Başkan Gürkan, “Türkiye'de Belediye binası olarak projelendirilip, halkın desteğiyle yapılan ve 118 yıldır kesintisiz belediye olarak kullanılan ilk ve tek bina. Ayrıca hemen yandaki oda Ulu Önder Atatürk'ün 4 gün yattığı, bu salon da o 4 gün boyunca kabul salonu olarak kullandığı bir salon. Şöyle düşünün, Türkiye'deki ilk ve tek binaya sahipsiniz ve her gün o binaya adım atıyorsunuz ama onun ötesinde her girdiğinizde Atatürk'le beraber yaşıyorsunuz. Makam odasında her oturduğunuzda hemen arkanızda Atatürk'ün yattığını düşünüyorsunuz. Ben bu duyguyu dünyanın en yeni binasına değişmem. Onlar büyüklerinden saraylarda yaşamayı görüyorlar ama biz halkın saraylarında yaşamayı tercih ediyoruz ve devam ediyoruz. Biz halkın girebildiği, mütevazi ve ruhu olan binalarda yaşamayı tercih ediyoruz.” dedi.

“EDİRNELİLERİ KASTEN CEZALANDIRIYORSUNUZ”

Başkan Gürkan, altyapı ve diğer hizmetler konusunda projelerin önünün tıkandığını ve Edirnelilerin cezalandırıldığını söyleyerek, “1990'da Eğitim-İş Sendikası'nı kurduğumuzda yasalarda anayasal hakkı yoktu. Yıllarca cüzzamlı müdahalesi gördük, gaz yedik, sopalar yedik, gözaltına alındık ama mücadeleden vazgeçmedik. Demokrasi mücadelesi çok uzun bir mücadele. Hem demokrasi mücadelesine hem de Edirne'nin kazanımları mücadelesine devam edeceğiz. İktidarın 16 yılda Edirne'nin yararına yaptığı hizmetleri sayın. Yeni Devlet Hastanesi, Karaağaç Köprüsü dışında ben bulamadım. Bu kadar güçlü bir iktidarın bu kadar yılda Edirne'ye yaptığı somut hizmetleri biliyorsanız bana da söyleyin. Bugüne kadar yapmamışsınız. Merkezi düzeyde niye yapmadınız? Kim tuttu elinizden? Açıklamalara bakıyorum. Altyapıyı yapacağız diyorlar. Çok enteresan bir söz. Altyapının zaten projesi yapılmış, firması belli, yüzde 38 kırımla ihalesi yapılmış 1 yıldır kredi onayı bekliyor. Altyapıyı yapacağım diyorsanız o zaman 1 yıldır niye bekletildiği de ortaya çıkıyor. Demek ki siz kasten seçimlere dönük çalışma yapmak için, belki bundan puan alırım diye Edirnelileri cezalandırıyorsunuz. Bu kredi 1 yıl önce onaylanmış olsaydı şimdi Edirne'nin birçok noktası çamur deryası olacaktı, yollar çamur deryası olacaktı çalışmaya başladığımız için ve siz daha çok puan alacaktınız. Bu fırsatı kaçırdınız siz krediyi onaylattırmayarak.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.