CUMHURİYETE ‘ÖZEL’ COŞKU

Edirne Şehit Öğretmen Adnan Tunca Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu’nda öğrenim gören ‘özel çocuklar’ tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Cumhuriyet coşkusu doyasıya yaşandı.

CUMHURİYETE ‘ÖZEL’ COŞKU

Edirne Şehit Öğretmen Adnan Tunca Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu’nda öğrenim gören ‘özel çocuklar’ tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, Cumhuriyet coşkusu doyasıya yaşandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Ekim 2019 Cumartesi 07:49
CUMHURİYETE ‘ÖZEL’ COŞKU

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 96’ncı yıldönümü öncesi Cumhuriyet coşkusu birçok etkinlikle yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Edirne Şehit Öğretmen Adnan Tunca Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte de, Cumhuriyet Bayramı doyasıya kutlandı. ‘Özel çocuklar’ tarafından gerçekleştirilen gösterilerle duygu dolu anlar yaşanan etkinliğe; Edirne Valisi Ekrem Canalp’in Eşi Dr. Ayten Canalp, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, öğretmenler ve veliler katılım gösterdi.

DÖNMEZ: “SEVMEK YETMEZ; SEVDİRMEK GEREK VATAN VE BAYRAĞIMIZI”

Programın açılış konuşmasını yapan Şehit Öğretmen Adnan Tunca Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Müdürü Osman Dönmez, “Cumhuriyetimizin 96’ncı yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız bugünlerde, bilmek yetmez; öğretmek gerek çocuklara kardeşliği. Anlamak yetmez; anlatmak gerek çocuklara Atalarımızı. Sevmek yetmez; sevdirmek gerek vatan ve bayrağımızı. Yaşamak yetmez; yaşatmak gerek mutluluğu, özgürlüğü, paylaşmayı, Cumhuriyeti diyerek karşılamak istedik bu mutlu günü. Cumhuriyet Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. 96 yıl önce seferberlikten dolup boşalan kışlalardan, kıtlıklardan, gidip dönülmeyen yerlerden Aziz Milletimize biçilen kefenleri yırtarak geldik bugünlere. Yolsuz, okulsuz, ilaçsız, ışıksız zamanları aşıp geldik bugünlere. Kısacası; ‘Bu vatan kimin?’ sorusuna; Manisalı Mehmet Efesiyle, Erzurumlu Nene Hatunuyla, Kastamonulu Şerife Bacıyla, ‘Ben esir yaşamaktansa, ölmeyi yeğlerim’ diyen Türk Milleti ruhuyla en güzel cevabı vererek geldik bugünlere. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın başlangıcından bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğü ve birliği için canlarını hiçe saymış şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.” dedi.

DR. CANALP: “ETKİNLİKLERİN EN ANLAMLISI”

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in Eşi Dr. Ayten Canalp ise, “Bugün çok güzel ve anlamlı bir etkinlik vasıtasıyla burada bir araya geldik. Bugün izleyeceğimiz etkinlik, etkinliklerin en anlamlısı olacak. Çünkü bugün burada, bu özel çocuklarımız onlara yol gösterildiğinde ne kadar güzel işler ortaya çıkarabileceklerini bizlere gösterdiler. Gönlümüz sizinleydi ve sizinle olmaya devam edecek. Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından okulda öğrenim gören özel çocuklar tarafından şiirler okundu ve Kurtuluş Savaşı temalı oyun sergilendi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.