ÇYDD’DE EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI

Edirne Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, derneğin Edirne’de  eğitim için büyük katkı yaptığını,emekli öğretmenlerin deneyimlerinden de yararlanılması gerektiğini söyledi.

ÇYDD’DE EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI

Edirne Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tahsin Yılmaz, derneğin Edirne’de  eğitim için büyük katkı yaptığını,emekli öğretmenlerin deneyimlerinden de yararlanılması gerektiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Mart 2019 Çarşamba 09:38
ÇYDD’DE EMEKLİ ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI

Emekli öğretmenlerin önemine değinen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü, “ Öğretmenlerin zeytinlerin  ve kadınların topluma borcu vardır.Çilekeş yerlerde onlar yaşarlar, kayalık yerlerde zeytinler büyür, kendini yenier . Kadınlarımız da öyledir,en acılı günlerde ve felaketlerin yoğunlaştığı zamanlarda kadınlar erkeklerden daha güçlüdür , paniğe kapılmazlar. Bilindiği gibi eski öğretmenlerimiz  köyün her sorunu ile ilgilenirdi.  Kitap okumasından köyün ortak sorunlarından öğretmenlerimiz ilgilenirdi. Öğretmenler köylerde düğünlere, cenazelere katılırdı.” Dedi

ÖĞRENCİLERE HER TÜRLÜ YARDIMI SAĞLIYORUZ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak  Edirne’de ilk öğretimde  öğrencilerin, özellikle  ilk öğretimde desteğe ihtiyacı olduğunu belirlediklerini  kaydeden Yılmaz "Biz öğrencilerimizin ödevlerinde yardım etmek istiyoruz. Öğrenciler buraya geldiklerinde her türlü yardımı sağlıyoruz problemi çözemediğinde,  müziğe ilgisi olduğunda yardımcı oluyoruz. Bize bu konuda en büyük katkıyı üniversite öğrencileri sağlıyor. Üniversitenin her dalında okuyan öğrencilerimiz burada yardımcı oluyor , ders veriyor,öğrenciler bundan yararlanıyor. Buradan basınımızın aracılığı ile diyoruz ki,Emekli olan öğretmenlerimiz deneyimli birikimi olan, eğitimcilerdir. Aramıza katılsalar çocukları, öğrencileri gördüklerinde  meslek sevgileri  nüksedecektir. Vakit bulduklarında onların eğitimine zaman ayıracaklardır. Emekli öğretmenlerimizi aramızda görmek istiyoruz. Bu çağrımızı gazeteniz aracılığı ile yapalım. Aramıza katılsınlar. Öyle sanıyorum ki, buraya geldiklerinde aramızdan ayrılamayacaklardır. Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneği  olarak emekli öğretmenlerimizi eğitimde bizlere destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

 EĞİTİM POLİTİKASI PARTİLER ÜSTÜ OLMALI

 Ülkede eğitim politikasının partilerden, bakanlardan bağımsız olarak belirlenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Çağdaş yaşam için ne gerekiyor, iktidarı muhalefeti ve bütün kurumları bir araya gelip  değişmez  eğitim politikası belirlenmelidir. Mustafa Kemal Atatürk 3 Martta gerçekleştirdiği Devrim Yasalarında eğitimde birliği sağladı. Biz diyoruz ki, bilgide birlik olmalı, inançta ise özgürlük gerekir. Bazı kesimler doğruluğu kanıtlanan doğa yasalarını tartışır hale getirdi. Çocuklarımız da bu eğitimdeki yozlaşmadan etkileniyor. Daha önceki yıllarda eğitimde başarıda  ilk sırada yer alan Edirne özellikle ilköğretimde  son yıllarda 41’nci  sıraya geriledi. Bilindiği gibi bir zamanlar liselerde bilgi yarışmaları olurdu. Anadolu illerinin liseleri İstanbul, Ankara’yı geride bırakırdı. O zamanlar liseler arasında bugünkü gibi fark yoktu. Şimdi  bakıyoruz eğitim kurumları arasında çok büyük farklılıklar doğdu. Niteliksiz okulda okuyan bir çocuk kendini toplumdan dışlanmış olarak görür. Bu durumu yaratmak siyasi partilerimizin ayıbıdır. Eğitim kamu görevidir özelleştirilemez. Devlet nitelikli öğrencilerin yetişmesi için elinden geleni yapmalıdır. Bugün ülkemizde beyin göçü yaşanıyor. Başarılı gençlerimiz iş bulmak için yurt dışına gidiyor. Bu bizler için ayıptır. Bir zamanlar Alman Faşizminden kaçanlar ülkemize geldi, eğitime büyük katkı sağladı. Eğitim yaşamı öğretir ölümü değil. Şu anda ülkemizde eğitim acınacak durumda. Bütün siyasiler şapkalarını önüne koysunlar ülkemizde çağdaş bir eğitim yasası hazırlasınlar” diye konuştu.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.