DENİZ, "MAHALLEMİZİN YOLLARI ÇOK DAR”    

Edirne merkez Nişancıpaşa Mahalle Muhtarı  İrfan Deniz, mahallesinin eski bir yerleşim alanı olduğu için hizmetlerin zorlukla yapıldığını mahallede çocuk parklarının ve  otopark alanlarını yeterli olmadığını , harabe halindeki binalara varisleri çok olduğu için çözüm bulunamadığını belirtti.

DENİZ, "MAHALLEMİZİN YOLLARI ÇOK DAR”    

Edirne merkez Nişancıpaşa Mahalle Muhtarı  İrfan Deniz, mahallesinin eski bir yerleşim alanı olduğu için hizmetlerin zorlukla yapıldığını mahallede çocuk parklarının ve  otopark alanlarını yeterli olmadığını , harabe halindeki binalara varisleri çok olduğu için çözüm bulunamadığını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ocak 2019 Çarşamba 08:59
DENİZ, "MAHALLEMİZİN YOLLARI ÇOK DAR”    

Muhtar İrfan Deniz, mahalle sorunlarıyla ilgili olarak şöyle dedi; "Mahallemizde Buçuktepe Yıldız Köşk Sokağı bulunuyor. askeriyenin bitişiğinde yol araçlara  gidiş gelişli . Buradan minibüsler de geçiyor yol çok dar. Burada trafik sıkışıyor. Çocuklar da yola çıkıyor. Mahallemizde çocuklara oyun için yer de yok. Trafik kazası olmasından endişe ediyoruz. Bu yolun açılarak Kıyık yoluna benzinliğin  karşısına  bağlanması konusunu Belediye Başkanımız Recep Gürkan ile de görüştüm. Bu yolun açılması için daha önceleri girişim oldu. emlak konusu çıktı. Mahalle halkı bu yolun bağlanması için imza toplayıp bana verdi. Belediye Başkanımız yolun benzinlik yanına bağlanması konusunda söz verdi. Bu yolun açılması, yoldaki araç trafiğini rahatlatacak Böylece  yol tek yönlü olacak.” Dedi.

İSTİMLAK ETE ZORLUĞU VAR

Mahallede istimlak edilmesi gereken yerlerin olduğunu,  böylece sokakları genişletmek istendiğini belirten Deniz, “Sokaklarımız çok dar. Mahallemiz yeni yerleşim alanları gibi değil. Eski binaların sahiplerini bulmak çok zor varisleri çok çoğu da Edirne dışında. Bakımsız evleri düzene sokmak için uğraşıyoruz. Birkaç harabe evi yıktırdık  fakat prosedür ağır gidiyor.Binalarla ilgili  bir iş yapmak için varislerinden imza gerekiyor. Bu konuda belediyemiz gereken yardımı sağlıyor. Mahallemizde çocukların oynayabileceği üç tane küçük çaplı çocuk parkı bulunuyor. Mahallemizde yeşil alan da yok, bu durum eski yerleşim alan olmamızdan kaynaklanıyor. Buçuktepe Mezarlığı yanından geçen yolumuz da dar. Bu konuda dilekçe ile başvuru yaptım. Burada da istimlak söz konusu. Belediye imkanları da sınırlı  bunu gerçekleştiremedik. Mahallemizde otopark yapılacak alan bulunmamaktadır. Harabe halindeki evler de sahipli olduğu için araç sahipleri araçlarını sokağa park ediyor. Halkımızda bir de  gereksiz yere aracını park etme alışkanlığı var. Bu durum trafiğin yoğunlaşmasına neden oluyor. Sanırım yeni çıkacak yasada evlerde otopark alanı zorunlu hale gelecek. Bu yasa da haziran ayına kadar ertelendi.” Dedi

HARABE HALİNDEKİ BİNALAR SORUN

Eski evlerin yıkılıp yerine çok katlı evlerin yapılması halinde  mahallede trafik sorununun daha da artacağını belirten Deniz; “Mahallede o zaman araç yoğunluğu daha da artacaktır. Harabe halindeki binalar mahallede sorun oluşturuyor. Oralara giren çıkan belli değil. Bu yerlere akşamcılar girip çıkıyor. Halk bu evlerin yanından geçmeye çekiniyor. Asayiş konusunda sağ olsun emniyetimiz ilgi gösteriyor. Emniyet tarafından mahalledeki yıkık harabe evlerin miktarı istendi. Mahallemizde Zincirli Kuyu sokakta böyle bir ev var onu bildirdim. Bu evin yanından geçen yol çok dar. Bu harabe ev yola engel oluyor. Mahallemizdeki tarihi eser olan Yıkık Hamam  sahipli. Orası için bir işlem yapılamıyor. Mahallede alt yapı sorunumuz var çok sık su patlağı oluyor. Belediye Başkanımızın bu konuda gerekeni yaptı. Altyapı projesini hazırladı. İller Bankası’ndan ödenek gelmediği için kaldı. Acil olarak yer altı şebekesinin değişmesi gerekiyor. Tesisat yapılalı 70 yıl olmuş.Döşenen tesisat  özelliğini kaybetmiş durumda” diye sorunları dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden  Hacer Taksirat ise askeriye yanındaki bağlantı yolunun bir an önce tamamlanması önerisinde bulundu.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.