EDİKAB’IN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Edirne Belediyesi, Havsa Belediyesi, Süloğlu Belediyesi ve Lalapaşa Belediyesi’nin kurucusu olduğu Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin yönetimi belli oldu. Edirne Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıdaki oylama sonucu, Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin Başkanı yeniden Recep Gürkan seçildi.

EDİKAB’IN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Edirne Belediyesi, Havsa Belediyesi, Süloğlu Belediyesi ve Lalapaşa Belediyesi’nin kurucusu olduğu Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin yönetimi belli oldu. Edirne Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıdaki oylama sonucu, Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin Başkanı yeniden Recep Gürkan seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Nisan 2019 Perşembe 08:17
EDİKAB’IN YÖNETİMİ BELLİ OLDU

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği dün Edirne Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. Edirne, Havsa, Süloğlu ve Lalapaşa Belediyelerinin kurucusu olduğu Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin, yönetimi dün yapılan oylamalar sonucu belirlendi. Toplantının 1’inci maddesinde yapılan Birliğin Başkanlık seçiminde 21 oy alan Başkan Gürkan, yeniden EDİKAB’ın Başkanı seçildi.

BAŞKAN YENİDEN GÜRKAN!

Toplantının 1’inci maddesinde Birlik Başkanı seçimi gerçekleştirildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Havsa Belediye Başkanı Aydın Balkan’ın aday olduğu seçim kapalı oylama usulü gerçekleştirildi. Gürkan, 21 oy alarak yeniden Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin Başkanı oldu. Oylamada, Balkan ise 7 oy aldı.

BAŞKANVEKİLLERİ SEÇİLDİ

Toplantının 2’nci maddesinde ise Birliğin 1’inci ve 2’nci Başkanvekili seçildi. 1’inci Başkanvekilliği için Abdullah Yeşen, 2’nci Başkanvekilliği için Mevlüde Baş aday gösterildi. Yapılan kapalı oylama sonucu 23 oy alan Yeşen Birliğin 1’inci Başkanvekili, 23 oy alan Baş ise Birliğin 2’nci Başkanvekili seçildi.

KATİP ÜYELER BELİRLENDİ

Toplantının 3’üncü gündem maddesinde Birliğin Katip Üyeleri belirlendi. Gizli oylamayla yapılan seçimde 29 oy kullanıldı, 6 oy boş çıktı. Katip Üyelik için Asil Üye Adayı gösterilen Duygu Şener ve Filiz Gencan Akın 23’er oy alarak, Birliğin Katip Üyesi seçildi. Yedek üyelik için aday gösterilen İrfan Ürker ve Emine Kahyalar da 23’er oy alarak, Birliğin Yedek Katip Üyesi seçildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ

Toplantının 4’üncü gündem maddesinde Birliğin Encümen Üyeleri belirlendi. 7 üyeden oluşan Encümen için Başkan Recep Gürkan doğal üye olduğundan 6 üye seçimi gerçekleştirildi. Encümen Üyelikleri için Edirne Belediye Meclisi’nden Ahmet Baran Yazgan, İl Genel Meclisi’nden Mehmet Geçmiş, Havsa Belediyesi’nden Aydın Balkan, Süloğlu Belediyesi’nden Mehmet Ormankıran, Lalapaşa Belediyesi’nden İsmail Arslan ve Birlik Meclisi (Edirne Belediye Meclisi)’nden Savaş Üner aday gösterildi. Yapılan gizli oylama sonucu, Yazgan 23 oy, Geçmiş, 29 oy, Balkan 26 oy, Ormankıran 29 oy, Arslan 28 oy ve Üner 23 oy alarak, Başkan Recep Gürkan’la beraber Birliğin Encümen Üyeliklerini oluşturdular. Ayrıca yapılan oylamada, Alaattin Karlatlı 2 oy, Secaatin Uyur 6 oy ve Nergiz İnce de 6 oy aldı.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BELLİ OLDU

Toplantının 5’inci gündem maddesinde EDİKAB’ın Plan ve Bütçe Komisyonu belirlendi. Yapılan açık oylamada, komisyon için aday gösterilen Ali Şükrü Atamgüç, Ertan Alada, İlhami Diner, Hikmet İsmail Mert ve Önder Cin oybirliğiyle kabul edildi ve komisyon üyesi olarak seçildi.

FAALİYET RAPORU VE KESİN HESAP OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Toplantının 7’nci gündem maddesinde Birliğin 2018 Faaliyet Raporu oylandı. Kanun gereği Başkan Gürkan toplantı salonundan çıkarken, Birliğin 2018 yılı Faaliyet Raporu oybirliğiyle kabul edildi. 8’inci gündem maddesinde ise 2018 yılı kesin hesabı oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının ardından Edirne Katı Atık Yönetim Birliği Üyeleri, Edirne Katı Atık Tesisi’ne giderek, incelemelerde bulundu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.