GÜRKAN'DAN YILDIRIM'A, ALTIN KEMER

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Edirne'ye yapılacak olan Fenerbahçe Evi'nin temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Türk Sporunun Başpehlivanı' olarak nitelendirdiği Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a, minyatür altın kemer hediye etti.

GÜRKAN'DAN YILDIRIM'A, ALTIN KEMER

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Edirne'ye yapılacak olan Fenerbahçe Evi'nin temel atma törenine katıldı. Temel atma töreninde, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Türk Sporunun Başpehlivanı' olarak nitelendirdiği Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a, minyatür altın kemer hediye etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Kasım 2017 Perşembe 10:25
GÜRKAN'DAN YILDIRIM'A, ALTIN KEMER

    Hedef 1 Milyon Üye Projesi kapsamında Türkiye'nin bütün şehirlerine yapılması planlanan Fenerbahçe Evleri'nin ilki Edirne'de kuruluyor. Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından uygulanan dev proje kapsamında merkeze 9 kilometre uzakta İskender Mahallesi'ndeki 15 bin 500 metrekarelik arazide kurulacak Fenerbahçe Evi için temel atma töreni düzenlendi. Törene Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'da katılım gösterdi. Gürkan burada yaptığı konuşmanın ardından, Türk Futbolunun Başpehlivanı olarak nitelendirdiği Yıldırım'a minyatür altın kemer hediye etti. 
    GÜRKAN: “ ÖZGÜR AĞIRLIĞI ÇOK BÜYÜK OLAN BİR KENTTİR, EDİRNE”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan burada yaptığı konuşmada, proje kapsamındaki ilk tesisin Edirne'de yapılmasından dolayı gururlu olduklarını belirterek, “Fenerbahçe gibi ülke sınırlarını aşmış, dünya çapındaki bir marka değeri olan bir kulübün bir kentte tesisin olması, kent için değerli bir avantajdır. Edirne nüfus olarak küçük bir kent olarak görülebilir ama özgün ağırlığı çok büyük olan değerli ve anlamlı bir kenttir. Tüm dünyada turizm trendlerini takip eden kurumlar vardır. 2 hafta önce euromonitor turizm verilerini yayınladı. Tüm dünyada en çok turist çeken 100 şehir listesinde Türkiye'den 4 şehir var. İstanbul, Antalya, Artvin ve Edirne var. 2016 verileri ile o şehirde 24 saat kalma raporuna göre Edirne tüm dünyada 68. Sırada.” dedi. 
    GÜRKAN: “GÜNEŞİ HEDEFLİYORUZ, ISKALARSAK BİLE YILDIZLARA MUTLAKA ULAŞACAĞIZ”
    Gürkan, 10 milyon turist hedefleri olduğunu ifade ederek, “Fenerbahçe gibi bir kurumun Edirne'de tesisi olması 2 milyon 845 bin turistin daha da yukarılara çekilmesine neden olacaktır. Bu sadece Edirneli Fenerbahçelilere değil, Edirne'de yaşayan her takıma mensup tüm Edirnelilere katma değer yaratacak. Fenerbahçe nasıl 10 Kasım'da Anıtkabir'e akıyorsa, Edirne'de de bu kucaklayıcılığını göstermiş olacak. Bunun için gerçekten değerli başkanımızla gurur duyuyoruz. Edirne'de yapılacaklar bununla sınırlı değil. Turist sayısını 10 milyona çıkartmak hedefimiz. Hayalleri olmayanın hedefleri de olmaz. Belki 10 milyon olmaz 8 milyonda kalır ama biz Güneşi hedefliyoruz, ıskalasak bile Jokerbet yıldızlara mutlaka ulaşacağız.” dedi. 
    YILDIRIM: “İLKİ EDİRNE'DE KURULUYOR”
    Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Evleri'nin ilkinin Edirne'de inşa edileceğini ifade ederek,  “Edirne'den Kars'a Sinop'tan Antalya'ya ve Türkiye'nin her toprağını kapsayacak şubelerinin kurulduğu yerde Fenerbahçe Evleri yapacağımızı 1 milyon projesine başlarken söz vermiştik. Ve ilkini de burada başlatıyoruz. Önce Edirne Belediye Başkanımız Recep Bey'i dün akşam almış olduğu ödülden dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu. 
    YILDIRIM: “EDİRNE'YE KATKISI OLACAKTIR”
    Yıldırım, Fenerbahçe'nin bir marka olduğunu ve Edirne'ye katkı sağlayacağını belirterek, “1 Milyon Üye Projesi'yle halkı kulübün içine sokarak, demokrasiyi yaşatarak kulübün büyümesini sağlamak istiyoruz. Buna da sosyal yönden bugün burada başlangıcını yaptığımız Fenerbahçe Evleri'yle de destek olmak istiyoruz. Hayırlısı olsun diyorum. Edirne'ye katkısı olacaktır. Fenerbahçe bir markadır. Marka değerini iyi biliyoruz. Edirne'de Türkiye'nin daha Osmanlı'dan beri gelen büyük bir şehridir. İkisinin burada bir yerde birleşmesi, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı. 
     TÜRK FUTBOLUNUN BAŞPEHLİVANINA MİNYATÜR ALTIN KEMER
    Gürkan, Yıldırım'a Kırkpınar'ı simgeleyen minyatür altın kemer ve pehlivan maketi hediye ederek, “Edirne, Selimiye Camii ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Edirne, yağlı güreşlerin olimpiyatı olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile bir marka. Geçtiğimiz yıl 2199 pehlivan güreşti. Bu bir dünya rekoru aynı zamanda. Kırkpınar'da başpehlivan olan pehlivanda 1 yıl boyunca Türkiye'nin başpehlivanı sayılır. Geleneği öyledir. 3 yıl üst üste başpehlivan olan pehlivan altın kemerin ebedi sahibi olur. Aziz Yıldırım'a her 3 yıl için altın kemer versem, hesapladım belediye olarak batıyoruz, çok 3 yılı var çünkü. Başkanımıza Türk Sporunun, Türk futbolunun başpehlivanı olarak altın kemerin minyatürünü veriyoruz. Bende Edirne Belediye Başkanı olarak Kırkpınar'ın ev sahibi olarak Türk Sporunun Başpehlivanına bu altın kemeri vermekten mutluluk duyuyorum. Kırkpınar'da tabi 656 yıldır çok başpehlivanlar geldi, geçti. Kırkpınar'da Cumhuriyet Dönemi'nde değil ama Osmanlı Dönemi'nde en çok üst üste başpehlivan olan Kel Aliço vardır. Bu heykel Kel Aliço'dan esinlenerek yapılmıştır. Kel Aliço Kırkpınar'da tam 27 yıl üst üste başpehlivan olmuştur. Bundan da birileri bir şeyler çıkarsın artık. ” dedi.
    Daha sonra inşaat alanına geçilirken Yıldırım burada,  Gürkan'a üzerinde Recep Gürkan yazan 22 numaralı Fenerbahçe forması hediye etti. Temel atma töreni kurban kesiminin ardından son buldu.                          

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.